logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

ادعای آژانس درباره نصب آبشارهای سانتریفیوژ جدید در فردو

ادعای آژانس درباره نصب آبشارهای سانتریفیوژ جدید در فردو
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی نصب چهار آبشار سانتریفیوژ در تاسیسات هسته‌ای فردو شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا کرده ایران چهار آبشار از هشت آبشار جدید سانتریفیوژ از نوع IR۶ را در تاسیسات هسته‌ای فردو نصب کرده اما مشخص نشده چه زمانی تزریق اورانیوم به سانتریفیوژها و یا سطح غنی‌سازی برنامه‌ریزی شده را آغاز می‌کند.

در این گزارش که شامگاه جمعه و توسط خبرگزاری رویترز رویت شده، همچنین ادعا شده ایران اورانیوم طبیعی را به سه آبشار بیشتر سانتریفیوژهای IR-۲M و سه آبشار سانتریفیوژهای IR-۴ برای پسیواسیون و آماده‌سازی برای غنی‌سازی را در تاسیسات هسته‌ای نطنز تزریق کرده است.

دیدبان هسته‌ای سازمان ملل در ادامه گفته غنی‌سازی پنج درصدی اورانیوم با استفاده از این آبشارها در نظنر آغاز نشده است.

اواخر خردادماه نیز خبرگزاری رویترز ادعا کرده بود ایران به سرعت ۲ آبشار سانتریفیوژ غنی‌سازی اورانیوم در تاسیسات فردو نصب کرده است .

در این گزارش محرمانه از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به کشورهای عضو ارسال شده، آمده است: «در تاریخ ۹ و ۱۰ ژوئن، ایران از قصد خود مبنی بر نصب هشت آبشار سانتریفیوژ IR-۶ در طی سه الی چهار هفته آتی در نیروگاه غنی‌سازی سوخت فردو خبر داده است».

در ادامه گزارش آمده است: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ ۱۱ ژوئن، نصب ۲ آبشار سانتریفیوژ IR-۶ در نیروگاه غنی‌سازی سوخت فردو را تایید کرد. نصب چهار آبشار سانتریفیوژ IR-۶ دیگر نیز در جریان بود».

پنج دیپلمات غربی نیز به رویترز گفته بودند ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام، قصد دارد آبشارهای بیشتری از سانتریفیوژها را در هر ۲ سایت غنی‌سازی زیرزمینی خود نصب کند.

با این حال یکی از این دیپلمات‌های مستقر در وین، با اشاره به فعالیت‌های منتسب به ایران گفت «آنقدری که انتظارش را داشتم نیست».

ایران اعلام کرده بود به قطعنامه سیاسی تروئیکای اروپایی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پاسخ می‌دهد. 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه