logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  2. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  3. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  4. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  5. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  6. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  7. گسست میان ادعا و واقعیت
  8. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  9. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  10. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  11. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  12. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  13. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  14. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  15. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  16. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  17. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  18. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  19. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  20. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد

فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد

فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد
با توجه به تداوم اختلاف نظرها و ناهماهنگی بین نهادهای تصمیم‌گیر، به نظر می‌رسد تا زمان بازنگری در نحوه قیمت‌گذاری و سازوکار عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه، خبری از فروش این خودروها نخواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با گذشت بیش از دو هفته از انتشار اطلاعیه آغاز مرحله جدید عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه، هنوز زمان دقیق ثبت‌نام و سازوکار فروش این خودروها مشخص نیست و بازار در وضعیت بلاتکلیف به‌سر می‌برد.

24 تیرماه، اطلاعیه‌ای در سامانه یکپارچه عرضه خودرو منتشر شد که از آغاز مرحله نخست عرضه خودروهای وارداتی در سال 1404 خبر می‌داد. بر اساس این اطلاعیه، متقاضیان می‌بایست از روز 25 تیرماه تا 4 مرداد یکی از حساب‌های خود را نزد بانک‌های عامل وکالتی کرده و مبلغ 500 میلیون تومان را در آن مسدود می‌کردند. همچنین، ثبت‌نام در سامانه قرار بود از 28 تیر تا 10 مرداد به مدت 14 روز انجام شود.

اما تنها ساعاتی پس از انتشار این اطلاعیه، مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه، اعلام کرد که هنوز هیچ برنامه قطعی برای فروش خودروهای وارداتی وجود ندارد. وی تاکید کرد که وکالتی‌کردن حساب‌ها فعلاً متوقف شده و هرگونه زمان‌بندی منوط به بررسی مدارک شرکت‌های واردکننده است.

در همین راستا، مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو در وزارت صمت، نیز انتشار این اطلاعیه را ناشی از "خطای سیستمی" دانست و اعلام کرد که زمان عرضه خودروهای وارداتی متعاقباً اعلام خواهد شد.

بن‌بست تصمیم‌گیری؛ انتقاد واردکنندگان خودرو

در شرایطی که هنوز ثبت‌نام رسمی آغاز نشده، نامه‌ای از انجمن واردکنندگان خودرو منتشر شده که نشان از ناهماهنگی در تصمیم‌گیری‌های کلان دارد. در این نامه آمده است: بر اساس مصوبه شورای رقابت در جلسه 730 مورخ 21 اسفندماه، خودروهای وارداتی از شمول قیمت‌گذاری دستوری خارج شده‌اند و این مقررات صرفاً شامل خودروهای تولیدی و مونتاژی می‌شود.

با این حال، ورود مجدد ستاد تنظیم بازار به موضوع، موجب شد تا عرضه خودروهای وارداتی همچنان منوط به سامانه یکپارچه و قیمت‌گذاری تحت نظارت سازمان حمایت شود. این در حالی است که به گفته انجمن، تشکیل کمیته خودرویی وزارت صمت به‌دلیل فراهم نشدن حضور سه معاون، همچنان معطل مانده و عملاً صدور مجوز پیش‌فروش متوقف است.

فعلاً خبری از فروش نیست

در بخش دیگری از این نامه تأکید شده که از اسفند سال گذشته تا کنون، سامانه عرضه خودروهای وارداتی متوقف و مجوزهای پیش‌فروش نیز معلق بوده است؛ مسئله‌ای که به گفته واردکنندگان باعث حبس سرمایه‌ها، سردرگمی مردم و برهم‌خوردن ثبات بازار خودروهای وارداتی شده است.

انجمن واردکنندگان خواستار آن شده که مانند گذشته، عرضه خودرو در سامانه اختصاصی شرکت‌های واردکننده و تحت نظارت سازمان حمایت انجام شود و مجوز پیش‌فروش نیز از سوی اداره کل خودرو و نیرو محرکه یا مدیر پروژه واردات خودرو صادر شود.

با توجه به تداوم اختلاف نظرها و ناهماهنگی بین نهادهای تصمیم‌گیر، به نظر می‌رسد تا زمان بازنگری در نحوه قیمت‌گذاری و سازوکار عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه، خبری از فروش این خودروها نخواهد بود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه