ادامه سرکوب مخالفان در باکو؛
پدر راسیم علی اف:فرزندم به دلیل تفکرات انتقادی نسبت به دولت تهدید شده بود
طی سال های 2005 تا 2015 بیش از صدها دستگیری و زندان و 4 مورد قتل خبرنگاران در جمهوری آذربایجان گزارش شده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج، طی 10 سال گذشته یعنی از سال 2005 تا 2015، جامعه جمهوری آذربایجان شاهد 4 قتل از روزنامه نگاران و خبرنگاران منتقد دولت الهام علی اف بوده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج, طی 10 سال گذشته یعنی از سال 2005 تا 2015، جامعه جمهوری آذربایجان شاهد 4 قتل از روزنامه نگاران و خبرنگاران منتقد دولت الهام علی اف بوده است.,در دوم ماه مارس سال 2005 میلادی، المار حسین اف، سردبیر نشریه انتقادی "مونیتور"چاپ باکو در پی انتشار مقالات انتقادی در خصوص هیات حاکمه و خانواده رییس جمهور آذربایجان، مقابل آپارتمان مسکونی خود، به ضرب گلوله ای که توسط افراد ناشناس، از نزدیک به دهان وی شلیک شده بود، به قتل رسید.
,آخرین روزنامه نگاری هم که بعد از انتقاد از وضعیت حاکمیت بر اثر ضربات وارده در ضرب و شتم خیابانی به قتل رسید، راسیم علی اف می باشد.
,"راسیم علی اف"، روزنامه نگار ورزشی نویس جمهوری آذربایجان بر اثر ضربات ناشی از ضرب و شتم وی پس از انتقادش از فحاشی جاوید حسین اف، فوتبالیست تیم "قَبَله" ی جمهوری آذربایجان به یک خبرنگار قبرسی، موجب جریحه دار شدن افکار عمومی در جمهوری آذربایجان شده است.
,یکی دیگر ازخبرنگارانی هم که طی این سال ها با تحمل مشقّات زندان و در بدترین شرایط کشته شد، نوروز ممداف سردبیر نشریه "تولیشی صدا" بود که به اتهامات قوم گرایانه و حمایت هاز تالشی ها زندانی و کشته شد.
,این آمار از جمهوری آذربایجان در حالی منتشر می شود که طی بازه زمانی ده سال گذشته در دیگر کشورهای قفقاز جنوبی یعنی گرجستان و ارمنستان،علیرغم اوضاع نابسامان سیاسی و اقتصادی موردی از کشته شدن خبرنگاران گزارش نشده است.
,البته بعد از فروپاشی شوروی برای اولین و آخرین بار در سال 2001 در تفلیس یک مورد از قتل خبرنگار گرجی "گئورجیا سانایا" و در ایروان نیز در سال 2002 خبر قتل "تیرگران ناگدالیان" گزارش شده بود ولی در بازه زمانی ده سال گذشته جمهوری آذربایجان هم شاهد شدت برخورد با خبرنگاران و منتقدین بوده و هم اخبار متعددی از قتل آنها منتشر شده است.
,"عالیم کاظم اف" عکاس و خبرنگار روزنامه غربگرای ینی مساوات نیز بعد از آنکه در سال 2005 توسط رئیس اداره پلیس به شدت مجروح شده بود،مدت یک ماه در کما بسر برد و سرانجام نیز در اثر شدت جراحات وارده و ضربه مغزی فوت کرد.
,در توضیح اداره پلیس در مورد راسیم علی اف آمده است که وی بعد از انتشار مطالب انتقادی خودش علیه فوتبالیست مشهور جاوید حسین اف،بوسیله اقوام این فوتبالیست به شدت مضروب شده بود اما خانواده و نزدیکان وی معتقدند وی از مدتها قبل به دلیل دید انتقادی که به حاکمیت داشت،مورد تهدید واقع شده بود.
,نقض حقوق بشر در جمهوری آذربایجان تا جایی فضاحت به بار آورد که بی بی سی هم نتوانست از آن چشم پوشی نماید و در آستانه برگزاری بازی های اروپایی مدعی شد:"دیدبان حقوق بشر درآستانه برگزاری بازیهای اروپایی در باکو، اعلام کرده است جمهوری آذربایجان شاهد "بدترین سرکوب" از دوران پس از شوروی سابق بوده است. این سازمان حقوق بشری گفته است که تنها در سال ۲۰۱۴، دولت جمهوری آذربایجان حداقل ۳۵ روزنامهنگار، فعال حقوق بشر و منتقد را به اتهامات مختلف بازداشت و زندانی کرده است."
]
ارسال دیدگاه