همه چیز با یک سلام شروع شد!/ از حضور فائزه هاشمی در بین آشوبگران تا محکومیت نیروی انتظامی توسط منتظری

همه چیز با یک سلام شروع شد!/ از حضور فائزه هاشمی در بین آشوبگران تا محکومیت نیروی انتظامی توسط منتظری
16 سال از وقوع غائله 18 تیر 78 می گذرد اما هنوز لیدرهای اصلی آن حوادث که جان بسیاری را به بازی گرفتند به طور قطع به مردم معرفی نشده اند. ***** انتشار در صفحه نخست و صفحه استان ها در صورت صلاحدید******
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا  به نقل از عصرهامون، روز شمار تاریخ را که ورق می زنیم به نقطه تاریکی به اسم 18 تیر می رسیم، امروز 16 سال از وقع فتنه 18 تیر 78 می گذرد، فتنه ای که به اصلاح با تعطیلی روزنامه سلام و اعتراض دانشجویان آغاز شد، اما به اعتقاد اکثر کارشناسان سیاسی شخم زدن ماجرا پرده از یک توطئه برنامه ریزی شده که با استفاده از دانشجویان به وقوع پیوست حکایت دارد.
بازخوانی این حادثه نشان می دهد بسیاری از افرادی که دل در گرو انقلاب و اسلام داشتند در لختی از زمان مقابل آن ایستادند و برای جمهوری اسلامی ایران خط و نشان کشیدند.
هرچند این واقعه بارها و بارها در رسانه‌ها و نشریات مختلف به‌انحای گوناگون بازخوانی و بازروایی شده است، اما بازخوانی تابستان سال 78 نشان می دهد این ماجرا یکباره به وقوع نپیوسته و در تلاشهای اصلاح طلبان به همراه حامیان خارجی‌شان در این ایام به اوج خود رسید.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند حوادث کوی دانشگاه در سال 1378 ، به‌یک‌باره و در اعتراض به تعطیل شدن روزنامه سلام صورت نگرفته و برنامه ریزی‌ای چند ساله پشت سر آن اتفاقات برای به چالش کشیدن نظام جمهوری اسلامی پنهان بود.
کسانی که از نزدیک در جریان اتفاقات آن سال بودند کراراً اعلام کرده‌اند که شاهد اقدامات و فعالیت‌هایی از جانب رسانه‌های وابسته به دولت، رسانه‌های اصلاح‌طلب، افراد وابسته به دولت و یا مسئولان وزارت کشور بوده‌اند که خود به‌خوبی نشان می‌داد آنها برخی دانشجویان و فتنه گران را برای پیشروی بیشتر در زمینه تندروی و فتنه‌گری و به چالش کشیدن نظام جمهوری اسلامی تشویق و آنها را تحریک می‌کردند.
عقبگرد به 16 سال پیش
تیر ماه سال 78 بود که کمیسیون فرهنگی مجلس پنجم، طرح «اصلاحیه قانون مطبوعات » در چهار بند را به تصویب رساند.
این طرح به دنبال افزایش روزنامه های زنجیره ای و برخی از اظهار نظر های آنها که صریحاً از ضد انقلاب تغذیه فکری و مالی می شدند مطرح شد.
این رسانه ها با زیر سوال بردن نص صریح قرآن و احکام اسلام، فضای شبهه ناکی را در کشور به وجود آورده بودند؛ به طوری که روزانه صد ها شبهه دین و اعتقادات ملت مسلمان ایران را هدف می گرفت.
همزمان با ارسال اصلاحیه قانون مطبوعات به هیأت رئیسه مجلس ، مجمع روحانیون مبارز با صدور اطلاعیه ای که در روزنامه ایران 12 تیر 78 به چاپ رسید، اعلام کرد: «طرحی توسط تعدادی از نمایندگان مجلس در دستور کار مجلس قرار گرفته که فقط تحدید کننده مطبوعات است و سایه استبداد را بر فضای مطبوعات کشور می گستراند.
اعمال محدودیت و ممنوعیت همان طور که در گذشته نتیجه ای مطلوب در پی نداشته ، اینک نیز چنین دستاوردی نخواهد داشت .» همچنین روزنامه نشاط در تاریخ 13 تیر با انتشار بیانیه شورای شهر تهران و سردبیر 10 نشریه دوم خردادی نسبت به طرح این اصلاحیه در مجلس هشدار داد.
روزنامه سلام هم در 15 تیر یعنی یک روز مانده به مطرح شدن اصلاحیه در صحن علنی مجلس ، اقدام به انتشار سند محرمانه منتسب به وزارت اطلاعات نمود و با تیتر درشت نوشت : «سعید اسلامی پیشنهاد اصلاح قانون مطبوعات را داده است .
به صحنه آوردن مدیر مسئول روزنامه سلام ـ آقای موسوی خوئینی ها ـ با هدف ایجاد هزینه ای غیرقابل پرداخت و در نتیجه عدم تصویب اصلاحیه قانون مطبوعات صورت پذیرفت اما با شکایت وزارت اطلاعات و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، پرونده اتهامی وی به دادگاه ویژه روحانیت ارجاع داده شد و با احتساب حکم تعلیقی سال 1372، روزنامه سلام تا تعیین تکلیف نهایی تعطیل شد.
روزنامه های موسوم به زنجیره ای در اقدامی هماهنگ ، تعطیلی روزنامه سلام را مهمترین سوژه خبری خود قرار دادند و ازآن به عنوان «اقدامی غیرقانونی »، «مقابله با دولت » و «مخالفت با توسعه سیاسی » یاد کردند. روزنامه نشاط با عبارت معناداری در زیر تصویر مدیر مسئول روزنامه سلام نوشت : «آیا محافظه کاران هزینه به صحنه آوردن آقای موسوی خوئینی ها را محاسبه کرده اند؟» و روزنامه صبح امروز با مدیر مسئولی سعید حجاریان ، در نخستین روز توقیف روزنامه سلام تصریح کرد: «باید به یاد داشته باشیم که بازی دموکراسی ، اگرچه بازی نامیده می شود، ولی اگر قواعد آن را پذیرفتیم ، دیگر بازی نیست . رأی مردم به جمهوری اسلامی ، رأی به دموکراسی است و اگر این قاعده چه در مطبوعات و چه در انتخابات در هم شکسته شود، آنگاه سیاست ورزی به پایان می رسد.» نویسنده مذکور سپس با تهدید تلویحی مبنی بر افشای اسناد دیگری ، نوشت : «آیا اگر کسی توانست اسناد دیگری از طرح های سعید اسلامی به دست آورد، آیا باید به مجازات هشدار دادن به مردم ، به خاطر آن از ادامه فعالیت سیاسی باز ماند. به سهم خود از مردم می خواهیم هر اطلاعاتی که از سعید امامی و محافل سراغ دارند به روزنامه بفرستند.»
در ادامه این بازی رسانه ای که در دست رسانه های زنجیره ای و وابسته به شاخه تجدید نظر طلبان از جبهه اصلاحات بود، روز 17 تیر حملات گسترده این رسانه ها علیه تعطیلی روزنامه سلام به اوج خود رسد و این روزنامه های زنجیره ای با تهدید نظام اعلام کردند که باید منتظر عواقب توقیف روزنامه سلام باشند.
در این میان رسانه های ضد نظام و بیگانه، هم صدا با روزنامه های زنجیره‌ای با خوشحالی از براندازی نظام جمهوری اسلامی توسط حرکت خودجوش مردمی خبر می دادند و از این هجمه های رسانه ای حمایت کردند.
در شب 18 تیر عناصر ضد انقلاب پس از اطلاع از اوضاع شهر به دانشگاه هجوم می آورند و با اخبار جعلی نظیر کشته شدن چند تن از دانشجویان موجب احساس گرایی افراطی می شوند و به این ترتیب فتنه داغ تر می شود. در همین ارتباط و از روز شنبه، 19تیر ماه رسانه های بیگانه و روزنامه های زنجیره ای با جنگ روانی گسترده، عملیات تضعیف و بی اعتبار ساختن پایه های اقتدار نظام و ارزش های الهی آن را در دستور کار خود قرار می دهند.
معاندین و منافقین با سوار شدن بر موج اعتراضات دانشجویی و عکس العمل نیروی انتظامی اتفاقاتی را رقم زدند که در تاریخ انقلاب اسلامی بی سابقه بود؛ اتفاقاتی که باعث و بانی آن روزنامه های دست پروده دولت اصلاحات بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا  , عصرهامون,
,
,
,
,
, عقبگرد به 16 سال پیش, عقبگرد به 16 سال پیش,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,

مجید انصاری ، موسوی لاری ، دکتر معین ، فائزه هاشمی ، خانم کروبی ، مصطفی تاج زاده ، عبدالله نوری ، درودیان ، اکبر گنجی ، ابراهیم اصغرزاده و... از جمله افرادی بودند که صبح جمعه با رساندن خود به کوی دانشگاه، آتش این معرکه را بیشتر کرده و احساسات دانشجویان را برانگیختند.
عزت الله سحابی نیز با حضور در جمع دانشجویان از آنها درخواست می کرد که به داخل دانشگاه رفته و این حرکتها را بصورت دوره ای انجام دهند! نقش فائزه هاشمی و همسر کروبی همانند فتنه 88 در راستای ایجاد آشوب بسیار گسترده و مشخص بود.
بار دیگر گروه هایی سازمان یافته از محوطه کوی خارج شده و در خیابان کارگر ضمن ضرب و شتم مردم و ایراد خسارت به اموال عمومی، درگیری های پراکنده ای را با نیروهای انتظامی مستقر در اطراف کوی دانشگاه شکل می دهند.
تاج‌زاده در روز 18 تیر چند روز به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور دائما سوار ترک موتور بین وزارت کشور و کوی در حال رفت و آمد بود. این تصاویر از تاج زاده که چندین بار از سوی بسیاری از شاهدان عینی آن زمان تایید شده ، حاکی از خبری بود که بعدها توسط تعدادی از صاحبنظران و نمایندگان مجلس بیان شد : «حوادث کوی دانشگاه از داخل وزارت کشور هدایت می شد.»

,
,
,
,
, ,

سید احسان قاضی‌زاده هاشمی عضو شورای مرکزی و دبیرکل وقت "جامعه اسلامی دانشجویان" در گفت و گویی از مشاهدات خود از اقدامات تاجزاده بیان کرده است :«ما با اینها (دانشحویانی که برای تسخیر وزارت کشور به سمت خیابان فاطمی رفته بودند) به سمت فاطمی رفتیم و من مشاهده کردم که این افراد درب بزرگ آهنی وزارت کشور را از جا کندند که "آقای تاجزاده آمد در وسط حیاط وزارت کشور یک صندلی گذاشت و یک جمله کلیدی گفت که نمی‌دانم چرا بعدا بررسی نشد". تاجزاده به این جماعت که حدودا 500 الی 600 نفری می‌شدند گفت: «شما چرا آمده اید اینجا؟ شما چرا درب وزارت کشور را از جا می‌کنید؟ اینجا که مال شماست. شما باید جای دیگری بروید و درب آنجا را بکنید.» و پای بلندگوی دستی مدام می‌گفت: «اینجا متعلق به خود شماست و شما اشتباهی آمده‌اید.»
بعد ها خبرهایی در خصوص دستورات تلفنی تاج‌زاده برای به حرکت درآوردن جمعیت از مناطق مختلف به سمت خیابان جمهوری رسید اما متأسفانه هیچ گاه دادگاهی برای تاجزاده در این خصوص تشکیل نشد.
در آن زمان که توهین ها و تخریب ها به حد اعلا رسیده بود دانشجویان مذهبی و ولایی در دانشگاه تهران درخواست برگزاری تجمع داشتند که از سوی وزارت کشور مورد موافقت قرار نگرفت و به آنها گفته شد تنها در صوتی که با تحکیم وحدت(عاملان آشوب ها) همراه شوید اجازه برگزاری تجمع را خواهید داشت.
در ساعت 21 دکتر معین به همراه هزار نفر به کوی می آیند. معین اعلام می کند که استعفا داده و امشب را در کوی دانشگاه می ماند. فائزه هاشمی با حضور در میان دانشجویان از آنها حمایت کرده و سبب ایجاد التهاب و تنش در میان دانشجویان می شود و مدام آنها را به ادامه اعتراضات تشویق می کند.
در این میان مردم مرز های میان اغتشاشگران و مردم عادی را تشخیص داده و بارها با اغتشاشگران درگیر می شوند؛ اما هربار مورد بی حرمتی قرار می گیرند.
با پخش پیام رهبر معظم انقلاب فضا در دانشگاه آرام تر می شود ولی درگیری ها در خیابان ها همچنان به قوت خود باقی است چندین خودرو در میدان ولی عصر به آتش کشیده می‌شود.
از ابتدای روز 22 تیر جمعیت متدین با حضور در مقابل کوی شعار های انقلابی سرداده و شروع به سینه زنی می کنند. ولی در صبح اول وقت درگیری ها در کوی کاسته شده و در میدان انقلاب و خیابان ولی عصر بیشتر می شود. اغتشاش گران به مسجد سید الشهدا یورش برده و به آنجا خساراتی را وارد می کنند.
درگیری ها در سبزه میدان ادامه می یابد و از طرفی بانک‌ها به آتش کشیده می شود .اما در عصر روز 22 تیر حضور گسترده مردم و 2000 نفر از بسیجیان به سمت میدان انقلاب حرکت می کنند و با شعار‌هایی در طرفداری از نظام و رهبر معظم انقلاب به درب اصلی دانشگاه تهران رسیدند.
ناجا با تقویت نیروها افراد اغتشاش گر را در خیابان کارگر محاصره می کند و آرامش به خیابان های تهران بازمی‌گردد. در جنوب تهران حدود 600 نفر تجمع می‌کنند ولی با حضور به موقع آن تجمع نیز پراکنده می شود. نماز مغرب و عشا در میدان انقلاب اقامه می شود و پس از آن هر گونه اجتماع و اغتشاش با پاسخ قاطع بسیج رو به رو می شود و تماما خنثی می شود. شایعه شده است که تهران حکومت نظامی است و ارتش با تانک به خیابان ها خواهد آمد شایعه شده بخشی از صدا و سیما به آتش کشیده شده و دفتر روزنامه کیهان تخریب شده است!
در روز 23 تیر ماه مردم و بسیج امنیت کامل خیابان های شهر را تامین می کنند. شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای شرکت در تجمع روز چهارشنبه در میدان انقلاب از مردم اصناف و همه اقشار جامعه دعوت می کند تا با حضور خود حمایت همه جانبه را از نظام مقدس اسلامی اعلام کنند.
از ابتدای صبح مردم با اجتماع عظیم خود وارد خیابان ها شده و در حدود ساعات میانی روز خیابان ها مملو از مردم است که در حمایت از انقلاب اسلامی به میدان آمده اند. این تجمع عظیم سبب شد تا تمامی اغتشاش گران از ترس خود پنهان شده و غائله شوم 18 تیر به کلی فروکش می کند.
سخنران این مراسم حسن روحانی است که در جایگاه نماز جمعه سخنرانی بسیار غرایی کرده و این امر سبب می شود تا امت حزب اللهی با روحیه ای دو چندان هرگونه اغتشاش را به شدت سرکوب کرده و امنیت را به کشور بازگردانند.
روحانی در این سخنرانی اعلام کرد: اهانت به مقام ولایت، اهانت به ملت است. اهانت به ایران است. اهانت به اسلام است. اهانت به مسلمانان است. اهانت به همه آزادگانی است که قلبشان برای ایران به عنوان ام‌القرای جهان اسلام می‌تپد، بنابراین این حرمت شکنی نه برای مردم ما و نه برای عاشقان انقلاب در سراسر جهان قابل تحمل نیست.
وی همچنین افزود: ولایت،‌ مهم‌ترین رکن حکومت و نظام ما در قانون اساسی کشور ما است. اهانت به این رکن، اهانت به قانون اساسی است. اهانت به قانون‌گرایی است و اهانت به همه ارزش‌های انقلابی است. من در این حادثه چند روزه چیزی که می‌دیدم در میان این مردم باوفا، مردم مخلص، مردم انقلابی. مردم در این چند روز، صبر 25 ساله مولای متقیان علی (ع) را به نمایش گذاشتند که فرمود «صبرت ‌و فی‌ العین ‌غذی‌ و فی‌الحلق شجی» استخوان در گلو و خار در چشم این چند روزه تحمل کردند.
حال 16 سال از این حادثه ناگوار می گذرد اما هنوز برخی از عاملین اصلی این حادثه به مردم معرفی نشده اند و آزادانه در داخل کشور حضور دارند، در حالی که خسارت وارد شده به کشور در آن ایام از نظر مادی شاید قابل جبران باشد اما زخمی بزرگ بر پیکر انقلاب اسلامی بود که بیگانگان را به کشور امیدوار کرد.
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه