logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. گسست میان ادعا و واقعیت
  2. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  3. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  4. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  5. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  6. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  7. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  8. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  9. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  10. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  11. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  12. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  13. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  14. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  15. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  16. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  17. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  18. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  19. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  20. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد

چرا برخی کشورها جنگل ندارند؟/ معرفی ۱۰ کشور بی‌درخت جهان

چرا برخی کشورها جنگل ندارند؟/ معرفی ۱۰ کشور بی‌درخت جهان
کشورهایی که جنگل طبیعی بسیار کمی دارند یا اصلاً درختی ندارند، دارای شرایطی مانند بیابان‌های خشک، زمین‌های سنگی یا محیط‌های شدیداً شهری هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درختان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اکوسیستم زمین هستند؛ زیرا اکسیژن تولید می‌کنند، هوا را پاک نگه می‌دارند، آب‌وهوا را تنظیم می‌کنند و زیستگاه حیوانات را فراهم می‌سازند. طبق اعلام سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، حدود ۳۱ درصد از سطح خشکی‌های زمین را جنگل‌ها پوشانده‌اند و این پوشش برای ادامه حیات بسیار مهم است.

 با این حال، برخی کشورها تقریباً هیچ جنگلی ندارند. نبود درختان انبوه در این کشورها معمولاً به دلیل کمبود بارش یا سرمای شدید و پوشش دائمی برف و یخ است. در برخی مناطق نیز فعالیت‌های انسانی مانند شهرسازی، معدن‌کاری و قطع گسترده درختان باعث نابودی جنگل‌ها شده است.

قطر

قطر یکی از خشک‌ترین کشورهای جهان است. آب‌وهوای بیابانی و بارندگی بسیار کم باعث شده رشد جنگل‌های طبیعی تقریباً غیرممکن باشد. هرچند این کشور پارک‌ها و فضاهای سبز مصنوعی ایجاد کرده، اما جنگل طبیعی در آن وجود ندارد.

گرینلند

گرینلند تقریباً هیچ درختی ندارد؛ زیرا بیشتر سرزمین آن با لایه‌های ضخیم یخ پوشیده شده است. دمای بسیار پایین در بیشتر ماه‌های سال مانع رشد جنگل‌ها می‌شود و تنها بوته‌ها و علف‌های کوتاه در برخی مناطق ساحلی دوام می‌آورند.

بحرین

بحرین نیز کشوری بیابانی با بارندگی بسیار محدود است. خاک خشک و شور این کشور شرایط مناسبی برای رشد درختان بزرگ فراهم نمی‌کند. بیشتر فضای سبز بحرین از طریق آبیاری مصنوعی حفظ می‌شود.

موناکو

موناکو یکی از کوچک‌ترین و شهری‌ترین کشورهای جهان است. ساختمان‌های فشرده، جاده‌ها و پروژه‌های لوکس تقریباً جایی برای جنگل‌های طبیعی باقی نگذاشته‌اند. در عوض، این کشور بر باغ‌ها و فضاهای سبز شهری تمرکز دارد.

واتیکان

واتیکان با مساحت تنها ۰٫۴۴ کیلومتر مربع، عملاً هیچ جنگل طبیعی ندارد. فضای این کشور کوچک کاملاً توسط ساختمان‌های مذهبی، دیوارها و باغ‌های طراحی‌شده اشغال شده است و جایی برای جنگل وجود ندارد.

کویت

کویت نیز مانند قطر دارای بیابان‌های گسترده و بارندگی سالانه بسیار کم است. شرایط سخت آب‌وهوایی، بادهای شدید و زمین‌های شور مانع رشد طبیعی درختان شده‌اند.

سن مارینو

سن مارینو کشوری کوچک و کوهستانی در میان ایتالیاست. مساحت کم و مناطق شهری باعث شده پوشش جنگلی طبیعی آن بسیار محدود باشد.

مالت

مالت به دلیل زمین‌های سنگی و آب‌وهوای خشک مدیترانه‌ای، جنگل طبیعی بسیار کمی دارد. طی قرن‌ها نیز درختان زیادی برای کشاورزی، ساخت‌وساز و سوخت قطع شدند. امروزه برنامه‌هایی برای کاشت درخت و افزایش فضای سبز در این کشور اجرا می‌شود.

نائورو

نائورو در گذشته پوشش گیاهی بیشتری داشت، اما استخراج فسفات بخش بزرگی از طبیعت آن را نابود کرد. مناطق وسیعی از این کشور به زمین‌های خشک و غیرقابل‌کشت تبدیل شده‌اند. اکنون پروژه‌هایی برای بازسازی محیط‌زیست در حال اجراست.

هائیتی

هائیتی دهه‌هاست با جنگل‌زدایی شدید روبه‌رو است. بسیاری از درختان برای تولید زغال و سوخت قطع شدند و همین مسئله باعث فرسایش خاک، سیل و آسیب‌های زیست‌محیطی گسترده شده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه