یک تحلیلگر مسائل اقتصادی
واردات بی رویه در اختیار رانت خواران قدرتمند است/ کنترل واردات بی رویه خارج از توان دولت است
یک تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: مسئله هسته ای بهانه ای در دست کشورهای قدرتمند شده تا با اعمال فشار به ایران و ذیل منشور هفتم سازمان ملل ما را به شورای امنیت بکشانند و تحریم کنند و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد قدرت های جهانی می توانند کشورمان را بلوکه اقتصادی کنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا،علی اصغر زرگر تحلیلگر مسائل اقتصادی سیاسی، در تشریح علل افزایش واردات بی رویه در گفت و گو با کــرج رســـا اظهار داشت: ساختار اقتصادی کشور نفتی است و یک دولت رانتیر داریم که بیش از ۴۵ درصد هزینه های این دولت از منابع ارزی است که از خارج کشور به اقتصادمان تزریق می شود. در پی تحریم ها دست دولت بسته شده است و پولی که از نفت حاصل می شود را نمی توان به راحتی وارد اقتصاد کشور کرد. این پول های نفتی بلوکه می شود و سیستم بانک بین المللی اجازه نمی دهد رابطه تجاری سالمی را با دنیای خارج برقرار کنیم.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کــرج رســـا,,
وی افزود: اقتصاد ایران یک اقتصاد بیمار است و اجماع ملی در کشور ایجاد نشده که خود بتوانیم یک تولید کننده باشیم بلکه عادت به استفاده از کالاهای وارداتی در کشور داریم. نظام بین الملل، واردات را به کشور ما دیکته کرده است و یک تقسیم کار بین المللی ایجاد شده تا طیفی از کشورها برای صنایع خارجی بازار باشند. نظام بین الملل این تقسیم کار را از مدتها قبل آماده و اجرا کرده است و کشورما نیز در نظام بین الملل ادغام شده است. علی رغم انکه با همه تلاش ها باید خودکفا باشیم اما اینگونه نیست و نظام بین الملل این اجازه را نمی دهد.
, اقتصاد ایران یک اقتصاد بیمار است و اجماع ملی در کشور ایجاد نشده که خود بتوانیم یک تولید کننده باشیم, اقتصاد ایران یک اقتصاد بیمار است و اجماع ملی در کشور ایجاد نشده که خود بتوانیم یک تولید کننده باشیم,,
این کارشناس با اشاره به نقش دولت در واردات بی رویه خاطرنشان کرد: در افزایش واردات تنها دولت مقصر نیست. متاسفانه در بدنه دولت یک طبقات اجتماعی اصناف و موسساتی هستند که زورشان از دولت بیشتر است و این واردات خارجی را مدیریت می کنند که مخالف مذاکرات و توافق هسته ای هستند و توانستند تحریم را دور بزنند. به این بدنه نفوذی در دولت یا باید یک رانت قوی داده شود که کنار بروند یا اینکه با مخالف و دور زدن تحریم ها اقدام به واردات می کنند. این بدنه می دانند که با به نتیجه رسیدن مذاکرات واردات قانونمند می شود و دیگر نمی توانند سودهای کلان به جیب بزنند. دولت بارها اعلام کرده است ده تا دوازده اسکله غیر قانونی داریم که از این طریق کالا وارد می شود. زمانی که قاچاق با کانتیر وارد بازار می شود اسم آن دیگر قاچاق نیست افراد قدرتمندی هستند که زورشان از دولت بیشتر است و قاچاق را با کانتینر وارد کشور و سپس توزیع می کنند که در واقع رانت خواران قدرتمند هستند.
, در افزایش واردات تنها دولت مقصر نیست, در افزایش واردات تنها دولت مقصر نیست, دولت بارها اعلام کرده است ده تا دوازده اسکله غیر قانونی داریم که از این طریق کالا وارد می شود. زمانی که قاچاق با کانتیر وارد بازار می شود اسم آن دیگر قاچاق نیست افراد قدرتمندی هستند که زورشان از دولت بیشتر است و قاچاق را با کانتینر وارد کشور و سپس توزیع می کنند که در واقع رانت خواران قدرتمند هستند., دولت بارها اعلام کرده است ده تا دوازده اسکله غیر قانونی داریم که از این طریق کالا وارد می شود. زمانی که قاچاق با کانتیر وارد بازار می شود اسم آن دیگر قاچاق نیست افراد قدرتمندی هستند که زورشان از دولت بیشتر است و قاچاق را با کانتینر وارد کشور و سپس توزیع می کنند که در واقع رانت خواران قدرتمند هستند.,,
دکتر زرگر در ادامه افزود: مسئله هسته ای بهانه ای در دست کشورهای قدرتمند شده است تا به ایران اعمال فشار کنند و ذیل منشور هفتم سازمان ملل ما را به شورای امنیت بکشانند و تحریم کنند و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد قدرت های جهانی می توانند کشورمان را بلوکه اقتصادی کنند.
, مسئله هسته ای بهانه ای در دست کشورهای قدرتمند, مسئله هسته ای بهانه ای در دست کشورهای قدرتمند,, ,
,
, ,
وی خاطرنشان کرد: اجماع ملی برای تولید لازم است. زمانی که در بدنه دولت افراد قدرتمندی هستند که از بیشترین فساد مالی برخوردار هستند در واقع این افراد به خود نظام اعتماد ندارند. اگر به نظام معتقد بودند فساد مالی به بار نمی آوردند و در این شرایط است که فاقد دولت قدرتمند هستیم تا بتواند کاری انجام دهد سود. منافع این رانت خواران قدرتمند در واردات است و اجازه انجام کاری را نمی دهند.
, در بدنه دولت افراد قدرتمندی هستند که از بیشترین فساد مالی برخوردار هستند, در بدنه دولت افراد قدرتمندی هستند که از بیشترین فساد مالی برخوردار هستند,,
این تحلیلگر اقتصادی با بیان اینکه چون سود در واردات است این همه تاکید بر واردات وجود دارد اظهار داشت: اگر نرخ برابری دلار و ریال را درست محاسبه شود باید بالای ۵ هزار تومان محاسبه شود در واقع یک دلار برابر با ۵ هزار تومان است در حالی که یک فرد دلار را با قیمت ۲۳۰۰ از بانک مرکزی تهیه می کند و آن را به خارج از کشور حواله می کند و با وارد کردن جنس خود به کشور آن را به ۳ برابر قیمت به فروش می رساند. بنابراین چه معامله ای پرسودتر از این واردات می تواند وجود داشته باشد. فردی از بانکی اعتبار ۳۵ درصدی می گیرید یک جایی سرمایه گذاری می کند تا کالایی تولید کند به این امید که زمانی رونق پیدا کند اما متاسفانه اینگونه نمی شود از اینرو صرف نمی کند که در داخل سرمایه گذاری کند و کارآفرینی نماید بنابراین این پول را به جیب کره، چین و ویتنام و دیگر کشورها می ریزد و کالای خود را وارد می کند و به چند برابر قیمت در کشور به فروش می رساند. تاکید بر واردات است چون سود بیشتری به دنبال دارد دغدغه کارگر، مالیات ،پرداخت مزد ودغدغه جا و ساخت و ساز ندارد و تنها از طریق تلفن ارتباطات و افرادی که در گمرک دارد واردات را انجام می دهد و سود بیشتری به جیب می زند و اینگونه است که متاسفانه بازار کشورمان مملو از کالاهای خارجی شده است.
, یک فرد دلار را با قیمت ۲۳۰۰ از بانک مرکزی تهیه می کند و آن را به خارج از کشور حواله می کند و با وارد کردن جنس خود به کشور آن را به ۳ برابر قیمت به فروش می رساند, یک فرد دلار را با قیمت ۲۳۰۰ از بانک مرکزی تهیه می کند و آن را به خارج از کشور حواله می کند و با وارد کردن جنس خود به کشور آن را به ۳ برابر قیمت به فروش می رساند,,
دکتر زرگر همچنین در تشریح برنامه اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی که در کشور مورد تاکید است در واقع طرح آلمان ها قبل از جنگ جهانی اول بود که به اجرا درآوردند و دیوار تعرفه ها را بالا بردند و به نوعی جنگ جهانی اول یک جنگ استعماری برای همین موضوع بوده است. همه کشورها تعرفه های بالایی را به وجود آوردند و پایه اقتصاد خود را بر صادرات بنا کردند وکشورهای دیگر را تحت سلطه خود قرار دادند و اقتصادهای قدرتمندی به وجود آوردند. اما ملت ایران مانند مردم آلمان نیست بلکه صرفا مصرف کنند ه است و توان تولید ندارد. اگر کارگرهای افغانی از ایران بروند بخش ساختمانی کشور می خوابد در شمال کشور نمی توان یک کارگر ایرانی پیدا کرد. برای پیشبرد برنامه اقتصاد مقاومتی ابتدا باید برای مردم ایران فرهنگ کار تقویت شود و دولت جلوی واردات بی رویه را بگیرد. در واقع برای تحقق اقتصاد مقاومتی یک اجماع ملی لازم است که از اقتصاد ملی حمایت کنند. اجرای برنامه اقتصادی مستلزم اجماع ملی و دولتی است که افراد آن فساد نکنند و به این ملت و نظام اعتماد داشته باشند اما وقتی فساد اقتصادی در لایه های دولت رخنه کرده است نمی توان شاهد اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی بود.
, برای تحقق اقتصاد مقاومتی یک اجماع ملی لازم است که از اقتصاد ملی حمایت کنند, برای تحقق اقتصاد مقاومتی یک اجماع ملی لازم است که از اقتصاد ملی حمایت کنند,انتهای پیام/گ
]
ارسال دیدگاه