اخبار داغ

گزارش دانا از نشست خبری سردار زهرایی؛

پویش ضیافت کریمانه و تامین یک میلیون بسته های معیشتی کاملاً مردمی + فیلم

پویش ضیافت کریمانه و تامین یک میلیون بسته های معیشتی کاملاً مردمی + فیلم
رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: در ماه مبارک رمضان قصد داریم اقدامی کاملاً مردمی انجام دهیم. در این طرح حتی یک ریال پول دولتی یا سپاه وجود ندارد و همه طرح مردمی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور، در توضیح منابع طرح و پویش ضیافت کریمانه گفت: "در ماه مبارک رمضان، قصد داریم اقدامی کاملاً مردمی و دلی انجام دهیم. در این طرح، حتی یک ریال پول دولتی یا سپاه وجود ندارد. نه دولت و نه سپاه حتی یک کیسه برنج هم در این طرح تأمین نمی‌کنند."

بخشی از سخنان سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور

مشارکت مردمی و نقش رسانه‌ها

وی افزود: "این کار مردمی زمانی به نتیجه می‌رسد که هر کسی در حد وسع و تخصص خود مشارکت کند. رسانه‌ها می‌توانند با گرم کردن تنور این اقدام، الگوها را منتشر و تکثیر کنند و انگیزه ایجاد کنند. همان‌طور که در کمک به جبهه مقاومت دیدیم، با وجود تنگناهای معیشتی، مردم از نذر طلا گرفته تا پول، مسکن و ملک، به صورت انقلابی کمک کردند. در این طرح نیز هر کس با هر توان و تخصصی که دارد می‌تواند نقش خود را ایفا کند؛ از مستندسازی و کارهای هنری گرفته تا کمک‌های مالی و معنوی."

ویژگی‌های متمایز ضیافت کریمانه

سردار زهرایی اظهار داشت: "ضیافت کریمانه چند ویژگی دارد که آن را از سایر طرح‌ها متمایز می‌کند. یکی از این ویژگی‌ها، مردم‌پایه بودن آن است؛ این طرح با همت و مشارکت خود مردم شکل گرفته است. دومین ویژگی ضیافت کریمانه، هدفمندی آن است. ما در این پویش به سراغ یک میلیون خانوار محروم رفته‌ایم که طی یک سال شناسایی شده‌اند. این خانوارها نه مددجوی کمیته امداد هستند و نه بهزیستی؛ افرادی که شاید بتوان گفت با سیلی صورت خود را سرخ نگه می‌دارند و به کسی مراجعه نمی‌کنند، ولی به واقع نیازمندند."

بخشی از سخنان سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور

فرآیند شناسایی خانوارهای نیازمند

وی افزود: "برای شناسایی این خانوارها، از طریق پایگاه‌های مقاومت که نزدیک‌ترین مراکز به مردم در جغرافیای خودشان هستند، اقدام کرده‌ایم. این فرآیند با دقت و تقاطع‌گیری از سامانه‌های کمیته امداد، بهزیستی و وزارت کار انجام شده تا مطمئن شویم خانوارهای شناسایی شده تکراری نیستند. یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز این طرح، تمرکز و هدفمندی آن در ارائه خدمات است. به جای پراکندگی و ارائه خدمات متنوع و بدون برنامه، تصمیم گرفته‌ایم به هر یک از این یک میلیون خانوار یک بسته معیشتی درخور شأن و با حفظ کرامت اهدا کنیم."

منابع مالی و اجرای طرح

وی ادامه داد: "تمام منابع مالی این طرح از خود مردم تأمین می‌شود و یک شبکه هم‌قسم از بسیج، گروه‌های جهادی و پایگاه‌های مقاومت برای اجرای آن اعلام آمادگی کرده‌اند. در ماه مبارک رمضان و شب عید، با همت مردم عزیز، بسته‌های معیشتی کریمانه و با حفظ شأن و منزلت به دست نیازمندان واقعی خواهد رسید. این طرح بدون اتکا به منابع دولتی و با مشارکت مستقیم مردم و گروه‌های مردمی انجام می‌شود."

زهرایی اظهار کرد:  در بسته معیشتی اقلام مختلفی شامل ۲۰ قلم مثل برنج، روغن، خرما، گوشت و... در نظر گرفته شده است. به حز اینها برای این یک میلیون خانوار برنامه تهیه پوشاک هم داریم. منتها، چون برآوردی برای این بخش نداریم نمی‌توان تعداد پوشاک را از حالا اعلام کرد ولی جزو طرح ماست. کار سوم ما در این طرح افطاری ساده است. قبول داریم که در حال حاضر مساجد و خیرین و سازمان‌ها افطاری می‌دهند ولی ما به دنبال راه‌اندازی یک نهضت هستیم. مثل سال اولی که درگیر کرونا بودیم و نهضت کار مومنانه انجام دادیم. در این کار از همه می‌خواهیم این افطاری ساده را بدهند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی گفت: سال گذشته قرارگاه شهید همدانی در مشهد مقدس کاری را آغاز کرد که خیلی ویژه بود. با رانندگان تاکسی صحبت کرد برای رانندگانی که مسیرشان مثلا تا حرم رضوی بود یک سرویس در روز را رایگان بروند و کار به جایی رسیده که این طرح نه فقط در ماه رمضان که در طول سال در حال انجام است و ۵۰۰ راننده تاکسی در آن پویش عضو هستند و روزانه یک سرویس رایگان به مقصد حرم امام رضا (ع) می‌برند. در طرح افطاری ساده هم با مشاغل مختلف مثل نانوایی‌ها سوپرمارکت‌ها و... صحبت کردیم که با ما همراه شوند. ما امسال از دوستان گروه‌های جهادی خواستیم یک طرح جهادی انجام دهند. شب‌ها بمانند و کارشان را جلو ببرند.

زهرایی عنوان کرد: در پویش سال گذشته ۸ هزار گروه جهادی پای کار بودند و برآورد ما این است که تقریبا ۳۰ هزار گروه جهادی در طرح ضیافت کریمانه پای کار بیایند. ترکیب جمعیتی استان‌ها نزدیک به نیازمندانی است که شناسایی شدند. در کل کشور یک توازن برقرار است به جز چند استان که شرایط خاص دارند.

در پایان این نشست از پوستر این برنامه رونمایی شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه