گزارش دانا از نشست خبری عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل؛
بهرهبرداری ۳۸۷ کیلومتر راهآهن و ۲۳۶ کیلومتر آزادراه/ ۳۳ هزار ناوگان باری جادهای جدید بکارگیری شد
نشست خبری عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم امروز دوشنبه ۱۸ تیرماه با حضور معاونان حمل و نقل وزیر در ساختمان دادمان برگزار شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم امروز دوشنبه ۱۸ تیرماه با حضور معاونان حمل و نقل وزیر در ساختمان دادمان برگزار شد.
داریوش امانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای در این نشست گفت: یکی از مأموریتهای اصلی سازمان راهداری و حملونقل جادهای نگهداشت ۲۳۰ هزار کیلومتر راههای اصلی شریانی و روستایی است.
وی افزود: در زمینه راهداری برآورد کارشناسی ارزش راههای کشور حدود ۷ هزار همت است که اگر هزینه نگهداری راههای کشور را ۳ درصد ارزش در نظر بگیریم ۲۰۰ همت برای نگهداری راهها نیاز است.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: در موضوع روکش راههای اصلی و شریانی سه آزادراه قم- کاشان، کاشان-اصفهان و زنجان- تبریز به سازمان راهداری واگذار شد که ۲ هزار میلیارد تومان آن برای اتوبان قم-کاشان-اصفهان و ۱.۵ همت برای اتوبان زنجان-تبریز در نظر گرفته شده است.
امانی ادامه داد: در ۳ سال گذشته با توجه به اقدامات انجام شده، درآمد سازمان راهداری رشدی ۱۲۰ درصدی داشت و بسیاری از دستاوردهای کنونی به این درآمدها باز میگردد.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: در حوزه راه روستایی در دولت سیزدهم ۷۴۳۵ کیلومتر ساخته شده است که ۳۰ درصد رشد نسبت به زمان مشابه در دولت گذشته داشته است.
وی افزود: یکی از مهمترین شاخصهها در خصوص نگهداری راهها، روکش راههای اصلی و شریانی بود که سرجمع در ۳۳ ماه دولت سیزدهم، ۲۴ هزار کیلومتر روکش آسفالت انجام شده است که رشد قابل توجهی را نسبت به دولت گذشته نشان میدهد.
امانی ادامه داد: موضوع ترانزیت یکی دیگر از اقدامات مهم دولت سیزدهم بود که در سال گذشته میزان ترانزیت جادهای به ۱۴.۷ میلیون تن رسید که این حاصل تلاشهای شهید جمهور و مقام عالی وزارت است.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای افزود: در ۳ ماهه سال ۱۴۰۳ نیز میزان ترانزیت جادهای نسبت به سال گذشته حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سال گذشته ۵۱۵ میلیون تن جابهجایی کالا در کشور انجام شد که رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشت.
امانی با اشاره به کمبود ناوگان اتوبوسی در کشور که پس از پاندمی کرونا این بخش بسیار آسیب دید، گفت: با وجود این مشکلات سال گذشته ۱۴۸ میلیون جابهجایی مسافر در کشور انجام شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۱۸ درصدی داشت.
وی با اشاره به برنامهریزی برای رفع نقاط پرحادثه جادهای گفت: در این زمینه ۸78 نقطه پرحادثه در ابتدای دولت سیزدهم شناسایی شد که سال گذشته ۴۲۱ نقطه رفع شد و متعهد شدیم که مابقی را تا پایان امسال رفع کنیم.
معاون وزیر راه شهرسازی در ادامه با اشاره به در پیش بودن ایام اربعین و کمبود ۶هزار ناوگان اتوبوس برای اربعین امسال، خاطرنشانکرد: امسال قرار است از سایر ظرفیتهای موجود در کشور از جمله ناوگان در اختیار نیروهای مسلح، سرویس مراکز صنعتی، پتروشیمی و غیره در ایام اربعین استفاده شود.
امانی یادآور شد: در بودجههای سنواتی دو سال گذشته، واردات اتوبوسهای با کارکرد کمتر از پنج سال اجازه داده شد که با تلاشهای انجام شده گرههای کار باز شد و ثبت سفارش این اتوبوسها آغاز شده است و امیدواریم که برای اربعین سال بعد این اتوبوسها به ناوگان افزوده شود.
وی تاکید کرد: در این زمینه و رفع نیازها، قرار شد از ناوگان طرف عراقی نیز استفاده شود.
امانی همچنین با اشاره به برنامهریزی انجام شده برای نوسازی ۸۵ هزار دستگاه اتوبوس، مینی بوس و کامیون در کشور گفت: مقرر شد این نوسازی در مدت پنج سال و از محل تولید داخل باشد.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: مشکل اصلی در موضوع نوسازی ناوگان، مشخص شدن محل تخصیص ارز از بانک مرکزی یا وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که در نهایت مقرر شد وزارت صمت از محل ارزهای خود آن را بپردازد.
بهره برداری از ۳۸۷ کیلومتر راهآهن و ۲۳۶ کیلومتر آزادراه در دولت سیزدهم
خیراله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور نیز اظهار کرد: در دولت سیزدهم ۳۸۷ کیلومتر مسیر ریلی با حضور رئیس جمهور شهید انجام شده و به بهرهبرداری رسید. همچنین در بخش آزادراهی ۲۳۶ کیلومتر عمدتاً در سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید که طولانیترین آن آزادراه شیراز به اصفهان بود. در بخش بزرگراهی نیز ۲۰۱۵ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی به بهرهبرداری رسید که کل استانها بهخصوص استانهای شرقی کشور مانند شمال و جنوب سیستان و بلوچستان از آن بهرهمند شدند.
وی افزود: انجام برخی پروژهها مثل راه آهن چابهار به زاهدان، اردبیل و آزادراه تهران -شمال و آزادراه منجیل-رودبار در شرایط جغرافیایی سخت انجام شد، سال گذشته ۱۸.۵ کیلومتر و در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۲۰ کیلومتر تونل در کشور احداث شده است که نسبت به مجموع ۴۰۰ کیلومتر تونل در کل کشور، عملیات قابل توجهی است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حملونقل در ادامه به اثربخشی پروژههای انجام شده و ایجاد رضایتمندی در مردم از بهره برداری آزادراه ۸.۵ کیلومتری منجیل به رودبار و آزادراه شیراز به اصفهان به طول ۱۳۵ کیلومتر اشاره کرد و گفت: این آزادراه مسیر قبلی شیراز به اصفهان را کوتاه کرد و تاثیر فوقالعادهای داشت.
خادمی افزود: در حال حاضر در بخش ریلی ۳۰۸۱ کیلومتر مسیر ریلی در حال اجرا است و نکته شاخص، تعیین تکلیف کریدورهای شمال به جنوب بود که خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ و امسال از محل سایر منابع برای این پروژهها، منابع خوبی برای پنج پروژه ریلی چابهار به زاهدان، زاهدان به بیرجند و بیرجند به یونسی و تهران به بوشهر و راه آهن دو خطه بندر امام (ره)، راه آهن کرمانشاه به خسروی تخصیص یافت.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حملونقل یادآور شد: برای راه آهن رشت به آستارا از محل تهاتر نفت منابع در نظر گرفته شده و قرارداد با طرف روسی در حال پیگیری است.
وی افزود: در بحث ریلی ۱۲۶۹ کیلومتر به عنوان اولویت در نظر گرفته شده است که پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد دارند .
خادمی اظهار کرد: در مناسبات بینالمللی کریدورهایی برای اتصال به شبکههای بینالمللی تعریف شده است که میتواند در آینده جانشین مهمی برای درآمد نفتی باشد.
وی یادآور شد: در بخش جادهای سالانه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر بزرگراه در کشور بهرهبرداری شده است که سال گذشته نیز ۷۳۰ کیلومتر بزرگراه به بهره برداری رسید و امسال ۸2۰ کیلومتر با اولویت کریدورهای اصلی بزرگراهی و نیاز اصلی استانها در برنامه قرار گرفتهاند.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حملونقل افزود: سال گذشته ۳۸ هزار میلیارد تومان از منابع مختلف به شرکت ابلاغ شد و مصوب آن حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بود که ۹۰ درصد تخصیص یافت و منجر به افتتاح پروژهها شد.
سامانه هشدار بهمن در سازمان هواشناسی راهاندازی میشود
سحر تاجبخش مسلمان، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی در نشست خبری عملکرد وزارت راه و شهرسازی گفت: در دولت سیزدهم، اتفاقات خوبی در سازمان هواشناسی رخ داد و با حمایتهای دولت حدود ۵۰۰ مجوز استخدامی اخذ شده که جذب نیرو برای سازمان انجام شود.
وی در ادامه به اختصاصی شدن بخشی از اعتبارات سازمان هواشناسی کشور در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: این موضوع پس از چندین سال پیگیری با حمایتهای دولت و وزیر راه و شهرسازی محقق شد.
تاجبخش در ادامه اظهار کرد: افزایش حقالزحمه متصدیان ایستگاههای باران سنجی نیز از دیگر اقداماتی بود که به بهبود فعالیت این کارکنان کمک کرد.
رئیس سازمان هواشناسی افزود: ایجاد سامانههای هشدار سیل و هشدار آلودگی هوا نیز از دیگر اقدامات انجام شده در سازمان هواشناسی بود.
وی افزود: علاوه بر این اقدامات بخش مهمی از تجهیزاتی که برای ارسال داده بود بهروزرسانی شد و توسعه شبکه ارتباطات ماهوارهای نیز انجام گرفت.
۲۵۰ ایستگاه هواشناسی در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسید.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: در دولت سیزدهم ۲۵۰ انواع ایستگاه هواشناسی از جمله رادار هواشناسی لرستان به بهره برداری رسید.
تاجبخش اظهار کرد: همچنین در این دولت فاز یک سامانه هشدار سیل کشور برای ۵۵۰ نقطه کشور افتتاح شد.
وی افزود: قرارداد اجرایی فاز دوم این سامانه نیز برای بیش از ۳۰۰۰ نقطه امسال منعقد شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سال گذشته مجوز اولیه نخستین مرکز منطقهای اقلیم غرب آسیا در تهران از سازمان جهانی هواشناسی دریافت شد و مراحل نهایی شدن این مجوز در حال انجام است.
انجام ۹ میلیون آزمایش توسط آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در دولت سیزدهم
مجید کیانپور مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک هم در این نشست خبری اظهار کرد: این شرکت در حوزههای مختلف پایش کنترل کیفیت در قالب ۱۷۰۰ قرارداد با پروژه عمرانی در سه سال ۹ میلیون آزمایش انجام داده و هر سال ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش خدمات داشته است.
وی افزود: اکنون ۷۵۰ نوع خدمت به شرکتهای پیمانکاری و کارفرماها شامل ۳۷ سازمان دولتی ارائه میشود که ۲۷ درصد خدمات این شرکت به سایر دستگاههای اجرایی، ۴۸ درصد به وزارت راه و شهرسازی و الباقی به بخش خصوصی ارائه میشود.
کیانپور تاکید کرد: اثری که خدمات این شرکت بر روی کیفیت و بالا بردن عمر مفید پروژهها انجام میگذارد منجر به افزایش عمر مفید و ارتقا استانداردها و کمک به توسعه پایدار کشور میشود و میتواند رمز توسعه همه جانبه در زیرساختهای کشور باشد.
مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک گفت: این شرکت در طرح نهضت ملی مسکن نیز با حضور گسترده حدود ۲۰۰ هزار متر کار حفاری و ژئوتکنیک انجام داده است.
وی در ادامه بیان کرد: ۱۷۰ واحد محلی در پروژههای عمرانی راه اندازی شده است و ۱۰۷ هزار کیلومتر از راهها و شریانهای اصلی توسط اسکنر جادهای و... توسط این شرکت پایش شده است. همچنین ۱۸ هزار کیلومتر برداشت آزادراهی با توجه به نحوه نگهداری در راههای اصلی انجام شده و ۱۲۰۰ کیلومتر شاخص ناهمواری راهها صورت گرفته است.
کیانپور یادآور شد: حدود ۳۵۰ هزار نفر ساعت برای مهندسین و کارشناسان سایر دستگاههای اجرایی برگزار شده است با هدف به روز رسانی ناظران فنی حاضر در پروژهها دوره آموزشی برگزار شد.
ارسال دیدگاه