رئیس سازمان انرژی اتمی در مشهد؛

همه چیز را به برجام گره نزنیم/ امیدواریم در اواسط آذر شاهد رفع تحریم ها باشیم/ چطور می خواهیم چیزی را به مجلس بفرستیم که امضای هیچکس پای آن نیست؟

همه چیز را به برجام گره نزنیم/ امیدواریم در اواسط آذر شاهد رفع تحریم ها باشیم/ چطور می خواهیم چیزی را به مجلس بفرستیم که امضای هیچکس پای آن نیست؟
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: برای نامگذاری این برنامه معاهده ویا کنوانسیون که بار حقوقی دارد به کار نرفته است و امضای هیچکس هم پای آن نیست، ما چطور می خواهیم چیزی را به مجلس بفرستیم که امضای هیچکس پای آن نیست؟
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از صبح توس، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ظهر امروز در نشست علمی تخصصی آموزش و توسعه ایران اسلامی در دوران پساتوافق هسته‌ای در دانشگاه شهید بهشتی مشهد، اظهار داشت: از این که فرصت حضور در جمع شما فرهیختگان خراسان رضوی را دارم، خداوند را شاکرم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از صبح توس، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ظهر امروز در نشست علمی تخصصی آموزش و توسعه ایران اسلامی در دوران پساتوافق هسته‌ای در دانشگاه شهید بهشتی مشهد، اظهار داشت: از این که فرصت حضور در جمع شما فرهیختگان خراسان رضوی را دارم، خداوند را شاکرم.,

وی ادامه داد: مسلمان فردی است با کیاست، یک انسان ساده لوح نیست، یک انسان هوشمند و هوشیار است و زندگی او بر اساس عقلانیت است.
صالحی افزود: مسلمان هوشیار و هوشمند است، با متانت است، با نگاه به یک مسلمان واقعی احساس آرامش می کنید، تبسم به صورت او نشسته است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات هسته ای گفت: این‌که چرا گروه مذاکره کننده در برابر قدرت های جهان، پنجه در پنجه انداخته بود و آن‌چنان قدرتمند روبرو می شد، آیا برگرفته از قدرت آنان بود؟ هرکس دیگری در این موقعیت قرار می گرفت به عنوان عصاره این ملت خدا باور، همین کار را می کرد.
وی اظهار داشت: در این ملت ظریف ها، عراقچی ها و تخت راونچی ها فراوان وجود دارد.
صالحی ادامه داد: چه رمزی در استواری و عزتمندی آنان بود؟ توکل به خدا، باور به دین، باور به این که در جهت رضای خدا کار کنیم، خداپسندانه عمل کنیم، هیچ قدرتی را بالاتر از قدرت خدا ندانیم، رهبری بزرگوار را هوشیار، هوشمند پشت سرت و حامی خودت بدانی و دولت را حامی و مشوق خودت بدانی.
وی افزود: این ها سبب می شود حتی اگر کوچک ترین شرایطی برای تسلیم پیش می آمد، تمامی این عناصر پشت مذاکره کنندگان باعث می شدند که پشت انسان خم نشود.
یک مسلمان دائماً تفعل به خیر می کند
معاون رئیس جمهور بیان داشت: من حامل پیام تبریک دکتر ظریف و سایر اعضای گروه مذاکره کننده، به شما هستم، تبریک می گوییم دستاوردهای این ملت تمدن ساز که واقعأ جای تبریک دارد.
وی گفت: آقای اوباما چند روز پیش در رسانه ها گفت، کنگره می گوید به ایران فشار بیاورید تا تسلیم شوند اما این ملت تسلیم نمی شوند.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر تأکید کرد: این ملت دستاورهای زیادی داشته است ودر طول تاریخ بارها اوج گرفته است، ملت ایران چند بار در طول تاریخ به اوج رسید، مقدر بوده در عصر حاضر و در قرن بیستم و در بدو ورود به قرن ۲۱، این ملت راه اوج گرفتن را دوباره طی کند و انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند.
وی ادامه داد: انقلاب از مشروطه شروع شد و در انقلاب اسلامی تجلی یافت، از آن به بعد این ملت رو به بالندگی است، به زودی زمانی فراخواهد رسید که این ملت وارد دوران فرهیختگی خود خواهد شد و به آن قله ای که اسلام برای آن ترسیم کرده است، خواهد رسید.
صالحی خاطر نشان کرد: وین، یکی از تجلی های عزت این ملت است؛ ام القراء اسلام هستیم، دیگران این را می گویند، اتفاقاتی که اطراف ما می افتد، در شمال آفریقا، آمریکا و کل جهان غرب، چرا این انقلاب این‌چنین شد که غوغایی به پا کرد؟
وی ادامه داد: یک بُعد بود که فراموش شده بود که انقلاب آن بُعد را ظاهر کرد، تا قبل از انقلاب ما قرن ها دنیا اسیر دنیای مادی خودش بود بُعد معنی و روحانی یک انسان فراموش شده بود، یک انسان در فلسفه وجودی خود نیاز به دو بال سالم دارد، یکی تأمین نیازهای مادی خودش که در صنعت، سلامت و آموزش نمود دارد و یکی تأمین نیازهای روحانی و معنوی خویش، که ین بُعد فراموش شده بود و دنیا تشنه یک پارادایم جدید بود، به این خاطر انقلاب اسلامی جهان را بیدار کرد؛ کسینجر به یکی از دوستان ما گفته بود ما فکر می کردیم ایران در معرض خطر کمونیسم است، فکر نمی کردیم این ملت تشنه دین است، فکر نمی کردیم این ملت رهبرانی همچون «خمینی» دارد، این یکی از معجزات خفیه الهی است، دشمن نخوانده بود چه رخ خواهد داد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت:۳۶ سال از این انقلاب می گذرد، آن که انقلاب را درک کرده، تحول را دیده است، علی رقم فشارها و محدودیت هایی که از ابتدای انقلاب بود تا این انقلاب را زمین بزند اما شما الگو ساز شدید؛ الگوی امامت و رهبری را به جامعه ارائه کردید، الگوی یک حکمرانی را به دنیا ارائه کردید.
وی یادآور شد: هر چه در دنیا حرکت کنیم، اصالت و کارایی اصل ولایت فقیه روشن تر می شود؛ یکی از تجلی های این اصل در مذاکرات بود، مقام معظم رهبری به تیم مذاکره کننده تذکر می دادند اما در عین حال، این یک اخطار به طرف مقابل بود.
صالحی ادامه داد: الگوی مقاوت، مقاومتی است که این ملت از خود نشان داد. اگر ملت پشت دولتش را خالی می کرد، نمی توانستند به موفقیت برسند، در طول چند ماه، قیمت دلار از هزار تومان به سه هزار تومان رسید، آنان فکر می کردند مردم به خیابان خواهند ریخت و انقلاب تسلیم خواهد شد اما مردم پشت دولت و نظامشان را خالی نکردند.
آینده این ملت بسیار روشن است
وی خاطر نشان کرد: ما از آینده خبر نداریم، بر اساس تدبیر و تحلیل هایی که شنیدیم و می دانیم، آینده این ملت بسیار روشن است، مزد ۳۶ سال استقامت را می بینید، ثمرات این مقاومت را نیز خواهیم دید.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: ایرن با برجام به طور رسمی وارد باشگاه کشورهای دارای فناوری هسته ای شد؛ حالی که کشورهای در حال توسعه دارای این فناوری اندک هستند؛ جمهوری اسلامی ایران به برکت همین دبیرستان ها توانستند جوانانی همچون شهرستانی ها، احمدی روشن ها، رضایی نژادها عرضه کنند که این چنین افتخار بیافرینند و دنیا را به حیرت دربیاورند.
وی با اشاره به اینکه یک مسئول آمریکایی به صراحت گفت ما از دستاوردهای شما حیرت زده ایم، افزود: اگر ما شرقی ها مبالغه کنیم آنان اهل تعارف تیستند؛ آن کس که در این وادی آشنایی و آگاهی دارد می داند ایران چه کرده است، چرا آنان اصرار داشتند ۶ کشور بزرگ که بیش از ۹۰ درصد دنیا در دست این ۶ کشور است و ۹۵ درصد نیروی نظامی دنیا در این ۶ کشور است، با ایران مذاکره کند؟ ایران در برابر کل جهان به عنوان یک کشور در حال توسعه ایستاد و به عنوان یک کشور توسعه یافته در برابر جهانیان معرفی شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی یاد آور شد: به اعتبار ایستادگی این ملت و ایستادگی رهبر این ملت و به اعتبار دستاوردهای این فناوری، آنها می دانند شما چه دستاوردی دارید و ما به دنبال سلاح نیستیم.
وی گفت: رهبری تکلیف را در این خصوص روشن کردند اما ایشان می دانند این ملت چه قدرتی پیدا کرده است این قدرت باعث شد آنان ایران را بپذیرند و اصل این دستاورد بر آنان تحمیل شد، آنان از سر دوستی نپذیرفتند، از سر ناچاری پذیرفتند.
صالحی بیان داشت: این فرآیند گفت و گو از سال ۹۰ با تدبیر مقام معظم رهبری آغاز شد و در دولت دکتر روحانی شتاب گرفت و اینکه شخص رئیس جمهور به مسئله اشراف داشتند بسیار مؤثر بود، مسؤولیت پذیری و جرأت می خواست که دکتر روحانی پذیرفت و تحت ارشادات مقام معظم رهبری این دستاورد حاصل شد.
اینکونه نبود که نتیجه کار گذشتگان بیهوده باشد
وی خاطر نشان کرد: من به عنوان کسی که از روز اولی که زنگ این پرونده ساختگی زده شد، از زمان پیدایش تا امروز به جزئیات آشنایی دارم و حرفم به گزافه نیست، تمام کسانی که قبل از این گروه مذاکره کننده تلاش کردند، خشت روی خشت گذاشتند، حاصلش این توفیقات بود و ما پای خود را روی شانه پیشینیان گذاشتیم.
همه چیز را به برجام گره نزنیم
معاون رئیس جمهور گفت: دکتر ظریف بارها گفتند، خنثی کردن بحث امنیت سازی، یعنی ایران هراسی و شیعه هراسی خنثی شد، حهان نوع دیگری به ما نگاه می کند، آزادسازی اقتصادی یکی از نتایج برجام می تواند باشد؛ اقتصاد نفسی تازه خواهد گرفت اما شرط کافی نیست، اقتصاد ابعاد دیگری دارد که خدایی نکرده همه چیز را به برجام گره ندهیم.
وی اشاره کرد: ما یک قطعنامه داریم و یک برجام، گاهی در صحبت های عزیزانی که انتقاد دارند و بخش عمده این انتقادها از سر دلسوزی است، بین برچام و قطعنامه تفکیک درست انجام نمی گیرد، برجام یک مطلب و قطعنامه مطلب دیگری است، اگر به برجام عمل نکنیم تبعات خود را دارد اما اگر به قطعنامه عمل نکنیم، تأثیری بر برجام ندارد.
صالحی ادامه داد: در برجام هیچ صحبتی پیرامون سلاح نیامده اما در قطعنامه این موضوع آمده، در قطعنامه های قبلی ممنوعیت ایجاد کرده بود در سلاح های ممنوع، در قطعنامه جدید، ممنوعیت تبدیل به محدودیت شده، برخی عزیزان به این ظرافت ها دقت نمی کنند، ممنوعیت کنار گذاشته شده و محدودیت جایگزین شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: این برجام باعث می شود که موازنه قدرت در منطقه برهم بخورد، این برجام بیان کننده این است که ایران یک قدرت امنیت ساز در منطقه است، ایران کلید دار امنیت منطقه است، تمام دنیا در جنگ تحمیلی علیه ایران بسیج شدند اما ایران بدون برق ماند؟ بدون سوخت ماند؟ امروز ما برق صادر می کنیم، چند صدهزار کیلومتر جاده داریم؛ آنقدر ما این را عادی میبینیم، نبودش را عجیب می دانیم اما اطرافیان ما این ها را ندارند.
در برجام پس از ۹۰ روز تحریم ها لغو خواهد شد
وی ادامه داد: ما در گلستان زندگی می کنیم، امنیتی که بر کشور ما حاکم است، آتش افروختند اما تبدیل به گلستان شد. در برجام پس از ۹۰ روز، اتحادیه اروپا تحریم های خود را لغو خواهد کرد، رییس جمهور آمریکا، تحریم های آمریکا را رفع خواهد کرد، این ها تعریف های خود را دارد.
صالحی افزود: بعد از این مدت، تحریم ها اینگونه لغو می شود، یعنی تعهد ایجاد می شود اما موکول می شود به این که ایران اقدامات خود را علی الارض انجام دهد، به عنوان مثال باید مخزن فولادی که در اراک است از قلب اراک دربیاوریم، ما باید اعمالی انجام دهیم که روی زمین است، هر زمان ما این کار را انجام دهیم، روز بعدش این تحریم ها لغو می شود که امیدواریم ما تعهدات خود را هرچه زودتر انجام دهیم.
امیدواریم در اواسط آذر شاهد رفع تحریم ها باشیم
وی اظهار داشت: در اواسط مهرماه اگر فرض کنیم یک ماه طول بکشد ما کارهای خود را انجام دهیم چون تا امروز هیچ کار نکردیم، امیدواریم در اواسط آذر شاهد رفع تحریم ها باشیم.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: بحث مجلس که آیا برود یا نه، این مسؤولیت و حکمش و توجیهش با مسؤولان بالادست است، نظر شخصی من این است که طبق قانون اساسی آنچه به مجلس برود باید از جنس معاهده و کنوانسیون باشد، دولت قراردادهای متعددی را در طول حکمرانی خود با دیگران امضا می کند اما برجام نه یک معاهده است، نه یک کنوانسیون بین المللی، هیچ کدام ازکشورهای ۱+۵ برجام را به کنگره خود نمی برند که مفاد ان را مورد ارزیابی قرار دهد، تنها کنگره آمریکا می برد که کل برجام را یا رد می کند یا قبول می کند، سایر کشورها قصد بردن برجام به نمجلس خود را ندارند.
وی با اشاره به اینکه برای همین نام این برنامه اقدام مشترک است، گفت: برای نامگذاری این برنامه معاهده ویا کنوانسیون که بار حقوقی دارد به کار نرفته است و امضای هیچکس هم پای آن نیست، ما چطور می خواهیم چیزی را به مجلس بفرستیم که امضای هیچکس پای آن نیست؟
صالحی ادامه داد: برجام، در چارچوب NPT در حال اجراست که به تصویب مجلس رسیده است، از درون این معاهده یک توافق نامه نشأت گرفته تحت عنوان توافقنامه پادمان که به طور غیر مستقیم به تصویب مجلس رسیده است، ما در NPT و توافقنامه پادمانی از دید طرف مقابل، می گویند ایران خطاهایی کرده، به خاطر این پرونده ما را به شورای امنیت ارجاع دادند.
وی در پایان اذعان داشت: این حق مجلس است، مجلس در رأس امور است و این نظر شخصی بنده است که بیان شد.
انتهای پیام/ج

,
,
,
,
,
,
, یک مسلمان دائماً تفعل به خیر می کند, یک مسلمان دائماً تفعل به خیر می کند,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, آینده این ملت بسیار روشن است, آینده این ملت بسیار روشن است,
,
,
,
,
,
,
, اینکونه نبود که نتیجه کار گذشتگان بیهوده باشد, اینکونه نبود که نتیجه کار گذشتگان بیهوده باشد,
,
, همه چیز را به برجام گره نزنیم, همه چیز را به برجام گره نزنیم,
,
,
,
,
, در برجام پس از ۹۰ روز تحریم ها لغو خواهد شد, در برجام پس از ۹۰ روز تحریم ها لغو خواهد شد,
,
,
, امیدواریم در اواسط آذر شاهد رفع تحریم ها باشیم, امیدواریم در اواسط آذر شاهد رفع تحریم ها باشیم,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه