logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

تقابل ناتو با زیردریایی‌های روسی/ P-8 Poseidon سلاح جدید متحدان

تقابل ناتو با زیردریایی‌های روسی/ P-8 Poseidon سلاح جدید متحدان
اعضای ناتو برای مقابله با زیردریایی‌ها، از یک هواپیمای بسیار پیشرفته‌ی آمریکایی بهره می‌برند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اعضای ناتو برای مقابله با زیردریایی‌ها، از یک هواپیمای بسیار پیشرفته‌ی آمریکایی بهره می‌برند.

به‌گفته‌ی دریابُد استوارت مانش، فرماند‌ه‌ی نیروهای دریایی آمریکا در اروپا و آفریقا، توان نیرو‌های ناتو برای عملیات‌های ضدزیردریایی در چندسال اخیر به‌طور محسوسی ارتقا پیدا کرده است. او می‌گوید نیروها به‌خاطر سرمایه‌گذاری‌های کلان در فناوری‌های نظارتی، چنین پیشرفتی را تجربه می‌کنند.

افزایش حضور نظامی-دریایی روسیه در مناطق تحت نفوذ ناتو، باعث ایجاد نگرانی برای غربی‌ها شده است و مقام‌های ناتو در سال‌های اخیر بارها به تحرکات روسیه در اطراف اروپا اشاره کرده‌اند و بر ضرورت تجهیز اتحادیه‌ی اروپا به سامانه‌های پیشرفته‌ تأکید دارند.

استوارت مانش جنگ ضدزیردریایی را یکی از پیچیده‌ترین مأموریت‌های دریایی خواند که نیازمند تجهیزات مقاوم، نیروهای آموزش‌دیده و فناوری‌های کارآمد است. روسیه با در اختیار داشتن زیردریایی‌های پیشرفته‌ای مانند کلاس Yasen، چالش‌های عمده‌ای برای ردیابی ایجاد می‌کند.

هواپیمای پی-۸ پوسایدون در آسمان

مانش می‌گوید چندین عضو ناتو برای ارتقای عملکرد خود در جنگ ضدزیردریایی، اقدام به‌خرید هواپیمای بوئینگ پی-۸ پوسایدون کرده‌اند. این هواپیما جایگزین لاکهید پی-۳ اوریون محسوب می‌شود و توانایی بسیار زیادی در شناسایی و شکار زیردریایی‌ها دارد.

پی-۸ پوسایدون نسخه‌ی نظامی بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ به‌شمار می‌رود و به رادار پیشرفته‌ی دهانه‌ی ترکیبی (SAR)، حسگر مادون‌قرمز و سامانه‌های صوتی تقویت‌شده مجهز است. این هواپیما، شناور سونار Sonobuoy را حمل می‌کند و قابلیت شلیک اژدر و موشک ضدکشتی دارد.

ایالات متحده درحال حاضر ده‌ها فروند پی-۸ پوسایدون در اختیار دارد و کشورهای انگلیس، نروژ و آلمان نیز از آن استفاده می‌کنند. کانادا هم در سال‌های آينده از P-8 Poseidon بهره‌برداری خواهد کرد.

اعضای ناتو برای استقرار و نگهداری پی-۸ پوسایدون به‌توافق رسیده‌اند و برای مثال، آلمان و بریتانیا پیمانی امضا کرده‌اند که بر اساس آن، برلین به‌صورت دوره‌ای از یک پایگاه در اسکاتلند برای گشت‌زنی در اقیانوس اطلس شمالی استفاده خواهد کرد.

مانش گفت سطح همکاری آمریکا با متحدان ناتو در عملیات‌های پیشرفته‌ی دریایی نسبت‌به سال‌های گذشته به‌طور چشمگیری افزایش یافته است و این یک مزیت راهبردی محسوب می‌شود. او خاطرنشان کرد که تحولات اخیر صرفاً واکنشی به رفتارهای اخیر روسیه نیستند و حاصل سال‌ها برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری هستند.

قطعاً حمله‌ی نظامی روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ باعث افزایش چشمگیر بودجه‌ی نظامی اعضای ناتو و خرید سامانه‌های جدید از جمله پهپادها و سامانه‌های خودکار شده است. روسیه یکی از بزرگ‌ترین ناوگان‌های دریایی دنیا را دارد و بخش عمده‌ای از بودجه‌ی نظامی اعضای ناتو صرف جنگ دریایی می‌شود.

مسکو حتی پس از مشکلات مالی ناشی از جنگ سرد هم همواره به‌دنبال حفظ و ارتقا توان زیردریایی خود بوده است و همین موضوع از اصلی‌ترین نگرانی‌های ایالات متحده محسوب می‌شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه