logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

نفس هایی از جنس گاز خردل / کودکان؛ قربانیان بی گناه سلاح های شیمیایی

نفس هایی از جنس گاز خردل / کودکان؛ قربانیان بی گناه سلاح های شیمیایی
وقتی تاریخ فاجعه شیمیایی سردشت را در ذهنم مرور می کنم و آن را ورق می زنم، ناخودآگاه تصویری از کودکان مظلوم و بی گناه با نفس های خردلی و تاول های داغ برایم تداعی می شود و آن لحظه، عجیب نفسم تنگ می شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زنگ اول، ساعت چهار بعدازظهر، روز هفتم تیرماه سال ۱۳۶۶، یک سال مانده به پایان جنگ هشت ساله  ایران و عراق، مردم شهر مرزی سردشت؛ در آن بحبوحه جنگ سیاه روزی های آن روزها را تحمل می کردند که ناگهان از آسمان برسرشان بمب بارید، این بار، بمبی شیمیایی از جنس گاز خردل، قصه ای که روز بعد از آن یعنی هشتم تیرماه تکرار شد.

 

تکرار هیروشیمایی نفس گیر در نقطه ای سر سبز از ایران

 

هواپیماهای بمب‏‌افکن عراق با بمب‏‌های شیمیایی به چهار نقطه پرازدحام و متراکم جمعیتی شهر سردشت حمله کردند و زن و کودک و خُرد و کلانِ و مردم بی‏گناه آن شهر و اطراف آن را آماج گازهای کشنده و دهشتناک شیمیایی قرار دادند.

این بمباران فجیع‏‌ترین و وحشتناک‏‌ترین تهاجم شیمیایی‌ای بود که آثار و پیامدهای منفی زیادی به بار آورد.

جمهوری اسلامی ایران، این تهاجم را غیرانسانی اعلام کرد و شهر سردشت را نخستین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی در جهان بعد از بمباران هسته‏‌ای هیروشیما نامید.

حمله شیمیایی هواپیماهای متجاوز رژیم بعث عراق به شهر سردشت، به شهادت 110 و مجروح شدن 5 هزار نفر انجامید و هنوز هم تعدادی از مردم مقاوم و شریف شهرستان سردشت با آثار و پیامدهای این بمباران دست به گریبان هستند.

آنچه در سال 66 در سردشت اتفاق افتاد نه یک حادثه بلکه جنایت بزرگ بشری بود با آنکه 28 سال از روزی که گاز خردل و بمب های شیمیایی بر سر زنان و کودکان و مردم بی دفاع فرود آمد، می گذرد اما با وجود گذشت سالها همچنان تبعات تلخ این جنایت جسم و روح مردم سردشت را عذاب می دهد.

مجامع بین المللی سال هاست سکوت اختیار کرده اند و هرگز برای درمان کودکان و زنانی که قربانی این جنایت شده اند، قدمی برنداشته اند، هنوز آثار شوم این جنایت هولناک جسم مردم را آزرده می کند و جانبازان شیمیایی به جا مانده از این دوران دردهای زیادی را تحمل می کنند.

کودکان جانبازان شیمیایی نیز به عوارض ناشی از بمب های شیمیایی مبتلا شده اند، کودکانی که بریده بریده نفس می کشند و پس از این همه سال هنوز مجامع بین المللی دولت هایی را که ایران را آماج بمب های شیمیایی قرار دادند، محاکمه نکرده اند و تنها شعار حقوق بشر سر می دهند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زنگ اول,
,
,
,
, تکرار هیروشیمایی نفس گیر در نقطه ای سر سبز از ایران, تکرار هیروشیمایی نفس گیر در نقطه ای سر سبز از ایران,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/پ
 

,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه