logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

ایران رتبه سوم تولید انار در جهان/ انار شب یلدا تامین شده

ایران رتبه سوم تولید انار در جهان/ انار شب یلدا تامین شده
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی ضمن اشاره به تامین بودن انار شب یلدا گفت: میزان تولید انار بیش از نیاز و مصرف داخلی است و ظرفیت افزایش صادرات را نیز داریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا جلیلی مقدم، مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌ گرمسیری، اظهار کرد: سطح باغات انار حدود ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این سطح ۹۱ هزار و ۸۰۰ هکتار بارور و مابقی غیربارور است.

وی با بیان اینکه انار شب یلدا تامین است، گفت: میزان تولید انار بیش از نیاز و مصرف داخلی است و ظرفیت افزایش صادرات را نیز داریم.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری اضافه کرد: میزان صادرات هشت ماهه انار کشور  ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن با ارزش حدود شش میلیون دلار است. این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد از نظر وزنی و بیش از ۱۲۰ درصد به لحاظ ارزشی رشد داشته است.

به گفته وی ایران دارای رتبه نخست سرانه تولید انار و رتبه سوم تولید در جهان است.

بر اساس اعلام وزارت جهادکشاورزی جلیلی مقدم به استان‌های تولیدکننده انار نیز اشاره کرد و گفت: استان‌های فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم جزو بزرگترین تولید کنندگان انار کشور محسوب می‌شوند. که به طور جزئی‌تر استان فارس ۳۳ درصد، مرکزی ۱۰ درصد، یزد ۸ درصد، خراسان رضوی ۷ درصد، سمنان ۸ درصد، اصفهان ۷ درصد، لرستان ۶ درصد، خراسان جنوبی ۳ درصد، سیستان و بلوچستان ۲ درصد و کرمان یک درصد و سایر استان‌های کشور ۱۴ درصد تولید را بر عهده دارند.

گفتنی است؛ بر اساس گزارش‌ها ایران بعد از هند و چین سومین تولید کننده انار در دنیا بوده؛ به طوری که هند با بیش از ۳ میلیون تن و چین با بیش از ۱.۷ میلیون تن رتبه‌های اول و دوم را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین ایران از نظر سرانه تولید، رتبه نخست دنیا را دارد.

کشورهای ترکیه، مصر، امریکا، افغانستان، اذربایجان، مراکش، عراق، تونس، سوریه، الجزایر و اسپانیا نیز رتبه‌های چهارم تا یازدهم را در این جایگاه به خود اختصاص داده‌اند.

انار ایران به اکثر کشورهای دنیا صادر می‌شود، اما در حال حاضر ترکیه، مصر، هند و اسپانیا بزرگترین صادرکنندگان انار در دنیا و عراق، روسیه، چین، عربستان، آلمان، امارات، پاکستان و انگلستان و کره، عمده وارد کنندگان این محصول از تمامی کشورها هستند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه