logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

یادداشت

چرا باید به عاشورا و اربعین توجه ویژه کرد

چرا باید به عاشورا و اربعین توجه ویژه کرد
اما اینکه چرا بایستی عاشورا و اربعین را بزرگ داشت و بدان توجه ویژه نمود؟ بی تردید وقایعی همچون عاشورا و اربعین حسینی حاوی پیامهایی مهم و سرنوشت ساز است درمسیر زندگی هرفرد و هراجتماعی. همچنانکه هدف اصلی قیام خویش را اقاامام حسین(علیه السلام) برپایی فریضه امربه معروف و نهی از منکر و به تعبیری اصلاح امت رسول الله(صل الله علیه وآله و سلم) اشاره نمودند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از منبری ها، حجت الاسلام غلامی: فلسفه و سبب بزرگداشت ایامی خاص درطول سال رادرچند باب می شود بررسی نمود. روزهایی همچون ایام سوگواری سید وسالار شهیدان و بالاخص عاشورا و اربعین حسینی. اینکه بعد از هزار و سیصد و هفتاد وشش سال از واقعه عاشورا سال 61 می گذرد و کمامان این قیام تاریخی دردلها زنده است و هرساله به جمعیت مشتاقان آن مولای غریب افزوده می شود. چه رمزی است دراین قیام که اینگونه دلهای مشتاقان خویش را به سوی کربلا هدایت می کند؟ و اصالتا سبب بزرگداشت اربعین حسینی را درکجا میتوان پیدا نمود؟ اینکه جابربن عبدالله انصاری درروز اربعین پای پیاده به زیارت حضرت سیدالشهداء(سلام الله علیه) می آید و این حرکت ماندگار می شود درتاریخ بشریت بی شک دارای ویژگی های خاصی بوده که یقینا اساس و مبنای این حرکت همان رضای حضرت حق بوده که اینچنین ماندگارشده است و این وعده الهی است درسوره مبارکه نحل آیه شریفه 96 که فرمود: ما عندکم ینفد و ماعندالله باق آنچه درنزد شماست از بین می رود ولی آنچه را درنزد خداوند می گذارید می ماند.
درزمانی که ازخبرنگار، سایت و روزنامه و ماهواره هیچ خبری نبوده شخصی همچون جابر پای پیاده این مسیر راطی می کند تا به زیارت آنحضرت نایل شود و خداودند می خواهد این حرکت درتاریخ بشر بماند هرچند که بسیاری با آن مخالفت کنند ولکن اراده و خواست خداوند برهمه خواسته های برتر بوده و هست.
اما اینکه چرا بایستی عاشورا و اربعین را بزرگ داشت و بدان توجه ویژه نمود؟ بی تردید وقایعی همچون عاشورا و اربعین حسینی حاوی پیامهایی مهم و سرنوشت ساز است درمسیر زندگی هرفرد و هراجتماعی. همچنانکه هدف اصلی قیام خویش را اقاامام حسین(علیه السلام) برپایی فریضه امربه معروف و نهی از منکر و به تعبیری اصلاح امت رسول الله(صل الله علیه وآله و سلم) اشاره نمودند.
شیعیان عاشورا و اربعین را بزرگ می دارند تا تجدید بیعت کنند با این هدف والای حضرت که همگان بدانند شیعه به معنای حقیقی خویش درانتظار آمدن مصلح عالم بشریت است که روزی خواهد آمد و جهان راپُراز عدل و قسط خواهد نمود.زایران میلیونی اربعین دراین اجتماع عظیم شرکت می کنند تاآمادگی خویش راجهت جانفشانی درراه ظهو حضرت حجت(ارواحنا له الفداء) نشان دهند.
خیل عظیم عاشقان از سرتاسر دینا دور هم جمع می شوند تا همان پیام حضرت حسین(علیه السلام) را درسال 61 هجری قمری صادر شد را به گوش جهانیان برسانند. به بیانی دیگر موج میلیونی زائران اربعین حسینی درحالی از نجف تا کربلا باپیای پیاده حرکت می کنند که این مسیر قطعه ای از بهشت است و مشتاقانه آمادگی خویش را برای ظهورفرزند عزیزش اعلام می کنند.
اینکه فرمودند:هرقدمی که به قصدزیارت سیدالشهداء(علیه السلام) برداشته می شد اجر و ثواب هزار حج و هزار عمره دارد حاوی همین پیام است که این زیارت چگونه می تواند انسان را متحول کرده و راه عبودیت و بندگی را به او نشان داد.
 
حجت الاسلام سعیدغلامی مدرس و مشاور مدارس علمیه شهربرازجان

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از منبری ها، حجت الاسلام غلامی, منبری ها,
,
,
,
,
,
,
,

/ انتهای پیام

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه