یک متخصص مغز و اعصاب مطرح کرد؛
3 ساعت اولیه بروز علائم سکته مغزی، زمان طلایی برای جلوگیری از مرگ مبتلا است
عضو هیات علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر بیمار از زمان ابتلا و اولین نشانه های سکته مغزی تا سه ساعت بعد به بیمارستان ارجاع داده شود، از ناتوانی و مرگ وی تا میزان زیاد پیشگیری می گردد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نبض شهر، حسین طالبی مدیر امور بیمارستان ها و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز گذشته در نشست خبری با عنوان "سکته مغزی را جدی بگیریم" که در سالن روابط عمومی شهرک دانش و سلامت برگزار شد، بیمارستان فائم (عج) را مرکز مجهز مغز و اعصاب در شرق کشور دانست و بیان کرد: این بیمارستان 18 تخت icu برای درمان بیماران سکته مغزی و بیماریهای مغز و اعصاب دارد و به زودی 42 تخت جدید icu از طریق اعتبارات وزارت بهداشت برای ارتقای خدمات رسانی به بیماران مغز و اعصاب در این بیمارستان راه اندازی می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نبض شهر, نبض شهر, نبض شهر, icu , icu , .,وی تصریح کرد: همچنین 36 تخت پشتیبان با هزینه 10 میلیارد ریال، برای بیماران مغز و اعصاب با هدف ساماندهی بیمارانی که در سالن های بیمارستان از سرناچاری بستری هستند تا پایان آذر ماه آتی راه اندازی می شود.
, .,عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سالانه هشت هزار بیمار به بخش مغز و اعصاب بیمارستان قائم مراجعه می کنند که 70 درصد از بیماران بستری در بخشهای مربوطه دچار سکته مغزی شده اند.
, .,وی به راه اندازی بخشهای icu در بیمارستانهای شهرهای تابعه اشاره کرد و گفت: با راه اندازی بخش icu در بیمارستان های شهرستان های قوچان، کاشمر و تایباد در سالهای اخیر بار مراجعات بیماران به بیمارستان قائم در مشهد کاهش یافته است.
, icu , icu , .,همچنین علی شعیبی عضو هیات علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست خبری، در خصوص علائم سکته مغزی که باید جدی گرفته شود، بیان کرد: از مهمترین علائم و نشانه های سکته مغزی، اختلال ناگهانی در تکلم و بینایی، سردرد شدید ناگهانی، افت ناگهانی سطح هوشیاری و ضعف ناگهانی بر اثر بی حسی اندامها می باشد.
, .,وی سه ساعت اولیه بعد از ایجاد این نشانه ها را مهم دانست و افزود: اگر بیمار از زمان ابتلا و اولین نشانه های سکته مغزی تا سه ساعت بعد به بیمارستان ارجاع داده شود، از ناتوانی و مرگ وی تا میزان زیاد پیشگیری می گردد.
, .,شعیبی تصریح کرد: به محض مشاهده علائم سکته مغزی، همراهان بیمار، پزشکان عمومی و یا کارکنان اورژانس 115 نباید با آمپول و دارو فشار خون بیمار را کاهش دهند چرا که این اقدام به دلایل تخصصی صدمه شدید و ضربه به رگ های مغزی را موجب خواهد شد.
, .,این پزشک متخصص در خصوص سن شیوع این نوع سکته اظهار داشت: غالبا سن شیوع سکته های مغزی بالای 65 سال است ؛ بروز سکته های مغزی در سنین جوانی و زیر 45 سال در گذشته نادر بود، اما هم اکنون بخش قابل توجهی از سکته های مغزی را شامل می شود.
, . ,وی با بیان اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده سکته های مغزی در کلانشهر مشهد شیوع بیشتری دارد اظهار کرد: در این تحقیق که از سال 1388 آغاز شده و همچنان ادامه دارد حدود 450هزار نفر از مردم مشهد در ارتباط با بروز سکته مغزی مورد بررسی قرار گرفته اند.
, .,عضو هیات علمی ادامه داد: جامع بودن این تحقیق در سطح کشور و خاورمیانه منحصر به فرد است و نتایج آن تاکنون نشان داده است که شیوع سکته مغزی در مشهد 139 در صد هزار نفر جمعیت بوده است که این میزان از میانگین جهانی بالاتر و میزان مرگ و میر آن هم بیشتر می باشد که 34 درصد از این افراد در همان سال اول فوت می کنند و 50 درصد دیگر در 5 سال اولیه زمان ابتلا جانشان را از دست می دهند.
, .,وی کنترل فشار خون را مهم دانست و افزود: علل زیاد بودن سکته های مغزی در کلانشهر مشهد شناخته شده نیست اما ممکن است عواملی مانند دیابت و فشارخون کنترل نشده در این زمینه موثر باشد.
, .,این متخصص به دیگر عوامل بروز سکته مغزی اشاره کرد و یادآور شد: در بروز سکته های مغزی،افزایش سن، سابقه فامیلی، زیاد بودن فشار خون، افزایش قند خون، افزایش چربی خون، استرس، استفاده از قرص های لاغری، استفاده از قرص های پیشگیری، استعمال سیگار و مواد مخدر نقش دارند.
, .,وی ادامه داد: از طریق استرس متابولسیم بدن دچار اختلال می شود که بر اثر افزایش قند خون، چربی خون و ایجاد تصلب شرائین یا سختی رگها زمینه ایجاد سکته مغزی در فرد افزایش می یابد.
, .,
این متخصص مغز و اعصاب گفت: هم اکنون ماهیانه هشت هزار بیمار به بخش اعصاب بیمارستان قائم (عج) مشهد که مجهزترین مرکز درمان بیماریهای مغز و اعصاب در شمال شرق کشور به شمار می رود مراجعه می کنند و 70 درصد از بیمارانی که در این بخش بستری می شوند، مبتلا به سکته مغزی هستند.
انتهای پیام/
, /,
,
]
ارسال دیدگاه