logo
جمعه 24 مهر 1405 | جمعه 16 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

عضو انجمن تغذیه ایران:

نظارت بیش از 16 نهاد به واردات مواد غذایی در کشورهای پیشرفته/نحوه معطرکردن چای مشخص نیست

نظارت بیش از 16 نهاد به واردات مواد غذایی در کشورهای پیشرفته/نحوه معطرکردن چای مشخص نیست
عضو انجمن تغذیه ایران گفت: در بسیاری از کشور‌های پیشرفته حداقل ۱۶ نهاد مستقل ورود یک ماده غذایی به کشورشان را کنترل می‌کنند و اجازه نمی‌دهند یک ماده غذایی غیر استاندارد و مضر وارد کشورشان شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، دکتر کوروش جعفریان در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینا، گفت: من معتقدم که باید یک سازمان مستقل از سیاست، اقتصاد و قدرت و تنها به عنوان یک ناظر در کشور وجود داشته باشد که در صورت وجود مواد غذایی غیر استاندارد و ناسالم آن سازمان بدون ترس و واهمه به مردم اطلاع رسانی دقیق کند.

وی ادامه داد: البته چنین سازمانی در سازمان غذا و دارو وجود دارد اما من احساسم این است که چون این سازمان یک سازمان سیاسی است و وابسته به قدرت است نمی‌تواند در رسانه و عموم به طور علنی اعلام نظر کند، بنابراین اعتماد عمومی در کشور خدشه‌دار می‌شود و این موضوع متاسفانه فرصتی برای تولیدکنندگان و واردکنندگانی است که ماده غذایی را تولید یا وارد کنند که استاندارد‌های لازم را ندارند.

وچود ضعف در نظارت بر مواد غذایی در کشور
عضو انجمن تغذیه ایران، به نظارت برخی کشور‌های پیشرفته در کنترل ماده غذایی در کشورشان اشاره کرد و افزود: در بسیاری از کشور‌های پیشرفته حداقل ۱۶ نهاد مستقل ورود یک ماده غذایی به کشورشان را کنترل می‌کنند و اجازه نمی‌دهند یک ماده غذایی غیر استاندارد و مضر وارد کشورشان شود.

وی ادامه داد: امروزه متاسفانه در کشور می‌بینیم که از چای و آبلیمو گرفته تا دیگر مواد غذایی استاندارد‌های لازم را برای مصرف ندارند، البته بسیاری از مواد غذایی هم طبق استاندارد‌های لازم است و بسیاری از شرکت‌ها و نهاد‌ها سلامت مردم در درجه اول برایشان اهمیت دارد.

جعفریان، علت سودجویی برخی تولید کنندگان و واردکنندگان را خلاء و ضعف دستگاه نظارت دانست و اظهار کرد: به اعتقاد من ضعف سیستم اداری و خلاء‌هایی که احساس می‌شود باعث شده تا یکسری سودجویان مواد ناسالم و غیر استاندارد به تولیدات خود اضافه کنند که غیر استاندارد است.

نحوه معطر شدن چای به طور دقیق مشخص نیست
وی در پاسخ به این سوال که احتمال سرطان‌زا بودن برخی چایی‌های عطری که در کشور تولید می‌شوند وجود دارد یا نه اظهار کرد: این نظرات شخصی یکسری افراد است و تا زمانی که چارچوب یک چای مشخص نشود که مقدار و دوز ماده معطر آن چقدر است نمی‌توان بدون مدرک و دلیل نسبت به سرطان‌زا بودن آن اظهار نظر کرد؛ البته من هم قبول دارم که در کشور چنین سیستمی را نداریم که از تولیدکننده و وارد کننده بخواهد که نحوه معطر شدن و مشخصات و ترکیبات اضافه شده به چای را به طور دقیق اعلام کند.

به خطر افتادن سلامت جامعه با مصرف انواع فست فودها
این متخصص تغذیه، تغذیه نسل جوان و روی آوردن به فست فود و غذا‌های آماده را خطری برای سلامت جامعه دانست و تاکید کرد: متاسفانه به خاطر کمبود وقت و مسائل دیگر خیلی‌ها رو به غذا‌های آماده و فست فود آورده‌اند و روز به روز از غذا‌های سنتی فاصله گرفته‌اند و به چیزی اشتیاق پیدا کرده‌اند که سرشار از نمک، چربی، مواد نگهدارنده است که متاسفانه الگوی نسل جدید ما را تغییر داده است و این برای سلامت جامعه بسیار آسیب‌زا و خطرناک است.

جعفریان تصریح کرد: چاقی، فشارخون، بیماری‌های قلبی و عروقی، خطرات دیابت و سکته‌ها و به خصوص بیماری‌های روحی و روانی از عوارض مصرف فست فود است.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سینا,
,
,
,
, وچود ضعف در نظارت بر مواد غذایی در کشور,
,
,
,
,
,
,
, نحوه معطر شدن چای به طور دقیق مشخص نیست,
,
,
, به خطر افتادن سلامت جامعه با مصرف انواع فست فودها,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه