فاجعه مالتوسی درایران و مرگمیلیونها نفر
در سال ۱۹۴۴، یعنی در پایان جنگ جهانی دوم، جمعیت ایران به همان میزان سال ۱۹۰۰ گزارش شده است یعنی بین ۱۲ تا ۱۳ میلیون نفر.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عبدالله شهبازی در صفحه شبکه اجتماعی خود نوشت:
ویرایش دوم کتاب «قحطی بزرگ» در جنگ اول جهانی در روزهای اخیر از سوی مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی منتشر شد. این ویرایش متضمن اسناد و توضیحات بیشتر است که در ویرایش اول درج نشده.
همچنین انتشارات دانشگاهی آمریکا کتاب جدیدی از محمدقلی مجد به انگلیسی منتشر کرده است: ایران تحت اشغال متفقین در جنگ دوم جهانی، پل پیروزی و سرزمینی قحطیزده، انتشارات دانشگاهی آمریکا، 2016، 748 صفحه، 114.99 دلار (75 پوند).
بنوشته دکتر مجد، در جنگ جهانی دوم حدود چهار میلیون نفر از مردم ایران به دلیل قحطی و بیماری تیفوس مردند و این بجز 8 تا 10 میلیون نفری است که در جنگ اول جان خود را از دست دادند. در سال 1944، یعنی در پایان جنگ جهانی دوم، جمعیت ایران به همان میزان سال 1900 گزارش شده است یعنی بین 12 تا 13 میلیون نفر. بعبارت دیگر، حدود نیم قرن رشد جمعیت ایران به دلیل دو قحطی جنگ اول و جنگ دوم جهانی از میان رفته است. این پدیده را «فاجعه مالتوسی» Malthusian Catastrophe مینامند.
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه