logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  2. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  3. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  4. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  5. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  6. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  7. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  8. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  9. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  10. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  11. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  12. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  13. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  14. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  15. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  16. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  17. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  18. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  19. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  20. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است

وزیر ارتباطات خبر داد؛

پرتاب ماهواره یک کشور دیگر تا پایان دولت سیزدهم

پرتاب ماهواره یک کشور دیگر تا پایان دولت سیزدهم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بنا داریم صنعت فضایی را به صنعت اقتصادی، تبدیل و تا پایان دولت، ماهواره یک کشور دیگر را پرتاب کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عیسی زارع‌ پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم روز ملی فناوری فضایی که صبح امروز در پژوهشگاه فضایی با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، با بیان اینکه بعد از ۱۰ سال امسال این روز ملی با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود و این صنعت با راهبری رئیس‌جمهور در حال توسعه است.

وی ادامه داد: ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در بومی‌سازی فناوری فضایی است و امروز فناوری‌های پایگاه پرتاب، ساخت ماهواره، ایستگاه زمینی دریافت داده و پرتابگرها در کشور بومی‌سازی شده و آنها را در اختیار داریم.

زارع پور تاکید کرد: امروز ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که می‌توانیم ماهواره عملیاتی داشته باشیم  و در مسیر تثبیت پرتابگرها قرار داریم و می‌توانیم آزمایشگاه فضایی داشته باشیم. ما می‌توانیم این مسیر را با قدرت طی کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در دو سال گذشته اولین پرتاب دولت سیزدهم صورت گرفت، یادآور شد: تاکنون ۱۱ پرتاب انجام شده است و این پرتاب‌ها با قوت ادامه خواهد یافت.

وی برنامه ۱۰ ساله فضایی را نقشه راه توسعه صنعت فضایی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: بنا داریم تا این صنعت را به یک صنعت اقتصادی تبدیل کنیم؛ این مسیر با راهبری سازمان فضایی وزارت ارتباطات و بخش‌های مختلف کشور در حوزه‌های لشکری و کشوری و وزارت علوم تا پایان دولت ادامه دارد، تا به جایی برسیم که پرتاب سایر کشورها را انجام دهیم.

وی پرتاب ماهواره‌های‌ سایر کشورها توسط ایران را نشان‌دهنده تکمیل صنعت فضایی دانست و گفت: در این مسیر لازم است ماهواره‌ها بیمه شوند، ضمن آنکه پرتاب ماهواره از ایران هزینه کمتری را در پی دارد و این مزیت‌ها موجب اقتصادی شدن صنعت فضایی می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه امروز یک تیم همدل در صنعت فضایی ایجاد شده است‌، اظهار کرد: این همدلی سرعت ما را در توسعه این صنعت افزایش می‌دهد.

وی استفاده از نخبگان و نگهداشت آنها در کشور را از دیگر موفقیت‌های صنعت فضایی عنوان کرد و گفت: حضور دکتر سالاریه، عضو بنیاد ملی نخبگان و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در سازمان فضایی موجب شد تا نخبگان بیشتری جذب این صنعت شوند، ولی نگهداشت آنها علاوه بر توجه نیاز به حمایت مالی دارد. 

وی افزود: با حمایت رئیس‌جمهور از سوی سازمان برنامه و بودجه حمایت‌هایی صورت گرفت و مقرر شد سالی ۵۰۰ میلیون دلار به این حوزه اختصاص یابد که تاکنون این میزان از مرز ۱۵۰ میلیون دلار عبور نکرده است.

زارع‌پور تاکید کرد: اگر می‌خواهیم دستاوردهای صنعت فضایی را توسعه دهیم و تا لایه ژئو برسیم و اکتشافات فضایی داشته باشیم، نیازمند حمایت بیشتری هستیم.

وزیر ارتباطات خطاب به رئیس‌جمهور گفت: ما برای نگهداشت نخبگان دست یاری به سمت شما دراز می‌کنیم که بخشی از آن حمایت‌ها، توجه جنابعالی را می‌طلبد و بخش دیگر آن حمایت مالی را شامل می‌شود.

وی با اشاره به تعطیلی ۱۰ ساله شورای عالی فضا، گفت: با احیای این شورا توجه جدی به صنعت فضایی معطوف شد و به غیر از حمایت از تشکیلات، این حوزه توجه جدی را می‌طلبد تا محققان دلگرم‌تر از گذشته فعال شوند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه