logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

نگرانی آمریکا از قرارداد ۱۰ ساله ایران و هند

نگرانی آمریکا از قرارداد ۱۰ ساله ایران و هند
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از امضای یک قرارداد ۱۰ ساله بین ایران و هند برای مدیریت بندر چابهار ابراز نگرانی کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به امضای یک قرارداد 10 ساله بین ایران و هند برای مدیریت بندر چابهار واکنش نشان داد و ضمن ابراز نگرانی از آن هند را به اعمال تحریم تهدید کرد. 

ایران و هند روز دوشنبه یک قرارداد 10 ساله برای تجهیز و بهره‌برداری از پایانه‌های کانتینری و کالاهای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار امضا کردند. این توافق را مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و ساربانادا سونووال وزیر کشتیرانی هند در تهران امضا کردند.

وزیر کشتی‌رانی هند این تحول را «لحظه‌ای تاریخی در روابط ایران و هند» توصیف کرد. 

«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری روز سه‌شنبه در پاسخ به یک سوال درباره این قرارداد گفت که تحریم‌های آمریکا علیه ایران همچنان پابرجا هستند و واشنگتن به اجرای آنها ادامه خواهد داد. 

پاتل گفت: «هر نهادی که در اندیشه تعامل تجاری با ایران است لازم است از خطرهای احتمالی که دارند به روی خودشان می‌گشایند و خطرات بالقوه تحریم‌ها آگاه باشند.»

هند هنوز به این اظهارنظر آمریکا پاسخ نداده است. هدف هند این است که بندر چابهار را به یک مرکز ترانزیتی عمده تحت کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال-جنوب (INSTC) برای دسترسی به کشورهای آسیای مرکزی و روسیه تبدیل کند.

این اولین باری است که هند مدیریت یک بندر خارج از کشور را بر عهده می گیرد. قرارداد توسعه بندر چابهار ایران با سرمایه گذاری هند، در سال 2016 زمانی که "نارندرا مودی" نخست وزیر هند از ایران دیدار کرد، امضا شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه