درحاشیه برگزاری دومین کارگاه آموزشی نویسندگان دفاع مقدس در رشت/

محمد رضا بایرامی: مسئولان باید به آثار دفاع مقدس، نگاه ارزشی و ادیبانه داشته باشند

محمد رضا بایرامی: مسئولان باید به آثار دفاع مقدس، نگاه ارزشی و ادیبانه داشته باشند
محمد رضا بایرامی گفت: مسئولان به آثار دفاع مقدسی نگاه ارزشی دارند، اما نگاه ادیبانه ندارند. مخاطب، حلقه ای بسیار جدی و خطرناک در زنجیره تولید، تالیف و انتشار این دست آثار است که اگر او با ما همراهی نکند، کلام ما به جایی نمی رسد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هشت هزار قهرمان،  در حاشیه برگزاری دومین کارگاه آموزشی نویسندگان دفاع مقدس در تاریخ ۲۹بهمن ۹۴ با حضور نویسندگان بنام کشوری، محمد رضا بایرامی که با کتاب کوه مرا صدا زد از قصه‌های سبلان توانست جایزه خرس طلایی و جایزه کبرای آبی سوییس و نیز جایزه کتاب سال سوییس را از آن خود نماید، در هم اندیشی با نویسندگان عرصه دفاع مقدس گیلان گفت: ” در برای انجام کارهایی از جنس نوشتن زندگینامه همیشه تنگناهایی وجود دارد که نویسنده را گیر می اندازد، خیلی ها فکر میکنند این کار راحت است، چون منابع به قدر کفایت وجود دارد و نویسنده فقط وظیفه ویراستاری دارد، اما این گونه نیست. زندگینامه نویسی بسیار وقت گیر و انرژی بر است.”

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هشت هزار قهرمان،,

 

,

وی در ادامه گفت:”من سال ۸۰ درباره شهید اعلم الهدی کار کردم و تا سال گذشته که «خط تماس» را پیرامون زندگی شهید کاظمی به پایان رساندم، اثردیگری در قالب زندگینامه منتشر نکردم. چون این کار دغدغه های بسیاری را با خود به همراه دارد و نیازمند تفکر و تحقیق و تلاش بسیاری است.”

,

 

,

بایرامی هم چنین افزود:”اگرچه این کار با سختی های بسیاری روبروست اما آنچه که کمک حال من می شود در این مسیر این است که هر شهید یک ویژگی خاص دارد که هنر نویسنده پیدا کردن همان نقطه طلایی است. باید آن نقطه خاص را پیدا کرد و براساس آن چیدمان کار را انجام داد.”

,

 

,

این نویسنده هم چنین خاطر نشان کرد:”اگر آن نقطه اصلی را پیدا نکنیم، شهدا افرادی می شوند به شدت شبیه به هم، چون همگی مخلص، ولایتمدار و انقلابی بودند. اما در زندگی هرکدامشان نقاطی وجود دارد که برجسته شان می کند و با تکیه بر همان نقاط می توان اثری جذاب خلق نمود.”

,

 

,

وی تصریح کرد:”مسئولان به آثار دفاع مقدسی نگاه ارزشی دارند، اما نگاه ادیبانه ندارند. مخاطب، حلقه ای بسیار جدی و خطرناک در زنجیره تولید، تالیف و انتشار این دست آثار است که اگر او با ما همراهی نکند، کلام ما به جایی نمی رسد.”

,

 

,

بایرامی در خاتمه گفت: ” پیشنهاد من این است که به جای افزودن کمّی آثار دفاع مقدس، یک مدت تولید نکنیم تا از لحاظ کیفیتی سطح آثار را ارتقا بخشیم. تولیدات بی کیفیت جز اینکه مخاطب را فراری می دهد هیچ دستاورد دیگری نخواهد داشت.”

,

تهیه و تنظیم : بهاره مقدم

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه