رئیس سازمان جهاد کشاورزی:

دولت 11 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار کشاورزی استان قم اختصاص داده است

دولت 11 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار کشاورزی استان قم اختصاص داده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: دولت 11 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار کشاورزی استان قم اختصاص داده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،کمبود آب،پایین آمدن میزان متوسط باران در کشور و از این رو خشکسالی پانزده ساله شرایط خاصی را برای کشور ایران به وجود آورده است،کشور خشک و نیمه خشک ایران در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری نیازمند مدیریت کلان در حوزه آب و کشاورزی است و یکی از سازمان هایی که مستقیما با این موضوع ارتباط دارد وزارت جهاد کشاورزی است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پایگاه خبری تحلیلی قم فردا, پایگاه خبری تحلیلی قم فردا,

این سازمان می تواند با مدیریت مصرف بیش از 95 درصد ظرفیت آب کشور آینده روشنی را برای کشاورزی کشور در سال های آینده ترسیم کند و به یکی از مهمترین وظایف خود جامه عمل بپوشاند.

,

محمد رضا طلایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اشاره ای به اقدامات و تلاش های جهاد کشاورزی استان قم در حوزه محصولات دامی و کشاورزی دارد و تعادل بخشی آب و زمین را یکی از موضوعات بسیار مهم دوره مدیریت خود می داند.

, پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،,

قم فردا: با وجود ظرفیت های مناسب کشور و  استان قم در تولید کود ورمی کمپوست چرا سال گذشته 500 میلیون دلار هزینه واردات کودهای شیمیایی شده است؟

, قم فردا: با وجود ظرفیت های مناسب کشور و  استان قم در تولید کود ورمی کمپوست چرا سال گذشته 500 میلیون دلار هزینه واردات کودهای شیمیایی شده است؟, قم فردا:,

این که گفته می شود 500 میلیون دلار کود وارد شده است به صورت عددی مهم نیست، مهم مصرف کود است وقتی ما می خواهیم 7 تن گندم برداشت کنیم  راهی به جز استفاده از کودهای شیمیایی نداریم زیرا اگر 10 ماشین کود ورمی کمپوست هم در زمین خالی کنیم هیچ وقت زمین 7 تن محصول گندم نمی دهد.

,

قم فردا: به عقیده شما از کودهای ورمی کمپوست برای تولید چه نوع محصولاتی باید استفاده شود؟

, قم فردا: به عقیده شما از کودهای ورمی کمپوست برای تولید چه نوع محصولاتی باید استفاده شود؟, قم فردا: ,

عقیده ما بر این است که کودهای ورمی کمپوست تامین کننده عناصر مورد نیاز برخی از محصولات نیستند،به عنوان مثال میزان فسفر کود دامی در بحث ورمی کمپوست به یک درصد هم نمی رسد در حالی که برای اینکه بتوانیم 7 تن برداشت گندم داشته باشیم حداقل بالای 8 دهم PPMفسفات قابل جذب نیاز دارد.

,

کود ورمی کمپوست می تواند اصلاح خاک انجام دهد،نفوذ پذیری را  بالا ببرد و عناصر ریز مغذی زمین را تامین کند تا شرایط برای جذب کودهای  شیمیایی فراهم شود،مصرف ورمی کمپوست و کود شیمیایی ربطی به هم ندارند.

,

قم فردا:آیا معیاری برای سنجش نیاز خاک به کود دارید؟

, قم فردا:آیا معیاری برای سنجش نیاز خاک به کود دارید؟, قم فردا:,

گندم 8 دهم PPM فسفر نیاز دارد در این صورت نباید 16 PPM فسفر به گندم بدهید زیرا 8 عدد در خاک می ماند و خاک را مسموم می کند،تمامی این موضوعات در آزمایشگاه آزمایش می شوند و خاک نیاز سنجی می شود و در برگه های آزمون خاک نتایج ثبت می شود و طبق این نتایج کود باید به خاک اضافه شود،در غیر این صورت به ضرر محصول خواهد بود.

,

قم فردا:آیا این موضوع که هیچ محصول ارگانیکی در استان قم وجود ندارد ،صحت دارد؟

, قم فردا:آیا این موضوع که هیچ محصول ارگانیکی در استان قم وجود ندارد ،صحت دارد؟, قم فردا:,

اینکه برخی ادعا می کنند محصول سالم ارگانیک وجود ندارد کاملا دروغ است زیرا خیلی از افراد در باغ های خود اقدام به کشت سبزی های سالم و ارگانیک می کنند و چنین ادعایی نمی  تواند صحت داشته باشد و در حال حاضر در جاده کاشان سبزی های سالمی کاشته می شود.

,

در استان قم هزار هکتار سبزی کاری داریم،اگر سبزی ریحان در کشور قیمت 150 تومان داشته باشد سبزی قم را به دلیل کیفیت بالاتر 200 تومان خریداری می کنند زیرا اعتقاد دارند سبزی کاران قمی از کود های دامی استفاده می کنند.

,

اما این را هم باید در نظر بگیریم که عده ای هستند که گاهی اوقات به علت بالا رفتن قمیت از کودهای شیمیایی استفاده می کنند تا محصولاتشان سریعتر رشد کنند و وارد بازار کنند تا سود ببرند،از این رو این محصولات به دلیل ازت بالا می توانند خطرناک و سرطان زا باشند که تلاش ما این است که این اتفاقات رخ ندهد.

,

قم فردا: گفته می شود در استان قم مافیای مرغ و تخم مرغ  اجازه هیچگونه فعالیت و احداث واحد جدیدی را به کسانی که درحوزه خود نیستند را نمی دهند آیا این موضوع را قبول دارید؟

, قم فردا: گفته می شود در استان قم مافیای مرغ و تخم مرغ  اجازه هیچگونه فعالیت و احداث واحد جدیدی را به کسانی که درحوزه خود نیستند را نمی دهند آیا این موضوع را قبول دارید؟, قم فردا: ,

وجود مافیای مرغ و تخم مرغ را به هیچ عنوان قبول نداریم و در استان قم چنین اتفاقاتی وجود ندارد .

,

در حال حاضر تاسیس مرغداری و فعالیت واحد های جدید در کشور ممنوع شده است به دلیل این که میزان تولید ما از مصرف بیشتر است و وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با مشکلات این کار را انجام داده است.

,

واحد هایی که در حال حاضر فعال هستند سرمایه گذاری بالایی بر طرح های خود انجام داده اند و اگر واحد جدید اضافه شود مطمئنا با وجود تولید بالا همه واحد ها متضرر خواهند شد از این رو این طرح می تواند در جلوگیری از مشکلات تاثیر گذار باشد.

,

قم فردا: تولید تخم مرغ در استان قم در چه وضعیتی است و نوسانات چند ماه اخیر  بازار این محصولات را در چه موضوعی دیده اید؟

, قم فردا: تولید تخم مرغ در استان قم در چه وضعیتی است و نوسانات چند ماه اخیر  بازار این محصولات را در چه موضوعی دیده اید؟, قم فردا: تولید تخم مرغ در استان قم در چه وضعیتی است و نوسانات چند ماه اخیر  بازار این محصولات را در چه موضوعی دیده اید؟, قم فردا:,

مرغ و تخم مرغ یک بازار مصرف و تولید است و وقتی تولید بالا می رود مصرف پایین تر می آید و در این صورت بازار رو به ارزانی می رود،،به عنوان مثال شب عید سال گذشته به دلیل مصرف و تقاضای بالا قیمت مرغ به 8 هزار تومان رسید اما دقیقا از 7 فروردین 94 قیمت ها نزولی شد به دلیل اینکه از تقاضا ها کاسته شد.در حاضر استان قم 65 درصد تخم مرغ  مازاد خود را صادر می کند.

,

قم فردا:جهاد کشاورزی در موضوعات اقتصاد مقاومتی چه میزان توانسته با کارآفرینان بسیجی همکاری و تعامل داشته باشد؟

, قم فردا:جهاد کشاورزی در موضوعات اقتصاد مقاومتی چه میزان توانسته با کارآفرینان بسیجی همکاری و تعامل داشته باشد؟, قم فردا:,

جهاد کشاورزی برای راه اندازی واحد های اقتصاد مقاومتی تلاش های خوبی را انجام داده است و در این راستا بسیاری از افراد را آموزش داده و این افراد را برای دریافت تسهیلات به بسیج سازندگی معرفی کرده است.

,

ما ظرفیت های همکاری بخش خصوصی در استان  را فراهم کرده ایم و کلینیک های گیاه پزشکی ایجاد شده تا در حوزه حفظ نباتات فعالیت کنند و از واحد ها بررسی های لازم را انجام دهند.

,

با هماهنگی نظام مهندسی کشاورزی کارشناسانی را آموزش داده ایم تا کسانی که در حوزه اقتصاد مقاومتی فعال هستند بتوانند مشاوره انجام دهند و علم این افراد در راستای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند.

,

قم فردا:همکاری های جهاد با بخش خصوصی  به چه میزان خواهد بود؟

, قم فردا:همکاری های جهاد با بخش خصوصی  به چه میزان خواهد بود؟, قم فردا:,

مطمئنا نیاز است تا بخش خصوصی به صورت گسترده تر در بخش کشاورزی حاضر شود زیرا طرح های دولتی نمی تواند همیشگی باشد و در صورت کمبود بودجه به مشکل برمی خورد،در حال حاضر بسیاری از طرح های فعال استان قم با مشارکت خود بهره بردار انجام می شود و در راستای گسترش این موضوع قدم های خوبی برداشته خواهد شد.

,

قم فردا:بیش از 85 درصد ظرفیت آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود، جهاد کشاورزی چه برنامه ای برای توسعه و گسترش آبیاری های نوین و کاهش مصرف آب دارد؟

, قم فردا:بیش از 85 درصد ظرفیت آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود، جهاد کشاورزی چه برنامه ای برای توسعه و گسترش آبیاری های نوین و کاهش مصرف آب دارد؟, قم فردا:,

ما به درصدهای اعلام شده کاری نداریم برای ما مهم این است که  عمده آب کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود  و این هم موضوع کاملا  طبیعی  است.

,

در استان قم در راستای کاهش مصرف موفق شده ایم با کمک بهره برداران 10 درصد از برداشت آب کشاورزی را کاهش دادیم و امسال هم همین موضوع را در برنامه ها داریم .دولت نیز  11 میلیارد  تومان اعتبارات آبیاری تحت فشار در اختیار ما قرار داده است و اعتبارات بلاعوضی در این خصوص مهیا کرده و به ازای هر هکتار 6 میلیون و 500 هزار تومان وام  می دهدتا بتوانیم طرح ها را گسترش دهیم.

,

قم فردا:به نظر شما رسیدن به ایده آل ها و موفقیت در اجرای طرح های آبیاری نوین چه مدت زمان لازم دارد؟

, قم فردا:به نظر شما رسیدن به ایده آل ها و موفقیت در اجرای طرح های آبیاری نوین چه مدت زمان لازم دارد؟, قم فردا:,

 تمامی این کار ها زمان بر است و در کوتاه مدت نمی توانیم به نتیجه برسیم،اگر بخواهیم به صورت یکجا  برداشت آب را کمتر کنیم سرمایه گذاران و بسیاری از کشاورزان و خانواده هایشان ضرر خواهند کرد به این دلیل شرایط کاملا خاص است و باید در طول مدت زمانی این موضوع حل شود.

,

امیدوار هستیم در طرح 3 ساله بحث تناسب آب و زمین و تعادل بخشی را داشته باشیم،یعنی هر چقدر آب وارد زمین می شود به همان میزان نیز برداشت داشته باشیم تا آیندگان نیز با خطر و کمبود شدید آب روبرو نشوند.

, .,

انتهای پیام/پ

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه