معاون دادگستری استان قم خبر داد؛
رتبه 30 استان قم در پرونده های قضایی /اعتیاد معضل اصلی جرم های حاشیه شهر
معاون دادگستری استان قم با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از 120 هزار پرونده به دستگاه قضایی وارد شده است،گفت:استان قم در بین 31 استان رتبه سی ام را از لحاظ پروندهای قضایی کسب کرده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،حجت الاسلام جعفر رمضانی صبح امروز در نشست خبری که مناسبت هفته قوه قضاییه در محل ساختمان دادگستری کل استان قم برگزار شد، با گرامیداشت هفته قوه قضاییه،اظهار داشت: قانون آیین دادرسی کیفری از روز اول هفته قوه قضاییه اجرا خواهد شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پایگاه خبری تحلیلی قم فردا, پایگاه خبری تحلیلی قم فردا,وی افزود:این قانون در 570 ماده که کاملا ضابطه مندتر و کلیه مراحل به صورت دقیق و شفاف است وبا جزئیات بیشتر که حکم به عدالت نزدیکتر باشد اجرا می شود.
,معاون آموزش دادگستری استان قم تصریح کرد:ضابطان قوه قضاییه تحت نظارت دادستان انجام وظیفه می کنند و باید طبق قانون جدید آموزش های لازم را ببینند و کارت ویژه ای را هم دریافت کنند.
,وی با اشاره به تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان ابراز داشت:تمامی تحقیقات و مسائل مهم مربوط به نوجوانان و اطفال تحت نظر پلیس ویژه انجام خواهد شد و اگر اطفال زیر 15 سال جرمی مرتکب شوند در دادگاه اطفال بررسی می شود.
,رمضانی عنوان کرد:برای جرائم رده سنی 15 تا 18 سال نیز تحقیق در دادگاه انجام نمی شود و در دادسرای ویژه نوجوانان به مسائل رسیدگی می شود.
,وی ادامه داد:دادگاه کیفری استان را حذف کرده ایم و دادگاه کیفری 1،دادگاه کیفری 2،دادگاه انقلاب،دادگاه نوجوانان و دادگاه اطفال را در این راستا تشکیل داده ایم.
,معاون دادگستری استان قم تاکید کرد:در قم 15 شعبه دادگاه کیفری 2 را داریم و برای دادگاه کیفری 1 نیز سه شعبه خواهیم داشت.
,وی با بیان اینکه 5 شعبه پیشخوان دفاتر خدماتی قضایی در سطح شهر پیش بینی شده است،گفت:کسانی که در اثر بازداشت بی دلیل دچار خسارت شده اند می توانند خسارت خود را از دادگاه بگیرند.
,جعفری با اشاره به مجموع پرونده های سال گذشته،اظهار داشت:سال گذشته در تمامی بخش ها بیش از 120 هزار پرونده وارد و بیش از 120 هزار پرونده نیز مختومه شده است.
,وی اضافه کرد:استان قم از لحاظ جرم خیزی و پروندهای قضایی در بین 31 استان کشور در رتبه ی سی ام ایستاده است که کاملا رتبه ای مناسب و در شان شهر کریمه اهل بیت(ع) است که تلاش ما این است که آمارها همواره کاهشی باشند.
,همچنین در ادامه جلسه محمود طالبی معاون دادستان قم درپاسخ به سوال خبرنگار قم فردا مبنی بر اینکه حاشیه نشینی در شهر قم چه میزان در افزایش جرم و نزاع تاثیر گذار بوده است؟،گفت:این موضوع کاملا مسلم است که حاشیه های استان و شهر و مناطق هایی که بافت جغرافیایی قدیمی و فرسوده ای دارندد میزان جرم بیشتری را هم تجربه می کنند.
,وی افزود: ما می بینیم که آمار بخشی از جرائم از جمله منازعات،اعتیاد در این مناطق بالا است از این رو ما شاهد هستیم که بالای 70 درصد از سارقان، مصرف کننده مواد مخدر هستند.
,معاون دادستان قم ابراز داشت:در جرم های دیگری مانند کلاه برداری،چک های بلامحل و بسیاری از جرم های دیگر رد پای اعتیاد وجود دارد که در وهله اول باید اعتیاد در حاشیه های شهر ریشه کن شود.
,انتهای پیام/ص
]
ارسال دیدگاه