اخبار داغ

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت:

سازمان حج و زیارت آماده برگزاری حج عزتمندانه ۳۰ هزار ایرانی است

سازمان حج و زیارت آماده برگزاری حج عزتمندانه ۳۰ هزار ایرانی است
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت از آمادگی اجرایی برای اعزام ۳۰ هزار زایر ایرانی به سرزمین وحی خبر داد و گفت: بر حسب وظیفه ذاتی سازمان حج و زیارت و حفظ آمادگی در حوزه امور اجرایی حج ، این سازمان تمامی شرایط را به‌منظور حجی عزتمندانه و با شکوه برای ایرانیان مهیا نموده و به روش‌های مختلف آماده برگزاری مناسک حج است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ 

اکبر رضایی با اشاره به پیش‌بینی‌ها و برنامه‌های مختلف سازمان حج و زیارت برای اعزام زائران ایرانی به حج تمتع ۱۴۰۵ گفت: ما آماده‌ایم تا طبق توافق‌های صورت‌گرفته و تفاهم‌نامه امضا شده با وزارت حج و عمره عربستان و همچنین قراردادهای منعقده، مطابق با شرایط موجود و بعد از تأیید مسئولان در کشورمان، زائران ایرانی در کمال عزت، کرامت و امنیت به سرزمین وحی مشرف شوند.

وی با بیان این‌که برنامه‌ریزی متناسب با شرایط جاری تغییر کرده و ساختار کاروان‌ها نسبت به قبل بازتعریف شده، افزود: در حال حاضر ۲۳۱ کاروان‌ جدید روی سامانه حج من قرار گرفته و تاکنون بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر در آن نام‌نویسی کرده‌اند.

رضایی با اشاره به برنامه‌ریزی اعزام‌ها به‌صورت بسته ترکیبی زمینی - هوایی گفت: طبق پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته با دست‌اندرکاران ذی‌ربط در کشورهای عراق و عربستان، زائران به صورت زمینی و از طریق عراق به مرز عرعر، مرز بین عراق و عربستان اعزام می‌شوند و سپس از آنجا با پرواز به شهر مدینه مشرف می شوند که حجاج در بازگشت نیز از فرودگاه جده به مرز عرعر و از آنجا هم به‌صورت زمینی و از مرز عراق به کشور باز می‌گردند.

وی اضافه کرد: برای اعزام زائران از ظرفیت ریلی کشور و همچنین اتوبوس‌های با کیفیت استفاده می‌شود و خدمات بین راهی در مسیر رفت و برگشت شامل استراحت‌گاه‌ها، خدمات درمانی و امنیت در سفر اندیشیده شده است. در طول مسیر نیز با همکاری مرکز پزشکی حج و زیارت پشتیبانی خدمات درمانی لازم درنظر گرفته شده و در طول مسیر عراق تا مرز عرعر عربستان هم با همکاری مسئولان ذی‌ربط در کشور عراق خدمات درمانی ارائه و استراحت کوتاهی در استراحتگاه بین راهی به نام مدینة الحجاج خواهند داشت.

رضایی تصریح کرد: دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در مکه فعال و در حال انجام امور اجرایی حج است و تمامی هماهنگی‌ها با وزارت حج و عمره عربستان و همچنین سفارت و کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در عربستان انجام شده تا زائران ایرانی در کمال آرامش و عزتمندی به سفر حج مشرف شده و به کشور بازگردند.

وی با اشاره به تجربه سال گذشته سازمان حج در بازگشت زمینی حجاج و برخی عمره‌گذاران گفت: فرایند سفر حج امسال به‌گونه‌ای خواهد بود که حجاج ایرانی، در بازگشت یک شب را در کربلا یا نجف اقامت کنند و از زیارت اعتاب مقدسه هم بهره‌مند شوند.

رضایی افزود: رایزنی ها و تفاهمات لازم با وزارت حج و عمره عربستان انجام شده و ادامه دارد تا زائران ایرانی نیز از خدمات مربوط به دریافت روادید و سایر روند اجرایی مربوط به همه حجاج کشورهای اسلامی بهره‌مند شوند که در این راستا ویزای تعدادی از عوامل اجرایی، فرهنگی و پزشکی توسط کشور میزبان صادر شده است.

معاون حج و عمره با اشاره به قراردادهای منعقده حج گفت: ۱۶ هتل در مدینه و ۲۴ هتل در مکه برای خدمات‌رسانی به زائران ایرانی تدارک دیده شده و روند انتقال زائران از مدینه به مکه نیز با قطار سریع السیر حرمین انجام می‌شود؛ ضمن اینکه برنامه زیارت دوره و بهره‌مندی از تشرف به روضه منوره هم انجام خواهد گرفت؛ تمهیدات لازم برای خدمات‌رسانی در مشاعر مقدسه هم انجام گرفته و امیدواریم رضایتمدی زائران را در این سفر شاهد باشیم.

وی با اشاره به افزایش مدت زمان حضور در مدینه منوره گفت: امسال همه زائران ایرانی، مدینه قبل هستند و ۶ شب و هفت روز در شهر پیامبر(ص) حضور دارند. هتل های مدینه همگی نزدیک‌به حرم نبوی قرار دارند و هتل‌های شهر مکه نیز به لحاظ کیفی در سطح بالایی است.

رضایی با اشاره به خدمات تغذیه‌ای زائران در مکه و مدینه گفت: چهار آشپزخانه مرکزی در مکه و مدینه برای زائران، طبخ و توزیع غذای ایرانی مطلوب را انجام می‌دهند و همچنین سه هتل در مدینه شرایط طبخ غذا را خواهند داشت. خدمات حمل و نقل درون‌شهری نیز برای زائران ایرانی در نظر گرفته شده تا در مکه مکرمه از آن برای تشرف به مسجد الحرام استفاده نمایند.

رضایی درباره خدمات درمانی گفت: در این زمینه پنج درمانگاه و یک بیمارستان در مکه و ۲ درمانگاه در مدینه دایر می‌باشد.در مشاعر مقدسه نیز همانند سابق خدمات درمانی و بهداشتی مناسبی ارائه خواهد شد.

وی درباره امکان راه‌اندازی پرواز از ایران و اعزام هوایی زائرین گفت: در این رابطه آمادگی کامل وجود دارد و با شرکت‌های هواپیمایی رایزنی شده است. هشت ایستگاه پروازی برای این منظور در نظر گرفته شده که در هر صورت ما برای تمامی شرایط اجرایی آمادگی داریم.

رضایی در خصوص عوامل اجرایی کاروان ها و مجموعه‌ها نیز گفت: در حج تمتع امسال از مدیران کاروان ها و عوامل کمتر از ۶۰ سال استفاده خواهیم کرد تا توانایی لازم برای خدمت‌رسانی در شرایط اعزام‌های زمینی - هوایی را داشته باشند.

وی همچنین از متقاضیان تشرف به حج ۱۴۰۵ خواست به منظور حفظ آمادگی نسبت به ثبت نام در کاروان ها اقدام تا در صورت فراهم شدن سایر شرایط اقدامات تشرف زایرین صورت گیرد. متقاضیان سفر حج تمتع می‌توانند آخرین اخبار را از کانال با زائران حج ۱۴۰۵ در پیام رسان بله دریافت نمایند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه