اخبار داغ

در نشست خبری انجمن تولید سیم و کابل مطرح شد؛

چالش‌های صنعت سیم و کابل: کمبود مواد اولیه و قطعی برق

چالش‌های صنعت سیم و کابل: کمبود مواد اولیه و قطعی برق
نایب رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل، در نشست خبری امروز به مشکلات جدی تامین مواد اولیه و قطعی برق در صنعت سیم و کابل اشاره کرد. و تاکید داشت: این چالش‌ها تولید را دشوار کرده و قراردادهای ملی را به خطر انداخته است.

به گزارش خبرنگاذ اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در نشست خبری امروز، علیرضا معتمدرسا، نایب رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل، با تأکید بر اهمیت زیرساختی صنعت سیم و کابل اظهار داشت که مواد اولیه این صنعت شامل مس، آلومینیوم، پلیمر و… می‌باشد. او افزود: تأمین مواد اولیه به دلیل چالش‌های فراوان طی یک سال اخیر، دچار مشکل شده است. همچنین، سومین سال متوالی است که با قطعی برق مواجهیم.

معتمدرسا ادامه داد: مشکلات تامین مواد اولیه به حدی جدی است که قراردادهایی که نیاز ملی محسوب می‌شوند، قابل اجرا و تأمین نیستند. اگرچه امکان تولید وجود دارد، اما تأمین مواد اولیه با چالش‌های جدی روبروست. به عنوان مثال، رقابت‌های عجیب در بورس مس به دلیل تفاوت قیمت وجود دارد و محدودیت‌های خرید نیز مانع از خرید بیش از حد تعیین شده می‌شود.

وی تأکید کرد: سیاست‌گذاری‌های نادرست در عرضه مفتول مس، آلومینیوم و پلیمرهای مورد نیاز، مانع از تولید شده‌اند. به دلیل رقابت بالا، قیمت‌ها نیز هر هفته افزایش می‌یابد. به طور مثال، قیمت‌ها در برخی موارد حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.

نایب‌رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل اعلام کرد: کارخانه‌ها در هفته تنها ۲ تا ۲.۵ روز برق دارند و در روزهای دیگر توان تأمین مواد اولیه را ندارند. در خرید مواد اولیه دو محدودیت وجود دارد؛ یکی سقفی که وزارت صمت تعیین کرده و دیگری سقفی که بورس کالا بر اساس میزان عرضه تعیین می‌کند. متأسفانه دلالان نیز حضور پررنگی در خرید این مواد دارند.

وی خواستار عرضه درست مواد اولیه با هر قیمتی شد و افزود: شرکت‌ها باید بتوانند حداقل برای یک ماه آینده برنامه‌ریزی کنند. متأسفانه شرکت ملی مس کمترین همکاری را با صنایع سیم و کابل دارد. معتمدرسا درباره نیاز سالانه مواد اولیه صنایع سیم و کابل توضیح داد که نیاز سالانه این صنایع به مواد اولیه حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تن است. تفاوت نرخ ارز بین بازار آزاد و مرکز مبادله نیز باعث سودجویی دلالان شده و تولیدکننده‌ها هیچ منفعتی نمی‌برند.

در ادامه، محمدرضا صومعی، عضو انجمن تولیدکنندگان سیم و کابل، درباره تأمین آلومینیوم اظهار داشت: سهمیه تخصیص داده شده به شرکت‌های آلومینیوم ۱۵ درصد مقدار مصرف دو سال گذشته از طریق بهین‌یاب است. این مسئله باعث شده که ۶۰ تا ۷۰ درصد نیاز خود را از طریق بازار آزاد با ۱۰ تا ۲۰ درصد قیمت بالاتر تأمین کنیم.

وی افزود: وزارت صمت به میزان تولید و مواد اولیه خریداری شده شرکت‌ها توجهی نمی‌کند و مواد اولیه‌ای که به بازار آزاد می‌رسد توسط کسانی خریداری می‌شود که تولید ندارند و با قیمت بالاتر به فروش می‌رسانند.

صومعی ادامه داد: در پاسخ به انتقادات، وزارت صمت پیشنهاد وارد کردن دستگاه ذوب را داده است که هزینه‌ای بین ۶۰ تا ۷۰ میلیارد دارد و تنها سه روز در ماه قابل استفاده است. این پیشنهاد اقتصادی نیست. درخواست ما از وزارت صمت این است که وضعیت خرید مواد اولیه و تولید واحدها را بررسی و آمار را راستی‌آزمایی کند. این سیستم نامناسب چهار سال است که اجرایی شده است.

صومعی افزود: هر هفته ۷ هزار تن آلومینیوم در بورس عرضه می‌شود، اما زمانی که قیمت پایه است، عرضه را به ۴ هزار تن کاهش می‌دهند و این مسئله باعث افزایش شدید قیمت‌ها می‌شود. به گفته وی، ۴۰ درصد تولید مواد اولیه آلومینیوم وابسته به برق است و شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم به دلیل قیمت پایین برق در ایران سود زیادی می‌برند. وی افزود: قیمت آلومینیوم در بورس ایران بالاتر از بورس لندن است.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه