logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

هشدار رئیس صندوق بین‌المللی پول درباره پیامدهای نفت ۱۲۵ دلاری

هشدار رئیس صندوق بین‌المللی پول درباره پیامدهای نفت ۱۲۵ دلاری
رئیس صندوق بین‌المللی پول هشدار داد اگر جنگ خاورمیانه به سال ۲۰۲۷ کشیده شود و قیمت نفت به حدود ۱۲۵ دلار در هر بشکه برسد، تورم اوج گرفته و اقتصاد جهانی می‌تواند با نتیجه بسیار بدتری روبرو شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول (IMF) روز دوشنبه گفت که ادامه جنگ به این معنی است که «سناریوی مرجع» این وام‌دهنده جهانی که یک درگیری کوتاه‌مدت را فرض و پیش‌بینی می‌کرد رشد اقتصادی در صورت افزایش جزئی قیمت‌ها، به ۳.۱ درصد و تورم به ۴.۴ درصد کاهش یابد، دیگر امکان‌پذیر نیست.

جورجیوا گفت: «این سناریو، با گذشت هر روز، دورتر و دورتر می‌شود.»

رئیس صندوق بین‌المللی پول گفت: ادامه جنگ، پیش‌بینی قیمت حدود ۱۰۰ دلار یا بالاتر هر بشکه نفت، و افزایش فشارهای تورمی به این معنی است که «سناریوی نامطلوب» صندوق بین‌المللی پول هم اکنون اتفاق افتاده است.

او در کنفرانسی به میزبانی موسسه میلکن گفت: «انتظارات تورمی بلندمدت همچنان پابرجا مانده و شرایط مالی سخت‌تر نشده است، اما اگر جنگ ادامه یابد، این وضعیت می‌تواند تغییر کند.»

بر اساس گزارش رویترز، جورجیوا گفت: «حال، اگر این روند تا سال ۲۰۲۷ ادامه یابد و قیمت نفت ۱۲۵ دلار بیشتر یا کمتر باشد، باید انتظار نتیجه بسیار بدتری را داشته باشیم. در آن صورت شاهد افزایش تورم خواهیم بود و به ناچار، انتظارات تورمی تشدید می‌شوند.»

صندوق بین‌المللی پول ماه گذشته در بحبوحه عدم قطعیت گسترده در مورد جنگ در خاورمیانه، سه سناریو - «پیش‌بینی مرجع» اصلی، «سناریوی نامطلوب» متوسط ‌و «سناریوی بسیار بدتر» - برای مسیر رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ منتشر کرده بود.

تحت سناریوی نامطلوب، رشد جهانی در سال ۲۰۲۶، به ۲.۵ درصد کاهش می‌یابد، در حالی که تورم به ۵.۴ درصد افزایش می‌یابد. سناریوی مرجع که یک درگیری کوتاه‌مدت را فرض می‌کند، رشد ۳.۱ درصد و تورم ۴.۴ درصد را پیش‌بینی می‌کند. برای پیش‌بینی سناریوی بسیار بدتر، رشد جهانی فقط ۲ درصد خواهد بود و تورم به ۵.۸ درصد خواهد رسید.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه