نوستالژی مادرانه های شرق ایران در جشنواره لالایی ها/ مادربزرگ های خلیل آباد، لالایی گفتند
جشنواره لالایی و ضرب المثلهای عامیانه دیار خارزنج با حضور برخی از مسئولین، جمع کثیری از دانش آموزان دختر ، مادران و مادربزرگان در محل سالن اجتماعات کانون سلمان برگزار گردید.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا،به نقل از یار خراسانی، در ابتدای این مراسم، حسینی از دبیران تاریخ شهرستان به بیان اهمیت واگویی و بازشناختی آواهای مادری پرداخت و گفت: لالایی ها زبان حال مادرانی است که نسل به نسل، فرهنگ سنتی وکهن خود را نقل نموده و در هر منطقه، بیانگر شکوه های مادران از ستمکاری و بیداد و یا دلاوریها و ظلم ستیزیهای پدران و مردان خود می باشد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, یار خراسانی,وی افزود: آواهای مادری یا همان لالایی ها، ریشه در نکات مهمی همچون: شرایط سخت زندگی ، بیماریهای لاعلاج ، نابسامانیهای اقتصادی ،تعدد زوجات ، حملات بیگانگان و بزرگ جلوه دادن اسطوره های خاص دارد.
,حسینی درادامه با اشاره به نقش شرایط واقلیمهای جغرافیایی در لالایی ها، گفت: هرچقدر شرایط آب وهوایی خشک وگرمتر بوده ، زبان لالایی ها هم خشن تر بوده وبالعکس درمناطق سرسبز ومعتدل، لالایی ها ، روحیه لطیفتر و آرامتری داشته است.
,وی در پایان خاطرنشان نمود که اصولا استفاده از زبان لالایی توسط مادر، انرژیهای مثبت مادرانه را به کودک منتقل می نماید و حتی اگر درطول روز به هردلیلی نسبت به فرزند خود پرخاشی نموده، درموقع خواباندن او، بازبان گرم مادرانه ، آن پرخاشها را به فراموشی می سپارد و در دل کودک هم تبدیل به علاقه وافر به مقام مادر می شود.
,حسن صداقتی ، مدیریت آموزش و پرورش شهرستان خلیل آباد در حاشیه این جشنواره در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره که برای نخستین بار در شهرستان انجام گرفت ،ایجاد همبستگی و تحکیم بیشتر بنیاد خانواده بوده و ضمن اینکه امروز با برگزاری با شکوه این مراسم شاهد مشارکت جدی والدین در فرایند تربیتی هستیم.
,وی همچنین افزود: بابرگزاری اینگونه برنامه های نمادین که درجهت تقویت فرهنگ و باورهای سنتی و بومی نیاکان ما انجام می گیرد ، شاهد این خواهیم بود که شکاف بین نسلی که متاسفانه امروز به جهت حاکمیت تکنولوژی و پدیدار شدن فضاهای مجازی بوجود آمده ، از بین خواهد رفت.
, ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه