logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  2. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  3. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  4. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  5. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  6. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  7. گسست میان ادعا و واقعیت
  8. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  9. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  10. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  11. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  12. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  13. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  14. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  15. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  16. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  17. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  18. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  19. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  20. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد

واکنش ۱۸۰۰ استاد دانشگاه آزاد به بیانیه اساتید اقتصاد درباره مذاکرات

واکنش ۱۸۰۰ استاد دانشگاه آزاد به بیانیه اساتید اقتصاد درباره مذاکرات
هزار و هشتصد نفر از اساتید دانشگاه آزاد، در واکنش به بیانیه‌ ۱۸۰ استاد اقتصاد کشور نکاتی را مطرح و نقدهایی را درباره این بیانیه برشمردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛هزار و هشتصد نفر از اساتید دانشگاه آزاد،در واکنش به بیانیه‌ 180 استاد اقتصاد کشور در زمینه مذاکرات، ضمن تاکید بر اهمیت نقش رشادت‌ها و فداکاری‌های مردم شریف، نیروهای مسلح و سایر نهادهای پشتیبان و نقش بی‌بدیل و بی‌نظیر فرماندهی معظم کل قوا در جنگ 12 روز با رژیم صهیونیستی نکاتی را در نقد بیانیه مذکور مطرح کردند.

در این بیانیه آمده است:

 از نظر اساتید امضاکننده این نوشتار، اساسا بیانیه مذکور، نه تنها دلسوزانه به دنبال ارائه راهکار راهگشا نیست، بلکه می‌تواند به دلیل لحن و مفروضات سیاسی آن، عملاً در امتداد خواسته‌های جریان‌های معارض و دشمنان قسم خورده کشور، و مغایر با منافع ملی و در صدر این منافع امنیت ملی تعبیر می‌شود.

نقد بیانیه مذکور در چند بخش، به شرح زیر است:

1. گره زدن حل مسائل اقتصادی به «مذاکره با غرب»

 خلا اساسی این بیانه فقدان یک مدل و الگوی اقتصادی کارآمد می باشد، و صرفا تاکید بر مذاکره با کسانی دارد که در یک فرایند مذاکره –فریب اقدام به حمله ناجوانمردانه به کشور کردند، گویی که تنها راه "مذاکره" است و لاغیر. حال سوالی که تک تک آحاد مردم و نیز جامعه نخبگانی باید از بیانیه‌نویسان بپرسند آن است که چه زمان مورد حملات ناجوانمردانه و وحشیانه آمریکای جنایتکار و اسرائیل کودک کش قرار گرفتیم؟؟!! نسخه‌های تکراری مانند «نجات از طریق مذاکره با غرب» نه‌تنها تازگی ندارند، بلکه در تجربه گذشته ناکارآمدی آن‌ها آشکار شده است.

از تجربه تجاوز آشکار و تحمیل جنگ آنهم در وسط فرآیند مذاکره چه درسی می‌توان گرفت واضح‌تر از آنکه راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و مقابله با تحریم‌های غیرانسانی، عمل نمودن به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در اقتصاد مقاومتی است که هیچ منافاتی با تعامل عادلانه با کشورهای جهان ندارد.باید باور داشته باشیم تعامل با جهان تنها تعامل با غرب آنهم آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه نیست.

2. انتقاد از وضع موجود یا فرار رو به جلو

در میان امضاکنندگان این بیانیه چهره‌هایی وجود دارند که سالیان متمادی سکاندار بخش‌های مختلف سیاست‌گذاری، اقتصادی و اجرایی کشور بودند و امروز به جای پاسخگویی نسبت به عملکرد غلط و اشتباه خود در پیشگاه ملت قهرمان ایران، نقش مطالبه گر ومنتقد را بازی می‌کنند.

3. کلی‌گویی در توصیه‌ها، فقدان نسخه اجرایی

در تمام موارد مطرح شده در بیانیه، به جز کلی گویی و سیاه‌نمایی چیزی مشاهده نمی‌شود و نسخه‌های تکراری و بی‌اثر برای برون رفت از مشکلات ارائه شده است.

4. عدم توجه به واقعیت‌های اجتماعی و مقاومت ملی

در شرایطی که مردم ایران، با وجود فشارهای سنگین اقتصادی، همچنان به اصول استقلال، عزتمندی و مقاومت باور داشته و در عمل نیز یکپارچگی و یکصدایی در مقابل تجاوز رژیم منحوس و شیطان بزرگ آمریکا را چنان به نمایش گذاشتند که دشمن را نیز متعجب ساخت و از آن به عنوان مهمترین عامل شکست نقشه دشمن یاد می‌شود، بیانیه مذکور با لحنی هشدارآمیز، جامعه را در آستانه فروپاشی اجتماعی معرفی می‌کند. این تصویرسازی نه تنها بر خلاف داده‌های واقعی موجود است، بلکه از نظر روانی نیز، عامدانه یا سهوی، به القای بن بست و تسلیم در برابر دشمن دامن می زند.

5. غفلت از نقش دشمنان در ایجاد بحران

یکی از ضعف‌های فاحش بیانیه آن است که تقریباً هیچ اشاره‌ای به نقش تحریم‌ها، فشارهای سیاسی خارجی، عملیات رسانه‌ای دشمنان، منافقین و جنگ ترکیبی علیه ملت ایران ندارد.حذف عامدانه این متغیرهای کلیدی، موجب وارونه‌سازی تحلیل و خطاکردن در نسبت‌دادن مسئولیت‌ها می‌شود.

در پایان امضاکنندگان محترم بیانیه مذکور را چه در رسانه ملی چه در سکوهای فضای مجازی، جهت تنویر افکار عمومی دعوت به مناظره می‌نماییم.

تک تک امضاکنندگان این نوشتار، ضمن تجدید میثاق با آرمانهای امامین انقلاب و شهدای والامقام، و قدردانی از ملت قهرمان ایرانِ ولایی و عاشورایی در یک بزنگاه تاریخی و حمایت قاطع از نیروهای پرافتخار مسلح‌مان و مسئولین اجرایی، آمادگی خود را در اجرای فرامین مقام عظمای ولایت در راه اعتلای ایران اسلامی سرافراز اعلام می‌داریم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه