logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

اتهام‌زنی انگلیس به ایران درباره وضعیت تنگه هرمز

اتهام‌زنی انگلیس به ایران درباره وضعیت تنگه هرمز
وزیرخارجه انگلیس امروز در کنفرانس شراکت جهانی در لندن با اتهام‌زنی به ایران درباره وضعیت تردد دریایی در تنگه هرمز و پیامدهای اقتصادی قابل توجه آن، خواستار اعمال فشار جهانی برای بازگشایی این آبراه شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «ایوت کوپر» وزیر امور خارجه انگلیس با اتهام‌زنی به ایران درباره بسته شدن تنگه هرمز که به سبب واقع شدن بخشی از آن در آب‌های سرزمینی ایران پس از تجاوزگری آمریکا و رژیم صهیونیستی به روی کشتی‌های طرف‌های متخاصم، گفت: جهان با چشمان بسته قدم به سوی یک بحران غذایی جهانی می‌گذارد. ما نمی‌توانیم خطر گرسنه ماندن ده‌ها میلیون نفر را بپذیریم، فقط به این دلیل که یک کشور یک مسیر کشتیرانی بین‌المللی را گروگان گرفته است!

اظهارات وزیر خارجه انگلیس در حالی مطرح می‌شود که کشورش تجاوز غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران را نه تنها محکوم نکرد بلکه در این تجاوز در بخش‌های نظامی و لجستیکی به این دو رژیم کمک کرد.

ایران پس از حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود، با توجه آتشبار متقابل میان ایران و کشورهای منطقه که سرزمین خود را در اختیار آمریکا و اسرائیل قرار داده بودند، تردد در آبراه بین‌المللی تنگه هرمز را که بخش ترانزیتی آن در آب‌های سرزمینی ایران واقع شده، به ویژه برای کشتی‌های کشورهای متخاصم ممنوع و اعلام کرد که از این پس تردد کشتی‌ها باید با هماهنگی کامل ایران انجام شود.

ایران همچنین با اعمال قانون بر کشتی‌های عبوری از این مسیر ابتکار دریافت هزینه خدمات و مدیریت راهوری برای عبور امن از این مسیر را ارائه کرد که این موضوع از سوی کشورهای مختلف با واکنش مواجه شد. 

ایوت کوپر با اشاره به پیامدهای اقتصادی بسته بودن این آبراه اظهار کرد: ادامه بسته‌بودن تنگه هرمز در حالی که وضعیت کشاورزی بدتر می‌شود، نشان می‌دهد چرا ما به اعمال فشار فوری جهانی برای بازگشایی تنگه هرمز نیاز داریم تا کود و سوخت جابه‌جا شود و فشارهای ناشی از هزینه‌های زندگی کاهش یابد. به همین دلیل است که ما همچنان رهبری فراخوان‌ها برای بازشدن فوری و بدون قید و شرط تنگه را بر عهده خواهیم داشت و طرح‌های مربوط به ماموریت چندملیتی تنگه هرمز را برای پشتیبانی از هر توافقی پیش خواهیم برد.

کوپر در ادامه گفت: این بحران هم کشورهای توسعه‌یافته، هم کشورهای در حال توسعه و هم بخش خصوصی و عمومی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بحران نشان می‌دهد چرا ما به رویکرد جدیدی در قبال مشارکت‌های جهانی نیاز داریم تا توسعه بین‌المللی را به گونه‌ای هدایت کنیم که از بروز بحران‌ها در وهله اول جلوگیری شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه