حال و روز نگهداری محصولات مرکبات توسط باغداران میاندورودی /تصاویر

حال و روز نگهداری محصولات مرکبات توسط باغداران میاندورودی /تصاویر
باغداران برای جبران خسارت‌های تولید محصول مرکبات، مجبور به نگه‌داری از روش‌هایی می‌شوند که ریسک پذیری بالایی نیز به همراه دارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از میانخبر، کشاورزی شغل اصلی اکثر مردم میاندورود است که اغلب در زمینه کشت برنج، گندم و مرکبات اشتغال دارند، بیش از 50 درصد مرکبات کشور در استان مازندران تولید می‌شود که باغدار برای تولید این محصول باید هزینه‌های زیادی را متحمل شود تا در زمان برداشت محصول بتواند هزینه‌ها را جبران کند.

یکی از دغدغه‌های کشاورزان و باغ داران، عرضه محصولات به بازار فروش است، محصول مرکبات با وجود پرداخت هزینه زیاد کارگر، آبیاری، کود، سموم شیمیایی و هزینه‌های سوخت سرانجام باید با قیمت پایین به دست دلالان برسد و این مشکلی است که تولیدکنندگان مرکبات همواره با آن روبه رو هستند.

قیمت خرید مرکبات در روزهای اولیه تولید بسیار بالا است، اما متأسفانه در زمان رسیدن برداشت کامل و به موقع این محصول، قیمت به صورت سرسام آوری کاهش یافته و باغ‌دار را در سردرگمی قرار می‌دهد، افراد در چنین مواقعی برای جبران خسارت، مجبور به نگهداری از روش‌هایی می‌شوند که ریسک‌پذیری بالایی نیز به همراه دارد و اقدام به نگهداری از محصول مرکبات در منازل و انبارها خود می‌کنند.

امسال نیز بسیاری از کشاورزان به محض برداشت محصول به امید سود قابل انتظار و جبران هزینه‌های زیاد تولید، به ناچار محصول را با نایلون و کاغذ پیچیده و در جعبه قرار داده و به زیرزمین منازل خود و انبارهای کوچک و حتی در مواقعی در گوشه‌ای از حیات خانه خود نگهداری می‌کنند.

با توجه به اینکه نگه داشتن مرکبات با این روش ریسک پذیری بسیار بالایی دارد و امکان پوسیدگی محصول نیز بیشتر است، اما خانواده‌ها و باغداران حاضر شدند محصول کشاورزی خود را که با زحمت به‌دست آوردند ارزان نفروشند و ریسک نگه‌داری آن را نیز به جان بخرند.

این روزها اگر به گوشه و کنار روستاهای شهرستان میاندورود نگاه کنیم شاهد مرکباتی هستیم که پوسیده شده و در مکانی ریخته شده است، محصولاتی که با زحمات زیاد کشاورزانی تولید شد که به امید دریافت هزینه تولید و نگهداری این محصول رنج‌های زیادی را متحمل شدند.



در روستای برگه و در جوار نکا رود شاهد ریخته شدن مقدار زیادی از مرکبات هستیم که توسط اهالی منطقه دور ریخته شده است، زیرا محصول مرکبات در بازار کنونی باید با کیفیت بالایی عرضه شود، کشاورز با این روش به ناچار موجب تحمل خسارت‌های زیادی می‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, میانخبر,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
,
,
, ,


این منظره را می‌توان نمونه‌ای از ضرر کشاورزان در طول سال دانست که به دلیل نبود بازار هدف مناسب و قیمت تضمین شده و موارد دیگر اتفاق می‌افتد که جای بسی تأمل دارد.

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، خرید محصولات با قیمت کم توسط واسطه‌ها و دلالان مسئولان باید بیشتر به مشکلات کشاورزان توجه کنند، دولت باید برای جلوگیری از حضور دلالان و واسطه‌ها در این بخش و خرید انواع محصولات کشاورزی برنامه هدفمندی داشته باشد.

متأسفانه به‌دلیل کاهش تقاضا برای خرید مرکبات، این محصول با قیمت پایین تری نصیب واسطه‌ها می‌شود، در مواقعی نیز کشاورز برای جلوگیری از خسارت‌ها، محصول را در اختیار دلالان و واسطه‌ها قرار می‌دهد تا از خراب شدن محصول جلوگیری کند.

برای من و شما دیدن این منظره کمی بد به نظر می‌رسد اما برای باغ‌دار و تولید کننده بسیار غم انگیز است و به نوعی تمام خستگی چندین ماه نگهداری تولید این محصول بر تن خسته کشاورز باقی خواهد ماند.



در شرایطی که باغ داران به هر صورت دست به چنین کاری می‌زنند و محصول را به امید سود گزاف با این روش نگهداری می‌کنند، در نتیجه عدم ظرفیت‌های نگهداری و انبارداری، نداشتن سردخانه و ناآگاهی از مسائل نگهداری مرکبات به راحتی شاهد از بین رفتن محصولات خود هستند.

در این شرایط باید پرسید آیا مسئولان در جریان آن چه بر باغ داران می‌گذرد هستند؟! اگر مسئولان به کشاورز و باغ‌دار تضمین خرید محصولات را بدهند و از سوی دیگر نظارت و کنترل جدی‌تری بر صادرات و واردات محصولات کشاورزی و مرکبات وجود داشته باشد، دیگر کشاورز و باغ دار استرس و دغدغه‌ای نخواهد داشت و اقدام به انجام کاری نمی‌کنند که در نتیجه ضرر و زیان‌ها چندین برابر شود.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
,
,
,

انتهای پیام/رض

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه