logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

دستور رئیس‌جمهور؛

برای کاهش قیمت سیمان و فولاد/ تدبیر بورس کالا برای کاهش قیمت

برای کاهش قیمت سیمان و فولاد/ تدبیر بورس کالا برای کاهش قیمت
در حالی رئیس‌جمهور در جلسه دیروز شورای‌عالی مسکن دستور کاهش قیمت سیمان و فولاد را صادر کرد که به‌نظر می‌رسد بورس کالا برای عمل باید دست به اصلاحات بزند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس‌جمهور در جلسه دیروز شورای‌عالی مسکن یکی از اقدامات بسیار مهم و ضروری برای موفقیت طرح نهضت ملی مسکن را کاهش قیمت تمام‌شده ساخت مسکن عنوان کرد و گفت: همه تلاش دستگاه‌های اجرایی مربوطه معطوف به کاهش قیمت هزینه ساخت از فولاد و سیمان گرفته تا سایر تجهیزات ساختمانی باشد، چرا که هرچه قیمت ساخت کمتر باشد به‌نفع مردم است.

گفتنی است، پیشتر در همین رابطه بذرپاش وزیر راه و شهرسازی تأکید کرده بود؛ یکی  از عوامل افزایش قیمت مسکن، گرانی مصالح ساختمانی است که این موضوع مهم در دستور جلسه شورای‌عالی مسکن هفته آینده قرار دارد و با حضور شخص رئیس جمهور مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار خواهد گرفت.

بذرپاش نظارت و ساماندهی مشاوران املاک، کنترل بازار و مصالح و خروج مصالح سیمان و فولاد از بورس کالا را در کنترل و کاهش قیمت مسکن امری مهم دانست و گفت: طی چهار ماه گذشته رشد قیمت مسکن در بسیاری از شهرها منفی شده است.

به گزارش تسنیم، ایده وزیر راه و شهرسازی برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی که با خروج سیمان و فولاد از بورس کالا مطرح شد، مورد حمایت جمعی از کارشناسان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان اقتصادی قرار گرفت و در جلسه روز گذشته شورای‌عالی مسکن هم شخص رئیس جمهور ورود کرد و دستور کاهش قیمت سیمان و فولاد را صادر کرد.

حال با توجه به عرضه فولاد و سیمان در بورس کالا برای تحقق دستور رئیس جمهور مبنی بر کاهش قیمت، بایستی در سازوکار بورس کالا اصلاحات گسترده‌ای برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی صورت گیرد،
این درحالی است که به‌نظر می‌رسد در سازوکار بورس کالا قیمت پایه این اقلام بر اساس قیمت تمام‌شده محاسبه نشده است و به این ترتیب عملاً امکانی برای کاهش گسترده قیمتها در بورس کالا وجود ندارد.

بر این اساس احتمالاً باید منتظر عملی شدن ایده مهرداد بذرپاش در خصوص خروج مصالح ساختمانی از بورس کالا باشیم، در این خصوص وزارت‌خانه‌های راه و شهرسازی، اقتصاد و... بایستی جزئیات برنامه زمان‌بندی‌شده خود در خصوص اجرایی شدن دستور رئیس جمهور برای کاهش قیمت سیمان و فولاد را اعلام کنند و رسانه‌ها نیز برای تحقق حداکثری اهداف نهضت ملی مسکن به‌عنوان مهمترین برنامه دولت سیزدهم این مطالبه را پیگیری خواهند کرد.

لازم به ذکر است، طی روزهای گذشته که مسئله ضرورت کاهش قیمت سیمان و فولاد برای کاهش هزینه ساخت مسکن مطرح شده است، برخی منتقدان با توجه به قیمت تمام‌شده مسکن به‌ویژه قیمت زمین، بر سهم ناچیز حدود 4درصدی سیمان در قیمت تمام‌شده تأکید می‌کنند، این در حالی است که در طرح نهضت ملی مسکن دولت زمین رایگان اختصاص می‌دهد و هزینه زمین صفر در نظر گرفته شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه