سناریوهای استکبار جهانی برای بعد از توافق

سناریوهای استکبار جهانی برای بعد از توافق
آمریکا به دنبال گستردگی و افزایش این ارتباطات بین المللی است تا از طریق منعطف شدن و باز شدن فضاهای مد نظر بتوانند پارادایم خود را حاکم نمایند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از صبح توس، شورای امنیت سازمان ملل با رأی قاطع همه اعضاء، به لغو تحریمها  رأی داد. حال اگر متن توافق نامه در کشورهای مذاکره کننده نیز تأیید گردد توافق وین نهایی می شود. در صورت دستیابی به توافق و رفع تحریم‌ها، کشور ما در معرض ارتباطات گسترده‌تر بین‌المللی در عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قرار می‌گیرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از صبح توس، شورای امنیت سازمان ملل با رأی قاطع همه اعضاء، به لغو تحریمها  رأی داد. حال اگر متن توافق نامه در کشورهای مذاکره کننده نیز تأیید گردد توافق وین نهایی می شود. در صورت دستیابی به توافق و رفع تحریم‌ها، کشور ما در معرض ارتباطات گسترده‌تر بین‌المللی در عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قرار می‌گیرد. , صبح توس,

 

,

اما این به معنی این نمی باشد که جمهوری اسلامی ایران  از حوزه تدوین ارزشها، راهبردها و تدوین سیاست­ها و جهت­گیری­های خود کنار بیاید؛ بلکه ایران با شتاب بیشتری نسبت به گذشته از داعیه‌های آرمانی و ارزشهای خود در عرصه منطقه‌ای و جهانی دفاع خواهد نمود. واقعیت این است که در ضرب المثلهای قدیمی ایران ذکر شده؛ «هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیرد»؛ قطعاً استکبار جهانی که در برخی از عرصه ها از خواسته های خود کوتاه آمده است؛ سناریوهایی را برای بعد از توافق در نظر دارد.

, اما این به معنی این نمی باشد که جمهوری اسلامی ایران  از حوزه تدوین ارزشها، راهبردها و تدوین سیاست­ها و جهت­گیری­های خود کنار بیاید؛ بلکه ایران با شتاب بیشتری نسبت به گذشته از داعیه‌های آرمانی و ارزشهای خود در عرصه منطقه‌ای و جهانی دفاع خواهد نمود. واقعیت این است که در ضرب المثلهای قدیمی ایران ذکر شده؛ «هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیرد»؛ قطعاً استکبار جهانی که در برخی از عرصه ها از خواسته های خود کوتاه آمده است؛ سناریوهایی را برای بعد از توافق در نظر دارد.,

هانتینگتون در کتاب «موج سوم دموکراسی» می‌گوید که در سال ۱۹۷۴ تنها ۴۰ کشور در دنیا وجود داشت که حکومت‌های آنها دموکراسی بود؛ اما در سال‌های دهه ۱۹۹۰ این میزان به‌قدری رشد کرد که از هر پنج کشور دنیا، دو مورد آنها حکومت دموکراتیک داشتند. وی درخصوص دلایل این گذار، پنج دلیل ذکر می‌کند که عبارتند از: بحران اقتصادی رژیم‌های اقتدارگرا و زوال مشروعیت کارکردی، توسعه اقتصادی و بحران‌های متعاقب آن، تغییر دیدگاه‌های کلیسای کاتولیک، تجدیدنظر در دیدگاه‌های قدرت‌های بزرگ و تسلسل(گلوله برفی). هانتینگتون معتقد است، موج سوم، حاصل ترکیب مجموع این عوامل بوده است.

,


(ر.ک ساموئل هانتینگتون، موج سوم دموکراسی در پایان سده بیستم، ترجمه احمد شهسا، تهران: روزنه).

,
,


لذا در این ‌زمینه می‌توان به راهبرد‌های جهانی آمریکا برای تحلیل وضعیت روابط ایران و آمریکا بهره برد. یکی از مهم‌ترین راهبردهای آمریکا در جهان، پیشبرد فرایند به اصطلاح دموکراسی در جهان است که ازسوی نظریه‌پردازانی، چون ساموئل هانتینگتون و شاگردان وی، چون لاری دیاموند، فرید زکریا و… تئوری‌پردازی شده و درباره آن بحث کرده‌اند.

,
,


بسیاری از صاحب‌نظران گذار به دموکراسی، پس از توضیح دلایل گذار بسیاری از کشورها به دموکراسی، در موج سوم این فرایند که هانتینگتون بیان کرده اذعان می کنند که افزون‌بر این پنج دلیل رایج، اغلب از منزوی‌کردن کشورهای غیردموکراتیک و اعمال فشارهای بین‌المللی بر آنها به‌عنوان عاملی برای تغییرات داخلی این کشورها نام می‌برند؛ اما وی با رد منزوی‌کردن کشورها در عرصه بین‌المللی و سختگیری درباره آنها برای تغییر رژیم‌ها، رأی به شکست این سیاست در قبال کوبا می‌دهد و معتقد است، برای گسترش تغییرات اقتصادی و سیاسی به‌منظور برکناری حاکمان کوبا باید میزان تبادلات و تعاملات با این کشور را به حداکثر رساند؛ زیرا به‌گمان وی، افزایش این تبادلات سبب آگاهی مردم از وضع سایر نقاط دنیا می‌شود که ساقط‌شدن رژیم یا ایجاد تغییرات بسیار را در پی دارد.

,
,


این تغییرات که شامل مواردی چون تغییرات نگرشی، پیشرفت کثرت‌گرایی، افزایش درجه حساسیت و آسیب‌پذیری، تغییر سبک زندگی و… می‌شود، تغییرات عمده‌ای محسوب می‌شوند که وقوع آنها تبعات سنگینی را به‌دنبال خواهد داشت.
حال در تطبیق این وضعیت با اوضاع کشور خودمان باید گفت که به ‌باور اشتباه آمریکایی‌ها، ایران کشوری منزوی شده است و ارتباط چندانی با دنیای خارج از خود ندارد. لذا بر این اساس، استراتژی آمریکا بر این است تا تغییراتی را در سطح جامعه ما پدید آورد و به شکلی تغییر در سبک زندگی، پررنگ‌شدن نقش شبکه‌های مجازی در زندگی روزمره افراد و… را به وجود آورد.

,
,
,


از این‌رو، آمریکا به دنبال گستردگی و افزایش این ارتباطات بین المللی است تا از طریق منعطف شدن و باز شدن فضاهای مد نظر بتوانند پارادایم خود را حاکم نمایند. به عبارتی، آنها به دنبال ادغام ایران در فرایندهای نظام جهانی هستند؛ تا از طریق استحاله ارزشهای اسلامی، جایگزین آن را تحمیل نمایند.

,
,


حال با توجه به اشتیاق طرف مقابل برای برقراری ارتباط با ایران می‌توان گفت، درنظرداشتن این‌چنین سناریویی نزد آنان چندان دور از ذهن نیست. منظور این است که آنها می‌خواهند با گسترش ارتباطات خود با ایران، تغییرات ارزشی ـ هنجاری را در ایران شکل دهند و به‌راحتی به آن چیزی برسند که نتوانستند از طریق تحریم، فشار، تهدید و… به آن دست یابند.

,
,


علی رغم این که ارزشهای دینی، اسلامی و انقلابی در جامعه ایران نهادینه شده است؛ اما دولتمردان جمهوری اسلامی ایران به طریق اولی مواظب شبیخون و هجمه های فرهنگی غرب از طریق جریان آزاد اطلاعات و فضای باز رسانه ها باشند.

,
,


انتهای پیام/گ

,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه