logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

آسوشیتدپرس:

سایه غیبت ایران بر سر «ژنو ۲» سنگینی می‌‌کند/ بحران سوریه بدون ایران حل نمی‌شود

سایه غیبت ایران بر سر «ژنو ۲» سنگینی می‌‌کند/ بحران سوریه بدون ایران حل نمی‌شود
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به عدم حضور ایران در نشست صلح سوریه پرداخته و نوشته است سایه غیبت ایران بر سر این نشست سنگینی می‌کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از فارس، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنج‌شنبه با انتشار گزارشی به موضوع عدم دعوت از ایران برای حضور در نشست صلح سوریه موسوم به «ژنو 2» پرداخته و نوشته است بدون نقش‌آفرینی ایران، هر تلاشی برای پایان دادن به بحران سوریه بی‌نتیجه می‌ماند.

در ابتدای این گزارش آمده است: «کشورهای کمی خواهان حضور این قدرت منطقه‌ای بر سر میز مذاکره هستند، اما بدون حضور این کشور، هر تلاشی برای پایان دادن به جنگ سوریه، احتمالا بی‌نتیجه می‌ماند. حمایت ایران برای بر قدرت ماندن رئیس‌جمهور «بشار اسد» حیاتی است و سوریه هم برای ایرانی‌ها در رسیدن به قدرت منطقه‌ای جایگاهی کلیدی دارد.»

آسوشیتدپرس که اقدام «بان‌کی‌مون» دبیرکل سازمان ملل در لغو دعوت ایران یک روز مانده به آغاز این نشست را یک «افتضاح دیپلماتیک» خوانده، نوشته است نشست صلح سوریه در حالی از روز چهارشنبه آغاز شد که «غیبت ایران بر سر این نشست سنگینی می‌کند».

این خبرگزاری همچنین نوشته است عدم دعوت از ایران به عنوان اصلی‌ترین متحد سوریه در حالی رخ داد که عربستان، قطر و ترکیه به عنوان اصلی‌ترین متحدان مخالفان در این نشست حضور داشتند.

به نوشته آسوشیتدپرس، ایران نظیر هر بازیگر منطقه‌ای دیگر می‌تواند با اعلام مخالفت با راهکاری که در این نشست به دست آمد، از اجرای آن جلوگیری کند و یا در مقابل برای برای امتیازدهی از دولت سوریه فشار آورد.

«دیوید کورتراید» مدیر مرکز مطالعات سیاست موسسه مطالعات صلح بین‌الملل «کروک» می‌گوید: «تصمیم عدم حضور ایران در مونترو یک اشتباه دیپلماتیک بسیار بزرگ است. ایران به عنوان یکی از حامیان اصلی رژیم‌ کنونی، نفوذ بالقوه عظیمی در دمشق دارد.»

نشست صلح سوریه از دیروز در شهر مونترو سوئیس آغاز شد و فردا قرار است با مذاکرات مستقیم نمایندگان دولت و مخالفان سوریه ادامه یابد. تصمیم دبیرکل سازمان ملل در لغو دعوت از ایران به این نشست، انتقادات زیادی را علیه وی برانگیخته است.

«کارل بیلت» وزیر خارجه سوئد نیز به این تصمیم واکنش نشان داده و گفته است هر کشوری که در سوریه نفوذ دارد، باید در نشست شرکت داده می‌شد. وی همچنین گفته است: «شما بین دشمنان است که صلح برقرار می‌کنید، نشست صلح را که برای مصالحه دوستان برگزار نمی‌کنند. بنابراین، هرکسی که که ارتباطی با این موضوع دارد، باید بر دور میز باشد.»

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه