logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

استانداردهای دو گانه در حمایت آمریکا از غنی‌سازی اورانیوم در کره‌جنوبی

استانداردهای دو گانه در حمایت آمریکا از غنی‌سازی اورانیوم در کره‌جنوبی
ایالات متحده به طور رسمی با طرح کره‌جنوبی برای ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای موافقت و از تلاش این متحد خود در همسایگی چین، برای دستیابی به توانایی غنی‌سازی اورانیوم و بازفرآوری سوخت مصرف‌شده هسته‌ای حمایت کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرگزاری «یونهاپ»، کاخ سفید سندی را منتشر کرده است که نتایج نشست میان «لی جائه‌میونگ» رئیس‌جمهور کره‌جنوبی و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده را تشریح می‌کند. این دیدارها در ماه اوت (مرداد) در کاخ سفید واشنگتن و ماه گذشته در شهر «گیونگ‌جو» در جنوب‌شرقی کره‌جنوبی و پیش از اجلاس همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) برگزار شد.

این نخستین سند رسمی دوجانبه در سطح عالی از زمان آغاز به کار دولت لی در ماه ژوئن (تیرماه) بود و مجموعه‌ای از توافقات تجاری و امنیتی را در بر داشت؛ از جمله تعهد سئول به سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیارد دلار در ایالات متحده در مقابل کاهش تعرفه‌های «متقابل» واشنگتن بر کالاهای کره‌ای از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد.

در این سند آمده است: «در چارچوب توافق‌نامه دوجانبه ۱۲۳ و با رعایت الزامات قانونی ایالات متحده، آمریکا از فرآیندی حمایت می‌کند که به غنی‌سازی اورانیوم و بازفرآوری سوخت مصرف‌شده هسته‌ای در جمهوری کره جنوبی برای مصارف صلح‌آمیز منجر خواهد شد.» ایالات متحده مجوز ساخت زیردریایی‌های تهاجمی با پیشران هسته‌ای را به جمهوری کره داده است.

توافق‌نامه ۱۲۳ به پیمان همکاری هسته‌ای غیرنظامی میان دو کشور اشاره دارد که غنی‌سازی اورانیوم و بازفرآوری سوخت مصرف‌شده را برای کره‌جنوبی ممنوع می‌کند و تنها استفاده «صلح‌آمیز» از انرژی هسته‌ای را مجاز می‌داند.

سئول در تلاش است این توافق را بازنگری کند تا حقوق غنی‌سازی و بازیافت سوخت را به‌دست آورد؛ اقدامی که بخشی از تلاش‌های آن برای رفع نگرانی‌های مربوط به امنیت انرژی و افزایش ذخایر زباله‌های هسته‌ای است. همچنین سئول این بازنگری را گامی ضروری برای دستیابی به زیردریایی‌های هسته‌ای می‌داند که به سوخت اتمی برای کاربردهای نظامی نیاز دارند.

پشتیبانی رسمی واشنگتن از این طرح، نقطه اوج تلاش چند دهه‌ای کره‌جنوبی برای دستیابی به این دارایی‌های راهبردی محسوب می‌شود تا بتواند با تهدیدهای روبه‌افزایش هسته‌ای مقابله کند. این اقدام در زمانی انجام می‌شود که دولت ترامپ بر ضرورت تقویت متحدان و شرکا در منطقه تأکید دارد، به‌ویژه در شرایطی که در تلاش است با تهدید فزاینده چین مقابله کند.

به گزارش ایرنا،‌ روزنامه نیویورک تایمز سال 2004 در گزارشی نوشت: دولت کره‌جنوبی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعتراف کرده است که گروهی از دانشمندان این کشور به‌ طور مخفیانه اورانیوم با غنای نزدیک به سطح تسلیحاتی تولید کرده‌اند؛ موضوعی که باعث ایجاد تردیدهایی شده مبنی بر اینکه کره‌جنوبی ممکن است در گذشته تلاش کرده باشد برنامه‌ محرمانه هسته‌ای ایجاد کند.

براساس گزارش نیویورک تایمز، اورانیوم غنی سازی شده توسط کره جنوبی تا نزدیک به ۸۰ درصد غنی شده بود؛ سطحی چنان بالا که کارشناسان گفتند تصور استفاده از آن برای مقاصدی غیر از ساخت سلاح هسته‌ای دشوار است.

 

خبرنگار: حسین امین لواسانی

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه