رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان خاش در گفت و گو با تفتان ما خبر داد؛
کوه تفتان ثبت ملی شد/ درخت سرو سنگان به زودی ثبت ملی می شود
رییس اداره میراث فرهنگی وگردشگری شهرستان خاش از ثبت ملی شدن کوه تفتان شهرستان خاش و همچنین درخت سرو سنگان خبر داد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا عبدالصمد کرد در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: کوه تفتان بعنوان سومین کوه ایران بعد از دماوند و سبلان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تفتان ما, تفتان ما,وی افزود: همچنین درخت کهنسال سرو سنگان خاش نیز با قدمتی حدود ۲ هزار سال یکی دیگر از آثار طبیعی و جذاب است که به زودی ثبت ملی می شود.
,کرد با بیان اینکه درخت سرو کهنسال سنگان یکی از بهترین مکان های است که گردشگران می توانند از آن بازدید کنند، اذعان کرد: در استان سیستان و بلوچستان این درخت در ۳ نقطه دهپابید، کوشه و سنگان وجود دارد که کهنسال ترین آن سرو سنگان است.
,وی بیان کرد: سرو زربین سنگان در ۴۵ کیلومتری شهرستان خاش با حدود ۳۰ متر ارتفاع و سه متر قطر تنه است که بر اساس اطلاعات به دست آمده، زرتشتیان به درختان سرو احترام خاصی قائل بودند از این رو این درختان را موبدان زرتشتی می کاشتند و بعد از اسلام نیز مردم منطقه برای جلوگیری از نابودی این درخت آن را به نام درخت میر عمر نامیدند و بعدها به نام سُل نامگذاری شد.
,کرد گفت: کوه تفتان با ویژگی های خاص زمین شناسی و طبیعت گردی و قابلیت های ویژه از جمله چشمه های آب گرم، مسیرهای کوه نوردی خاص و مراکز طبیعی ویژه می تواند زمینه گردشگری مستمر را در استان فراهم کند.
,وی خاطرنشان کرد: کوه تفتان پیش از این به سبب قرارگرفتن در مسیر راه شمال به جنوب استان تنها به عنوان یک منظره طبیعی از آن یاد می شد و ناشناخته مانده بود اما هم اکنون ثبت ملی شده و گردشگران زیادی به این منطقه سفر می کنند.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه