عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد؛
ابداع یک روش جدید برای درمان خشکی دهان مبتلایان به سرطان سر و گردن
عضو رسمی انجمن مدیکال انکولوژی اروپاESMO بیان کرد: : به منظور رفع خشکی دهان، بیماران سرطانی سر و گردن اجرای طرحهای تحقیقاتی در دستور کار قرار گرفت که این اقدامات موجب ابداع روش نوینی، درمان خشکی دهان" گزروستومی " در بیماران مبتلا به سرطان های سر و گردن شد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، علی تقی زاده عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، در گفتگو با نبض شهر ضمن اعلام این خبر بیان داشت: برای درمان بیماران مبتلا به سرطانهای سر و گردن که طیف گسترده ای از بیماریها همچون لنفوم، غدد بزاقی، گردن، کام، زبان، لثه، تیروئید و دهان را شامل می شود از روشهای ترکیبی همچون شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی استفاده می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نبض شهر,وی با بیان مشکلات این دسته از بیماران افزود: استفاده از روشهای رادیوتراپی در مبتلایان سرطانهای سرو گردن، غدد بزاقی بیمار را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و موجب خشکی شدید دهان دراین بیماران می شود.
,عضو انجمن سرطان ایران تصریح کرد: خشکی شدید دهان در مبتلایان به سرطانهای سر و گردن کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد، به طوری که به عوارضی همچون اختلال در تکلم، تخریب دندانها، اختلال در جویدن ،بلع غذا و متوجه نشدن طعم و مزه غذا مبتلا می شوند.
,دانشیار گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای بهبود شرایط بیماران، تا کنون اقدامات زیادی در سراسر دنیا صورت گرفته اما موثر واقع نشده است خاطر نشان کرد: در حال حاضر تنها یک نوع دارو برای از بین بردن اثرات رادیو اکتیو در کشور آمریکا تولید شده است که هزینه تهیه آن بسیار بالا بوده و تامین آن برای بسیاری از بیماران امکان پذیر نیست.
,وی درباره روش "گزروستومی" اظهار داشت: در این روش ابداعی که در قالب طرح تحقیقاتی با موضوع "اثرات درمانی پلاسمای غنی پلاکتی اتولوگ و پلاسمای غنی اتولوگ به همراه سلول های خون محیطی در درمان گزروستومی ناشی از رادیوتراپی سرطان های سر و گردن" انجام شد، سلولهای بنیادی به همراه فاکتورهای رشد پلاکتی از خون محیطی بیماران مبتلا به سرطانهای سرو گردن (به جز سرطان غدد بزاقی) در کلین روم دانشکده پزشکی مشهد جدا سازی شد و پس از آن سلولهای بنیادی به غدد بزاقی بیماران تزریق شد.
,عضو رسمی انجمن کلینیکال انکولوژی امریکا ASCO با بیان اینکه خاصیت سلولهای بنیادی در این است که به هر قسمت از بدن تزریق شود به سلولهای همان ناحیه تبدیل شود اظهار داشت: این اقدام نوین درمانی بر روی 21 بیمار مبتلا به سرطانهای سرو گردن انجام شد که پس از بررسی های انجام شده در یک دوره یک ماهه و پس از آن شش ماهه عملکرد غدد بزاقی به شکل قابل توجهی بهبود یافته است.
,گفتنی است، این طرح به استاد راهنمایی دکتر علی تقی زاده دانشیار گروه رادیوتراپی و انکولوژی و دکتر داریوش حمیدی علمداری استادیار گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و به همت دکتر پیام ایزد پناهی با موفقیت انجام شده است.
,انتهای پیام/ج
]
ارسال دیدگاه