logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  2. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  3. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  4. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  5. گسست میان ادعا و واقعیت
  6. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  7. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  8. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  9. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  10. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  11. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  12. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  13. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  14. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  15. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  16. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  17. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  18. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  19. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  20. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!

محققان می گویند؛

بیماری های گوارشی بر سلامت روان سالمندان تاثیر می گذارد

بیماری های گوارشی بر سلامت روان سالمندان تاثیر می گذارد
بسیاری از افراد سالمند مبتلا به بیماری های گوارشی هستند که می تواند ناتوان کننده باشد. مطالعه جدید نشان می دهد که این شرایط می تواند با تنهایی و افسردگی مرتبط باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «شرلی کوهن مکلبورگ»، متخصص گوارش در دانشگاه پزشکی میشیگان، گفت: «این شرایط در مراقبت‌های سرپایی بسیار رایج است. به عنوان پزشک، توجه به عوامل روانی-اجتماعی دخیل در زندگی بیماران برای ما مهم است، اما اغلب نادیده گرفته می‌شوند. این عوامل دارای پتانسیل تأثیر قابل توجهی بر سلامت دستگاه گوارش هستند و همچنین نقش مهمی در آرامش کلی بیماران ما دارند.»

تیمی از متخصصان گوارش و کبد میزان تنهایی، افسردگی و انزوای اجتماعی را در افراد مسن مبتلا به بیماری‌های گوارشی و بدون بیماری‌های گوارشی مورد بررسی قرار دادند.

آن‌ها از داده‌های سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ مطالعه سلامت و بازنشستگی دانشگاه میشیگان استفاده کردند، که شامل نمونه‌ای از حدود ۲۰۰۰۰ نفر از افراد ۵۰ سال به بالا و همسرانشان بود.

در گروهی متشکل از بیش از ۷۰۰۰ شرکت‌کننده، ۵۶ درصد از افراد مبتلا به بیماری گوارشی و ۴۴ درصد بدون بیماری بودند.

به طور کلی، حدود ۶۰٪ و ۵۶٪ از پاسخ دهندگان مبتلا به و بدون بیماری‌های گوارشی، به ترتیب احساس تنهایی را گزارش کردند. حدود ۱۳% و ۸% افسردگی شدید را گزارش کردند. در نهایت، تقریباً ۹ درصد در هر دو گروه انزوای اجتماعی را گزارش کردند.

کوهن مکلبورگ گفت: «ما متوجه شدیم که افراد مبتلا به بیماری گوارشی در مقایسه با افرادی که بیماری گوارشی ندارند، بیشتر احتمال دارد سلامت ضعیفی داشته باشند. و در میان بیماران مبتلا به یک بیماری گوارشی، تنهایی، و همچنین افسردگی متوسط تا شدید، با احتمال بیشتری برای گزارش سلامتی ضعیف یا نسبی همراه بود.»

او امیدوار است که این یافته‌ها در نهایت به متخصصان گوارش قدرت دهد تا بیماران را علاوه بر علائم فیزیکی، از نظر افسردگی و تنهایی نیز غربالگری کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه