logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

در جلسه «شورای عالی آب»؛

عارف:‌ چاه‌های غیرمجاز، مشکل بغرنج حوزه آب است

عارف:‌ چاه‌های غیرمجاز، مشکل بغرنج حوزه آب است
معاون اول رئیس‌جمهور با هشدار نسبت به مصرف بی‌رویه آب در کشور، تأکید کرد: واقعیت این است که اگر با همین روند مصرف جلو برویم و مدیریت صحیحی صورت نگیرد، با بحران‌های جدی روبرو می شویم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  محمدرضا عارف امروز چهارشنبه در اولین جلسه «شورای عالی آب» در دولت چهاردهم بعد از شنیدن گزارش‌های کارشناسی درباره شرایط اقلیمی و آخرین وضعیت ذخایر سدهای کشور و همچنین بحث‌های مربوط به فرونشست دشت‌ها، خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها گفت: در شش ماه گذشته، جلسات مختلفی برای بررسی چالش‌های گوناگون در دولت تشکیل شده است، اما تفاوتی که این جلسه با تمامی آن جلسات دارد این است که در مورد سایر چالش‌ها و ناترازی‌ها، ‌راهکارهایی وجود داشت اما مسئله آب، یک بحران است، مسئله‌ای که بسیار پیچیده‌تر از تمامی چالش‌های دیگر است اما باید برای این بحران هم راه‌حل  پیدا کنیم.

در این جلسه که صبح امروز در دفتر معاون اول با حضور روسای سازمان‌های برنامه و بودجه و محیط زیست، وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاوزی، وزیر نیرو و کارشناسان خبره حوزه آب برگزار شد، دکتر عارف با تبریک میلاد با سعادت منجی عالم بشریت گفت: این نخستین جلسه شورای عالی آب در دولت چهاردهم است و به نظر می‌رسد که مهمترین جلسه‌ای است که در شش ماه گذشته داشته‌ایم، در جلسات دیگر درباره چالش‌هایی بحث می‌کردیم که با راهکارهای متفاوت امکان کاهش آن وجود داشت اما مسئله آب یک بحران و مسئله‌ای بسیار پیچیده است.

عارف در ادامه گفت: واقعیت این است که اگر با همین روند مصرف جلو برویم و مدیریت صحیحی صورت نگیرد، با بحران‌های جدی روبرو می شویم،‌ اکنون منابع محدود آبی در اختیارمان است و آسیب‌هایی که به این منابع محدود به خاطر مدیریت نامناسب زده شده است، شرایطی را پیش آورده که امروزه شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه جزو کشورهای تک رقمی در زمینه وضعیت بحرانی آب در دنیا هستیم، گفت:‌ البته شرایط اقلیمی و کم بارشی هم به این مشکل بیشتر دامن زده است و سبب شده ذخایر آبی و سفره‌های زیرزمینی‌ با بحران روبرو شود.

عارف افزود: در این شرایط باید برای این بحران راه حل پیدا کنیم و آن را حل کنیم، البته که می‌دانیم که این ناترازی با سایر ناترازی‌ها مانند برق متفاوت است و تنها امیدی که در این زمینه داریم مدیریت آب است اما در این حوزه نیز در دهه‌های گذشته موفق نبوده‌ایم.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: آمارها نشان می‌دهد که بالای ۸۰ درصد آب در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود اما  توفیق چندانی در کنترل مصرف نداشته‌ایم و هنوز هم آبیاری غرقابی و کشت محصولات پرآب بر را داریم و در مورد برخی محصولات هم با وجود آب‌بر بودن محصول به خاطر اهمیت استراتژیک آنها و اشتغالزایی حوزه کشاورزی مجبوریم که ادامه بدهیم.

عارف چاه‌های آب غیرمجاز را مشکل مهم دیگری دانست که بر هدر رفت آب سایه افکنده است و عنوان کرد: در این حوزه نیز موفقیتی حاصل نشده است، آمار داده می‌شود که مثلا در حوزه دریاچه ارومیه یا منطقه‌ای دیگر مثلا ۲۰ هزار چاه پر شده ولی بعد از آن ۳۰ هزار چاه غیرمجاز دیگر حفر شده است.

وی با تاکید بر اینکه ما اکنون در شرایط بحران آب قرار داریم و باید آن را مدیریت کرده و مشکل را حل کنیم، ادامه داد: ما مطمئن هستیم که این چالش و ناترازی را هم حل خواهیم کرد، اما باید برنامه داشته باشیم و در اجرای برنامه مصمم باشیم، باید تعارف را کنار گذاشت و اگر تصمیمی گرفتیم حتما آن را عملی کنیم، ‌در کنار آن باید مردم در خصوص مدیریت مصرف آب توجیه شوند.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اطمینان داریم که ناترازی‌های و چالش‌های این بخش را هم با هماهنگی و همراهی دستگاه‌ها حل خواهیم کرد و با حل آن بسیاری از اختلافاتی که بین استان‌ها درباره آب ممکن است، به وجود بیاید حل می‌شود، برنامه جامع ما این است که در چارچوب اهداف کلی و سیاست‌های کلی دولت جلو برویم.

در این جلسه همچنین معاون اول رئیس‌جمهور، خواستار آن شد که حقابه محیط زیست و خصوصا تالاب‌ها به دقت مورد نظر قرار گرفته و این حق طبیعت و حق نسل‌های آینده پرداخت شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه