تفرجگاه فتحعلی شاه قاجار در شهرری / چشمه ۸ هزار ساله سورنا چگونه به چشمه علی تغییر نام داد + تصاویر
این چشمه در دوران قبل از اسلام سورنا نام داشته و پس از اسلام و اسلام اوردن مردم این منطقه و به دلیل علاقه ای که این مردم به علی (ع) داشته اند ، این مکان به چشمه علی شهرت می یابد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از "ره به ری" : چشمه علی یکی از بناهای تاریخی و تفریحی شهرستان ری است که بر روی کوهی در ارتفاعات غربی رشته کوه های بی بی شهربانو واقع شده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ره به ری,بر روی این کوه دیواره ای از یک قلعه باقی مانده است که ارتفاع آن به حدود ۵ الی ۷ متر می رسد.
, ,
,
, در حال حاضر یک هزار متر از این دیواره به همت سازمان میراث فرهنگی بازسازی شده است.
,این منطقه در سال های ۱۲۱۰ تفریجگاه فتحعلی شاه قاجار بوده است.
,فتحعلی شاه یک بار که برای تفریح به این منطقه می اید ، دستور می دهد که نقش و نگار وی و برخی از شاهزادگان را بر روی دیواره های ان طراحی کنند.
,در حال حاضر نیز تصویر نقش برجسته تاج گذاری وی در این بنا موجود است.
, ,
,
, بر اساس انچه که در دانش نامه اسلامی آمده است قدمت این چشمه به ۸۰۰۰ سال می رسد.
,در زمان های قدیم فرش فروش های تهران اعتقاد داشتند که در آب این چشمه خاصیتی است که فرش را تمیز تر شسته و روشن تر می کند.
,از همین رو این مکان یکی از مهم ترین محل های شست و شوی فرش نیز به حساب می آمد.
, ,
,
, ,
,
, این چشمه در دوران قبل از اسلام سورنا نام داشته و پس از اسلام و اسلام اوردن مردم این منطقه و به دلیل علاقه ای که این مردم به علی (ع) داشته اند ، این مکان به چشمه علی شهرت می یابد.
, ,
,
, دو بار در این بنا کاوش های باستان شناسی در تاریخ (۱۳۱۲ الی ۱۳۱۵) و ۱۳۷۷ صورت گرفت.
,اول بار باستان شناسن امریکایی این کار را انجام داده و آثار کشف شده از این بنا که به دوران ساسانی باز می گشت را به موزه های امریکا و دانشگاه های این کشور بردند.
,این آثار در موزه های بوستون و فیلادلفیا نگهداری می شود.
,این اکتشفات توسط اریک اشمیت صورت گرفته بود.
,در سال ۱۳۷۷ نیز تحقیقاتی در این منطقه توسط سازمان میراث فرهنگی انجام شده و آثاری بدست امد که در موزه ایران باستان نگهداری می شود.
,برخی بر این باورند که آب چشمه علی از قیطریه و یا جاجرود به صورت زیر زمینی به این منطقه می رسد.
,این منطقه علاوه برآنکه یک بنا تاریخی است ، یک مکان تفریحی نیز بوده و در تابستان محل اصلی شنا کودکان و نوجوانان می باشد.
,در ادامه تصاویر این منطقه را مشاهده می کنید:
,,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, , ,
,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, ,
,
, انتهای پیام/ش
]
ارسال دیدگاه