حاشیه ی انتخاباتی ستاد احیاء دریاچه ارومیه
از اعتبارات غیرشفاف چه نتیجه ای می توان گرفت؟/ فقط 3 درصد آب باقی است
دریاچه ارومیه با تخصیص اعتبار 800 میلیارد تومان همچنان سیر خشک شدن خود را پیموده و وضعیت بحرانی در پیش دارد، در حالی که عده ای با ذره بین انتخاباتی به رصد این دریاچه می پردازند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج، دریاچه ارومیه به عنوان معضلی محیط زیستی به دغدغه روزمره همه مردم کشور به خصوص مردم شمالغرب تبدیل شده است ، مسئله ای که شاید با حاد شدن بحران آن، مردم این منطقه مجبور به کوچ به علت شرایظ اقلیمی باشند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج, دریاچه ارومیه به عنوان معضلی محیط زیستی به دغدغه روزمره همه مردم کشور به خصوص مردم شمالغرب تبدیل شده است ، مسئله ای که شاید با حاد شدن بحران آن، مردم این منطقه مجبور به کوچ به علت شرایظ اقلیمی باشند.,با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و تعیین شعار احیای دریاچه ارومیه به عنوان یکی از اصلی ترین وعده های حسن روحانی اینطور به نظر می رسید که دولت جدید در صدد است تا گام محکمی در این راستا بردارد.
,بعد از انتخاب حسن روحانی به عنوانی رییس جمهوری اسلامی ایران ، انتظار مردم این بود که وی نسبت به تحقق وعده احیای دریاچه ارومیه گامی موثر بردارد ، دولت در نخستین جلسات خود از تصویب اعتبار 800 میلیارد تومانی احیای دریاچه ارومیه خبر داد. به نظر می رسید که با این میزان اعتبار دولت مصمم تر است تا دریاچه ارومیه را احیا نماید. با تشکیل ستاد احیا این دریاچه با مسئولیت عیسی کلانتری و برگزاری نشست های متعدد هنوز هم اذهان عمومی منتظر حرکتی عملی از سوی این ستاد هستند.
,لازم به ذکر است با نزدیک شدن به ایام انتخابات نیز ابهاماتی مزید بر عملکرد ستاد احیا بر مسئولین این ستاد وارد شد و آن هم حضور برخی از این مسئولین در انتخابات مجلس شورای اسلامی و استفاده انتخاباتی از نام دریاچه می باشد. شنیده ها حاکی از آن است که عیسی کلانتری قصد کاندیداتوری از حوزه تبریز و هادی بهادری از مسئولین ستاد احیاء نیز از حوزه ارومیه آماده حضور در انتخابات میشوند.
, عیسی کلانتری, عیسی کلانتری, هادی بهادری, هادی بهادری,این در حالی است که حضور این افراد و استفاده انتخاباتی از نام دریاچه ارومیه بارها و بارها از طرف برخی نمایندگان و رسانه های محلی مورد انتقاد قرار گرفته است.
,البته سوال اساسی اینجاست که با روی کار آمدن دولت یازدهم 24 درصد از آّب این دریاچه موجود بوده که با تشکیل ستاد احیا و اختصاص اعتبار 800 میلیارد تومانی ، در حال حاضر فقط 3 درصد از آّب آن باقی مانده است، در حالی که دولت مدعی است با این اقدامات و بودجه ها توانسته حداقل روند خشک شدن آن را متوقف کند.
, 24 درصد , 24 درصد, 3 درصد , 3 درصد,اما جالبتر اینکه محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت نیز دیروز با اعلام خبری از تخصیص اعتباری بالغ بر 1100 میلیارد برای احیای دریاچه ارومیه خبر داد که هنوز عملکرد ستاد احیاد در رابطه با 800 میلیارد اولیه در هاله ای از ابهام قرار دارد.
,پیگیری های آناج در مورد نحوه هزینه کرد این بودجه ها و تاثیر آن در احیای دریاچه ارومیه مشخص می سازد که عملا اطلاعات مستندی در این زمینه حداقل در دست مسئولین استانی وجود ندارد و اگر باشد گزارش کارشان با این اعداد انچنان سازگار نیست.
, پیگیری های آناج در مورد نحوه هزینه کرد این بودجه ها و تاثیر آن در احیای دریاچه ارومیه مشخص می سازد که عملا اطلاعات مستندی در این زمینه حداقل در دست مسئولین استانی وجود ندارد و اگر باشد گزارش کارشان با این اعداد انچنان سازگار نیست., پیگیری های آناج در مورد نحوه هزینه کرد این بودجه ها و تاثیر آن در احیای دریاچه ارومیه مشخص می سازد که عملا اطلاعات مستندی در این زمینه حداقل در دست مسئولین استانی وجود ندارد و اگر باشد گزارش کارشان با این اعداد انچنان سازگار نیست.,محمداسماعیل سعیدی در واکنش به خبر تخصیص بودجه جدید برای احیای دریاچه ارومیه به خبرنگار آناج گفت: هنوز تغییراتی از نظر پیشرفت فیزیکی در دریاچه ارومیه مشاهده نکرده ایم با این حال آقای نوبخت هر روز بودجه ای اختصاص می دهد و مشخص نیست این اعتبار در کجا هزینه می شود، وی باید نسبت به این بودجه شفاف سازی کند، بنده نیز به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از این بودجه اطلاعی ندارم .
, محمداسماعیل سعیدی در واکنش به خبر تخصیص بودجه جدید برای احیای دریاچه ارومیه به خبرنگار آناج گفت: هنوز تغییراتی از نظر پیشرفت فیزیکی در دریاچه ارومیه مشاهده نکرده ایم با این حال آقای نوبخت هر روز بودجه ای اختصاص می دهد و مشخص نیست این اعتبار در کجا هزینه می شود، وی باید نسبت به این بودجه شفاف سازی کند، بنده نیز به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از این بودجه اطلاعی ندارم ., محمداسماعیل سعیدی در واکنش به خبر تخصیص بودجه جدید برای احیای دریاچه ارومیه به خبرنگار آناج گفت: هنوز تغییراتی از نظر پیشرفت فیزیکی در دریاچه ارومیه مشاهده نکرده ایم با این حال آقای نوبخت هر روز بودجه ای اختصاص می دهد و مشخص نیست این اعتبار در کجا هزینه می شود، وی باید نسبت به این بودجه شفاف سازی کند، بنده نیز به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از این بودجه اطلاعی ندارم, .,ستاد احیاء دریاچه ارومیه عملا وارد فاز حاشیه و کش و قوس های سیاسی شده است و با ادامه این روند عملا دستیابی به اولین وعده انتخاباتی رئیس جمهور ممکن نخواهد بود. با این حال باید منتظر ماند و دید که دولت تدبیر و امید چه تدبیری برای دریاچه ارومیه خواهد اندیشید.
,,
برخی از کارشناسان مرتبط با دریاچه ارومیه، بر این معتقدند که اعتبار اختصاص داده شده به دریاچه ارومیه در مسیر نیازهای انتخاباتی هزینه خواهد شد زیرا که آمار و گزارش مستندی از نحوه ی هزینه کرد این اعتبارات، حاصل نشده است.
,به نظر می رسد امسال که نسبت به گذشته، اعتبار بیشتری اختصاص داده شده، شفاف سازی بیشتری را می طلبد و گرنه در سالی که منتهی به انتخابات مجلس است، شائبه هایی مبنی بر اینکه این رقم قابل توجه - که به صورت خودجوش و داوطلبانه ! اختصاص داده شده- در راستای تحقق اهداف انتخاباتی دولت و پشتیبانی از طیفی خاص برای ورود به مجلس هزینه شود، قوت میگیرد یا در غیر اینصورت اینگونه متصور می شود که اختصاص این مبلغ جنبه تبلیغاتی داشته و در عمل خبری از این رقم نخواهد بود.
]
ارسال دیدگاه