logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

ابراهیم رضایی:

ترتیبات خاصی برای تنگه هرمز در حال تنظیم است

ترتیبات خاصی برای تنگه هرمز در حال تنظیم است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ا در حال تنظیم ترتیبات خاصی برای تنگه هرمز هستیم، در این زمینه، قانون‌گذاری خواهیم کرد و آن را اعمال خواهیم کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ابراهیم رضایی صبح امروز در گفتگویی تلویزیونی، درباره مدیریت ایران بر تنگه هرمز، اظهار کرد: به نظرم تنگه هرمز و تاریخ آن را باید به قبل از جنگ تحمیلی فعلی و پس از آن تقسیم‌بندی شود. به نظر نمی‌رسد که تنگه هرمز به وضعیت قبلی خود برگردد و شناورهای متخاصم جنگی، نظامی یا تروریستی نباید به راحتی بتوانند در آنجا تردد کنند.

وی ادامه داد: ما در حال تنظیم ترتیبات خاصی برای تنگه هرمز هستیم. در این زمینه، قانون‌گذاری خواهیم کرد و آن را اعمال خواهیم کرد. از ۹ اسفند ۱۴۰۴ تا این لحظه، تنگه هرمز و مدیریت آن به صورت کامل در اختیار جمهوری اسلامی ایران است. ما برای این نوع مدیریت، یک چارچوبی را طبق قوانین خود تدوین می‌کنیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هم در بحث امنیت تنگه هرمز، کشتیرانی، ناوبری، محیط‌زیست آنجا، کارهای امدادی و هر آنچه برای مدیریت هوشمند تنگه هرمز نیاز است، در آن در نظر گرفته شده است. ان‌شاالله با دولت عمان نیز در این زمینه توافقاتی داشتیم و دستگاه دیپلماسی ما نیز با آنها در حال مذاکره است.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما هیچ وقت دیگر اجازه نخواهیم داد که شناورهای متخاصم از تنگه هرمز عبور کنند یا برای دشمنان ما از آنجا سوخت یا انرژی ترانزیت شود. تنگه هرمز در اختیار جمهوری اسلامی ایران و تحت مدیریت حاکمیت ملی ایرانیان باقی خواهد ماند.

رضایی توضیح داد: یک طرح بسیار مهم هم چند هفته پیش در مجلس تدوین شد. ما با همراهی دولت و نیروهای مسلح، وزارت دفاع و ستاد کل، در حال تدوین یک طرح یا لایحه هستیم که به همه کسانی که در جنگ تحمیلی فعلی در خط مقدم بوده‌اند، مانند نیروهای هوافضا، دریایی سپاه، ارتش و کسانی که در میدان جنگ حاضرند، امکان استفاده از قوانین ایثارگری و حمایت از ایثارگران را بدهد و بتوانند از امتیازات آن استفاده کنند.

وی ادامه داد: این افراد همانند رزمندگان دوران دفاع مقدس هستند که جان و وقت خود را برای دفاع از ایران گذاشته‌اند. برخی در سنگرهای تهران هستند، برخی در تنگه هرمز و برخی دیگر در شهرهای موشکی. همه این افراد در دفاع از ایران مشارکت دارند و ان‌شاالله از حمایت لازم برخوردار خواهند شد. این حداقل کاری است که ما در مجلس و دولت می‌توانیم برای حمایت از این عزیزان انجام دهیم.

وی در ادامه و درباره جزئیات جلسات اخیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: معمولاً در جلسات، آخرین وضعیت جنگ مورد بررسی قرار می‌گیرد و اقداماتی که نیروهای مسلح ما انجام داده‌اند، آسیب‌های وارد شده به کشور و وضعیت کلی جنگ تحلیل می‌شود. 

رضایی ادامه داد: آنچه می‌توانم به شما بگویم این است که از ۹ اسفند تا به امروز، اثرات و ضربات ما بر دشمن قوی‌تر و مؤثرتر شده است. به عنوان مثال، آمار اصابت و نابودی جنگنده‌های دشمن در هفته اخیر به مراتب بهتر از هفته اول است و اثرات دشمن هم کمتر شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دشمن در حال حاضر به سمت حمله به زیرساخت‌ها، پتروشیمی‌ها و دانشگاه‌ها رفته است، زیرا در حوزه نظامی کم آورده است. اگر دشمن توان و عرضه داشت، تنگه هرمز را باز می‌کرد و در میدان نظامی با ما می‌جنگید، اما چون از این حوزه شکست خورده، به حمله به زیرساخت‌ها روی آورده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حجم و اصابت حملات ما به هدف، چه در سرزمین‌های اشغالی و چه در دیگر مناطق، بسیار مؤثرتر شده است. رهگیری موشک‌های ایران توسط پدافند دشمن به حداقل رسیده و موشک‌های ما بیشتر به هدف اصابت می‌کنند. فحاشی و توهین‌های دشمن به ملت ایران نشان‌دهنده این است که میدان دست ماست و اینکه ما ضربات مقتدرانه ای به دشمن می‌زنیم و آنان بیچاره شده‌اند و از سر بیچارگی، یا فحاشی می‌کند یا زیرساخت‌ها و مردم بی‌گناه را مورد هدف قرار می‌دهد.

وی در ادامه، تاکید کرد: طرح اقدام راهبردی برای تأمین امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس در دستور کار مجلس قرار دارد. این طرح ان‌شاالله در اولین فرصت آماده شده و به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود که این طرح با قاطعیت در مجلس تصویب شود و پس از تأیید شورای نگهبان، برای اجرا ابلاغ گردد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه