اخبار داغ

حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم:

شهدا رفتند تا ما در انتخاب‌هایمان دچار اشتباه نشویم/ ارزش عمر انسان به انتخاب‌های لحظه‌ای اوس

شهدا رفتند تا ما در انتخاب‌هایمان دچار اشتباه نشویم/ ارزش عمر انسان به انتخاب‌های لحظه‌ای اوس
نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، با تأکید بر نقش تعیین‌کننده انتخاب‌های لحظه‌ای در سرنوشت انسان، گفت: شهدای دفاع مقدس و شهدای غریب اسارت با تشخیص درست جبهه حق و باطل، جان خود را فدا کردند تا امروز جامعه در بزنگاه‌های حساس سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مسیر را گم نکند و در انتخاب‌های سرنوشت‌ساز دچار خطا نشود.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرمضان موسوی‌مقدم، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، در آیین رونمایی از ۳۶ عنوان کتاب از زندگی و خاطرات شهدای غریب اسارت کشور با عنوان «تجلی واژه و ایمان» و تجلیل از نویسندگان حوزه ادبیات ایثار، شهادت و پایداری، با اشاره به ارزش لحظه‌های عمر انسان، گفت: در روایتی از امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) آمده است که ارزش عمر انسان نه به روز و ماه و سال، بلکه به عدد نفس‌هایی است که می‌کشد؛ هر نفسی که از انسان خارج می‌شود، بخشی از عمر اوست که سپری می‌شود و بهای آن از هر مال و دارایی دنیوی بالاتر است. حضرت امیر(ع) تعابیر بسیار پرمغز و عمیقی درباره ارزش عمر دارند تا ما قدر این سرمایه گران‌قدر را بدانیم.

وی افزود: حضرت علی(ع) در جای دیگری تأکید می‌فرمایند که انسان باید همواره مراقب انتخاب‌های خود باشد؛ به‌ویژه در انتخاب میان حق و باطل. بخش عمده زندگی انسان با انتخاب‌ها سپری می‌شود؛ این‌که چه کاری را انجام دهد یا ندهد، کجا برود یا نرود. لحظه‌لحظه زندگی انسان در حال انتخاب است و این انتخاب‌ها به عدد نفس‌هایی که انسان می‌کشد، مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید تصریح کرد: چه‌بسا یک تصمیم در یک لحظه، تأثیری بسیار عمیق و ماندگار بر زندگی انسان بگذارد؛ تصمیمی که اگر در همان لحظه گرفته نشود، فرصت آن برای همیشه از دست می‌رود. بسیاری از تصمیم‌ها در زندگی، آثار بلندمدت دارند و برخی از خسارت‌های ناشی از انتخاب نادرست، دیگر قابل جبران نیست؛ چرا که عمر سپری‌شده بازنمی‌گردد. نفسی که فرو می‌رود و بیرون می‌آید، دیگر همان نفس قبلی نیست؛ آن لحظه رفته است، دیروز رفته، ماه و سال گذشته و جوانی انسان سپری شده است.

وی با بیان اینکه انسان اساساً در «لحظه» زندگی می‌کند، گفت: ما در تصمیم‌گیری میان دو «عدم» قرار داریم؛ گذشته‌ای که سپری شده و آینده‌ای که هنوز نیامده و معلوم نیست چگونه خواهد بود. انسان نمی‌داند که حتی پس از خروج از این مکان، حیاتش ادامه خواهد داشت یا نه. در چنین شرایطی، انتخاب بسیار دشوار می‌شود؛ به‌ویژه انتخاب میان حق و باطل. اینکه انسان تصمیم بگیرد در جبهه حق باشد یا در جبهه باطل، کار آسانی نیست.

موسوی‌مقدم با اشاره به ویژگی‌های رزمندگان دوران دفاع مقدس اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در رزمندگان دفاع مقدس و مجاهدان این مسیر مشاهده می‌شود، این است که هم از عمر خود به‌درستی استفاده کردند و هم توانستند تصمیم‌های درست بگیرند. معیار تشخیص این تصمیم درست، نتایج آن است؛ اگر تصمیمی اثرگذار، ماندگار و جاودانه شد، نشان می‌دهد که انتخاب درستی صورت گرفته است. اما اگر تصمیمی مقطعی بود و آثار آن از بین رفت، نشان‌دهنده نادرستی آن انتخاب است.

وی ادامه داد: امروز که به گذشته نگاه می‌کنیم، می‌بینیم گروهی از جوانان در مقطعی حساس، تشخیص دادند که جبهه حق کجاست و تصمیم گرفتند زیر پرچم حق بایستند و حتی جان خود را در این مسیر فدا کنند. برخی شهید شدند، برخی به اسارت رفتند و برخی در غربت به شهادت رسیدند، اما آثار و برکات تصمیم آنان پس از گذشت ۲۰ یا ۳۰ سال همچنان باقی است و در تاریخ ماندگار خواهد بود.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید با اشاره به نمونه‌ای تاریخی گفت: در واقعه کربلا افرادی بودند که تا نزدیکی میدان آمدند و می‌دانستند جبهه امام حسین(ع) جبهه حق است، اما در یک لحظه تصمیم گرفتند بازگردند و همان یک لحظه، آنان را برای همیشه از قافله حق جدا کرد. بعدها در حسرت آن تصمیم، ندبه و ناله کردند، اما دیگر فرصت جبران وجود نداشت.

وی تأکید کرد: اگر انسان در شرایطی قرار گرفت که باید تصمیم بگیرد ـ چه در عرصه اجتماعی، چه سیاسی و چه اقتصادی ـ و تصمیم درستی نگیرد، ممکن است برای همیشه متضرر شود؛ چرا که عمر محدود است و فرصت‌ها بازنمی‌گردد. امروز در شرایطی قرار داریم که حق و باطل در سطح جهانی به‌شدت درهم آمیخته شده و فضای رسانه‌ای و مجازی، تشخیص را برای بسیاری از مردم، به‌ویژه جوانان و نوجوانان، دشوار کرده است.

موسوی‌مقدم افزود: حجم بالای پیام‌ها و اخبار در فضای مجازی باعث شده ذهن انسان دچار آشفتگی شود و قدرت تشخیص کاهش یابد. در چنین فضایی، انتخاب‌ها به‌راحتی دچار خطا می‌شوند. به همین دلیل تأکید شده است که هر جا حسین(ع) در میدان است، انسان باید در جبهه او باشد؛ در غیر این صورت، تفاوتی میان انتخاب‌ها باقی نمی‌ماند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از بزرگ‌ترین پیام‌های شهدای عزیز این است که مسیر را گم نکنید. اگر مسیر گم شود، حتی انحرافی کوچک می‌تواند در نهایت انسان را به نقطه‌ای کاملاً مقابل حق برساند. شهدای ما با صدای بلند به ما هشدار می‌دهند که در آشفته‌بازار سیاست، فرهنگ و اقتصاد، راه را گم نکنید؛ چرا که بازگشت بسیار دشوار خواهد بود.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید با اشاره به مظلومیت شهدای غریب اسارت گفت: برخی از این شهدا در زندان‌های بعثی عراق به مظلومانه‌ترین شکل ممکن به شهادت رسیدند و حتی گمنام دفن شدند. در برخی مناطق، محل دفن آنان به‌گونه‌ای بوده که بعدها روی آن مدرسه یا ساختمان ساخته‌اند و سال‌ها کسی از هویت آنان خبر نداشته است.

وی در پایان تأکید کرد: این عزیزان رفتند تا ما بمانیم و در انتخاب‌هایمان دچار اشتباه نشویم. امیدواریم بتوانیم از سیره و راه شهدا بهره بگیریم و با کمک خود آنان، مسیر حق را ادامه دهیم. 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه