logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

هشدار آیت‌الله تهرانی؛ دو آزمون خطرناکی که ایمان را می‌سنجد

هشدار آیت‌الله تهرانی؛ دو آزمون خطرناکی که ایمان را می‌سنجد
آن مؤمنی که ایمان راسخ دارد، هیچ چیز نمی‌تواند از ایمان او بکاهد. هیچی نمی‌تواند بکاهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شرح حدیثی برگزیده از درس‌های آیت الله آقا مجتبی تهرانی را می‌خوانید.

در بعضی از روایات هست به این که خدمتتان عرض شود که، مؤمن، مثل کوه است. البتّه غیر از این روایت است، آن روایت دیگری است.

شرح این حدیث را بر اساس درس‌های آیت الله آقامجتبی تهرانی در زیر بخوانید:

روایت را زراره نقل می‌کند از اصحاب امام‌ باقر (علیه السلام)، است از حضرت، که حضرت این جملات را فرمودند: حالا من ترجمه می‌کنم روایت را، در باب مؤمن، ما در روایات دو جور به اصطلاح، نسبت سنجی‌اش می‌کنند با کوه.

در بعضی از روایات هست به این که خدمتتان عرض شود که، مؤمن، مثل کوه است. البتّه غیر از این روایت است، آن روایت دیگری است.

«کَالجَبَلِ الرّاسِخ لا یُحَرِّکُهُ العَواصِفُ» مثل کوه می‌ماند. این گردبادها، بادها و طوفان‌ها می‌آیند، این را تکانش نمی‌دهد. اینجا نسبت سنجی با کوه کرده و تشبیهش کرده، که مسائلی که پیش می‌آید، به قول ما کشاکش روزگار، این، مثل کوه می‌ماند.«کَالجَبَلِ الرّاسِخ» مثل یک کوه پابرجا، توجّه کنید که با باد و این حرف‌ها…، گفتش که بیدی نیست که با این بادها بلرزد. یک تشبیهی هم آن جا داریم، اما این روایت نه.

این روایت دارد به این که، سخت‌تر از کوه است. توجّه می‌کنید؟! «اَلْمُؤْمِنُ‌ أَصْلَبُ‌ مِنَ‌ الْجَبَلِ»؛ تعبیر این است: سخت‌تر از کوه است. حالا این در این ارتباط نیست، در یک ارتباط دیگر است.

«یَسْتَقِلُّ مِنْهُ»؛ از کوه می‌شود کم بِکُنَد آدم. خیلی سفت باشد، دینامیت را می‌گذارد  تویش، می‌کَنَد. صاف بهتان بگویم، سطحش را بیاورم پایین. با چکش اگر نشد، با کلنگ اگر نشد، بلاخره دینامیت را می‌گذارد بعد هم منفجر می‌کند. «یَسْتَقِلُّ مِنْهُ»؛ از کوه می‌شود کم کرد؛ ولی مؤمن سخت‌تر از کوه است. «وَ الْمُؤْمِنُ لَا یَسْتَقِلُّ مِنْ دِینِهِ شَیْ‌ءٌ»؛ آن مؤمنی که ایمان راسخ دارد، هیچ چیز نمی‌تواند از ایمان او بکاهد. هیچی نمی‌تواند بکاهد. توجّه کنید.

حالا من چون، دو تا، بُعد دارد: یک بُعد، معنوی دارد. یک بُعد مادّی دارد. من می‌روم توی بُعد مادّی‌اش، چون سر و کار شما با مادّی‌ات است. و او این است به این که این را بدانید! ما تا توی این دنیا هستیم سرو کارمان با مسائل مادّی است. این را بهتان بگویم، یک نواخت نیست زندگی، نشیب و فراز دارد. این را بدانید، دو تا چیز است، در مقابل هم، هم هست. و هر دو تایش، اثر گذار است روی دین آدم.

یک، مسئله غناست، توجّه می‌کنید؟! و مسئله فقر است. هر دو تا اثر گذار می‌گذارد روی دین؛ آن‌هایی که ایمانشان راسخ نیست. صاف بهتان بگویم.

«إِنَّ الْإِنْسَانَ لَیَطْغَی* أَنْ رَآهُ اسْتَغْنَی»؛ از این طرف، یک خرده که، وضعش خوب بشود، یابوی نفس، برش می‌دارد، سرکش می‌شود. صاف بگویم. از آن طرف هم باز، کمبود هم هست. هر دو تا هست. هم بالابود، از نظرمادّیّت هم کمبود. می‌فهمی‌ چه می‌خواهم بگویم؟! آنی که ایمان‌اش سست است، روی او اثر می‌گذارد. فهمیدی؟! «کَادَ الْفَقْرُ أَنْ یَکُونَ کُفْراً3»؛ از این طرف، هر دوتایش را داریم. در این روایت می‌فرماید به این که: سخت تر از کوه است. شد؟! این مسائل مادّی نمی‌تواند چه کار کند؟ از دین او بکاهد، چه آن جایی که دستش پُر شود، چه آن جایی که دستش خالی شود. من گفتم، فقط می‌آورم‌اش توی این بُعد مادّیّش روایت را می‌آورم. مؤمن یک همچنین آدمی است. توجّه کنید چه عرض کردم. اگر بالا بود پیدا کرد، همان است، از نظر دینی‌اش، مراعات می‌کند مسائل دینی را. کمبود هم که پیدا کرد، باز همان‌طور است. می‌فهمی چه می‌خواهم بگویم؟ از دین‌اش نمی‌کاهد، نه فقر و نه غنا

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه