logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

بقایی:

دفاع از شهروندان ایرانی وظیفه حکومت است

دفاع از شهروندان ایرانی وظیفه حکومت است
سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به ادامه فعالیت شورای موقت رهبری تا انتخاب رهبر جدید، تاکید کرد ایران هرگز آغازگر جنگی نبوده، اما دفاع از شهروندان وظیفه هر حکومتی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت خارجه ایران در گفتگو با پایگاه خبری آمریکایی «دراپ‌سایت» به شرح مواضع جمهوری اسلامی ایران در تنش‌های جاری پرداخت.

بقایی با بیان اینکه رهبری جدید به‌زودی انتخاب خواهد شد، گفت تا آن زمان، شورای موقت رهبری فعالیت خود برای رسیدگی به امور کشور ادامه خواهد داد.

او همچنین با اشاره به حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به یک دبیرستان دخترانه در میناب که به شهادت ۱۸۵ نفر منجر شد، این جنگ را مصداق بارز نسل‌کشی دانست و گفت: «این‌ دانش‌آموزان چه تهدیدی برای آمریکا یا اسرائیل داشتند؟ مردم آمریکا باید بدانند که دولتشان چطور از مالیات آن‌ها استفاده می‌کند.»

بقایی به اظهارات مقامات آمریکایی اشاره کرد که مدعی شده‌اند ایران برای آمریکا یک تهدید بود و قصد حمله داشت. او در این باره گفت: «آیا این ما بودیم که به خلیج مکزیک رفتیم تا به لس‌آنجلس و دیگر شهرها حمله کنیم؟ این آن‌ها بودند که به اینجا آمدند و به مدارس و شهرها و پایتخت ما حمله کردند.»

سخنگوی وزارت خارجه درباره اینکه آیا ایران به آمریکا درخواست مذاکره داده، گفت: «ما با آمریکا در حال مذاکره بودیم، اما در کمتر از یک سال ۲ بار به ایران حمله شد. ما با جدیت تمام مذاکره کردیم. وزیر خارجه عمان به عنوان یک میانجی‌گر بی‌طرف، ابراز امیدواری کرده بود... اما در ۲۸ فوریه آمریکا و اسرائیل دوباره به ما حمله کردند.»

بقایی یادآور شد که ایران هرگز آغازگر جنگی نبوده و افزود: «هر حکومتی نه‌تنها حق دارد از شهروندانش دفاع کند، بلکه این برای آن حکومت یک وظیفه است.»

او در ادامه به اظهارات «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا پرداخت که مدعی شده است ایران تنها چند روز تا ساخت سلاح هسته‌ای فاصله داشت. بقایی این اظهارات را دروغی بزرگ دانست و یادآور شد که ایران به تعهدات پادمانی خود عمل کرده و غنی‌سازی را تحت نظارت بازرسان آژانس انجام داده است.

بقایی همچنین درباره حملات تلافی‌جویان ایران به مواضع آمریکا در کشورهای همسایه گفت که ایران مدت‌ها پیش از جنگ صراحتاً این مسئله را بیان کرده است. او گفت: «آمریکایی‌ها از قلمرو دوستان عرب ما سوءاستفاده می‌کنند و ایران تحت محاصره پایگاه‌های آمریکا قرار دارد. آن‌ها از همین پایگاه‌ها برای حمله به ایران استفاده می‌کنند و ایران تحت قوانین بین‌المللی این حق را دارد که به این پایگاه‌ها حمله کنند.»

با این حال، سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد ایران در این حملات نهایت احتیاط را به خرج می‌دهد تا از آسیب رسیدن به غیرنظامیان جلوگیری کند.

بقایی همچنین این جنگ را یک جنگ وجودی توصیف کرد و یادآور شد که تهران در ۲ سال گذشته کوشیده تا تمامی بهانه‌های مطرح‌شده از سوی آمریکا برای حمله را از میان بردارد، اما آن‌ها هر بار بهانه دیگری آوردند. وی افزود: «آمریکایی‌ها بعد از جنگ ۱۲ روزه گفتند که توان هسته‌ای ایران را نابود کرده‌اند. اما در عین حال امروز می‌گویند ایران یک هفته تا تولید سلاح هسته‌ای فاصله دارد!»

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه