پرستار نمونه استانی بیمارستان امام حسین(ع) بیجار/
کمبود پرستار و فشار ناشی از آن را دیگر پرستاران شاغل باید جبران نمایند/وجدان کاری مهمترین مولفه اصلی یک پرستار است
پرستار نمونه استانی شاغل در بیمارستان امام حسین(ع) گفت:مهمترین دغدغه جامعه پرستاری کمبود نیرو است که در حال حاضر فشار ناشی از آن را دیگر پرستاران شاغل باید جبران نمایند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بام ایران،در پنجم جمادی الاول در سکوت جاری لحظه ها، غنچه ای رو به آسمان عشق می شکفد و خانه کوچک و گلین باغبان عشق را سرشار از عطر خوش ملکوت می کند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بام ایران,نام او زینب است؛ این صدای پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بود که در فضای عطر آگین خانه علی پیچید و تشنگان را سیراب کرد.
,در کشور ما روز میلاد حضرت زینب(س) که اسوه صبر و استقامت است به نام روز پرستار نام گذاری شده است.
,پرستاران خادمان بی منت و فرشتگان سپید پوش جامعه هستند که لباس خدایی بر تن کردند و تجسم واقعی ایثار و امید هستند.
,همزمان با میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار به بیمارستان امام حسین(ع) رفتیم و به همین مناسبت مصاحبه ای با یکی از پرستاران شاغل در این بیارستان داشته ایم که تا کنون دو بار موفق به کسب عنوان پرستار نمونه شهرستان و استان کردستان شده است،که خواندن آن خالی از لطف نیست.
,بام ایران ایران-لطفا خودتان را به طور کامل معرفی کنید؟
,نازار سبحانی متولد سال 1356 لیسانس پرستاری ،دارای دو فرزند دختر و از سال 1381 در بیمارستان امام حسین(ع) در دفتر پرستاری ،اتاق عمل و در حال حاضر هم بعنوان سرپرستار بخش داخلی مردان مشغول خدمت هستم.
,2-بام ایران- خانم سبحانی چطور شد این رشته تحصیلی و این شغل را انتخاب کردید؟
,در دوران تحصیل مادرم خیلی علاقه داشتند که یکی از دو فرزند دخترش پرستار شوند با توجه به پشتکار و علاقه ای که خودم هم داشتم در هنگام انتخاب رشته این رشته تحصیلی را انتخاب کردم.
,3-بام ایران-همانطور که اطلاع دارید شغل پرستاری دارای سختی کار فراوانی است ،لطفا یک مقدار در خصوص مشکلات این قشر صحبت بفرمایید؟
,خودم در همان ابتدای تحصیلات دانشگاهی توانستم با سختی رشته ای که انتخاب کرده ام آشنا شوم،کلاس های فشرده ،کارورزی در بیمارستان،حجم بالای درسها سختی کار این رشته را با تعدادی از رشته های تحصیلی متمایز کرده بود.
,آنچه موجب می شود یک پرستار بتواند علاوه بر تعهد شغلی خود موجب پیشرفت کارش شود،داشتن سعه صدر و ارتباط اجتماعی بالا و وجدان کاری است که بنظر من سه ویژگی اصلی یک پرستار برای پیشبرد فعالیتش است.
,افرادی که وارد این شعل می شوند باید از لحاظ روحی به هر صورت خود را برای مقابله با مشکلات کاری و زندگی آماده نمایند،باید با یک برنامه ریزی کامل بتوانند هم به زندگی و وظیفه مادری و همسرداری خود در منزل برسند و هم یک فرشته نجات برای بیماران خود باشند.
,4-بام ایران-مطمئنن در طول خدمت خود خاطرات تلخ و شیرین فراوانی داشته اید لطفا شیرینترین و تلخ ترین خاطره خود را بیان نمایید.
,کار کردن در بیمارستان هم خاطره تلخ و ناگوار دارد و هم خاطره شیرین و به یاد ماندنی.
,تلخ ترین خاطره من برمی گردد زمانی که در اتاق عمل مشغول خدمت بودم ،جوانی تقریبا بیست ساله با چاقو خود زنی کرده بود اما با توجه به حاضر شدن سریع جراح و انجام عمل جراحی نتوانسیم به علت جراحت بسیار عمقی اقدامی برای احیای این جوان انجام دهیم.
,خاطره خوبم،زایمان مادری که 13 سال نازایی داشت و خداوند به او فرزندی عطا کرده بود،احیای جوان تصادفی در سال 85 و نجات مادر باردار که به علت پاره ای از مشکلات خیلی دیر به بیمارستان انتقال داده شده بودند و نجات جان هر دو از مرگ حتمی از خاطرات شیرینی است که بعد از گذشت چند سال هنوز هم در ذهنم بافی مانده است.
,5-بام ایران-مهمترین مشکلات کاری جامعه پرستاری چیست و مطالبه شما از مسئولان؟
,مهمترین مشکل جامعه پرستاری کمبود پرستار است که همین امر موجب شده فشار ناشی از آن را دیگر پرستاران شاغل جبران نمایند.
,با لا بودن ساعت اضافه کاری اجباری از دیگر مشکلاتی است که پرستاران به ویژه پرستاران زن با دست و پنجه نرم می کنند.
,در حال حاضر در همین بخشی که مشغول فعالیت هستم(بخش داخلی مردان)12 بیمار بستری وجود دارد و 2 پرستار که باید تمامی کارهای بیمار از قبیل سرم ،درخواست دارو،هماهنگی سی تی اسکن و سونوگرافی،و داروی به موقع انجام دهد.
,
6-با توجه به اینکه حضرتعالی به عنوان یک پرستار نمونه استانی معرفی شده اید،مهمترین معیار انتخاب پرستار نمونه چیست؟تا چه اندازه توانستی به این معیار نزدیک شوید؟
,به نظر بنده داشتن وجدان کاری مهمترین ویژگی بارز یک پرستار جهت انجام دقیق فعالیت هایش که نجات جان بیماران در راس آن قرار دارد است.
,ارزش قائل شدن برای بیماران و حسن نوع دوستی و انسانیت نیز از دیگر معیارهای یک پرستار موفق است که بداند چگونه با بیماران خود رفتار کند که افراد بیمار و همراهان آنها علاوه بر کشیدن رنج و درد به چیز دیگری فکر نکنند.
,برخورد با دیگر پرسنل و داشتن روابط اجتماعی بالا از دیگر معیارهای یک پرستار موفق است.
,البته این سوال رو که آیا بنده توانستم به معیارهای بالا نزدیک بشم را باید از مسئولان و همکاران و پرسنل به ویژه بیماران پرسید و آنها بهتر قضاوت می کنند،اما خدا را شاکرم که در طول 13 سال خدمت خود توانستم به معیارهای که ذکر نمودم نزدیک شوم.
,7- بام ایران- ضمن قدردانی از حضرتعالی که با توجه به حجم بالای کار در این ساعت روز وقت خودتان را در اختیار سایت بام ایران قرار دادید،اگر بحث خاصی است که در لابه لای سوالات به آن اشاره نشد به عنوان سخن پایانی بیان بفرمایید؟
,خواسته اصلی ما از مسئولان توجه به قشر پرستار جامعه و برداشتن تبعیض در بین افرادی که در بیمارستان به عنوان پزشک و پیراپزشک و پرستار مشغول خدمت هستند.
,با توجه به حجم کاری بالا و کمبود پرستار تفاوت خیلی بالایی میان فرصت های آموزشی پرستاران و پزشکان است که امیدواریم مسئولان امر به این مورد هم توجه داشته باشند.
,برداشتن اضافه کاری های اجباری به ویژه در قشر بانوان که خود این امر هم نشات گرفته از کمبود پرستار است.
,من هم در پایان سخنانم به نوبه خود از تشریف فرمایی شما سپاسگزارم و امیدواریم مسولان امر حداقل از طریق رسانه ها صدای ما را بشنوند و به فکر راه حلی برای این مشکلات باشند.
,انتهای پیام/م
]
ارسال دیدگاه