بررسی ابعاد حقوقی-سیاسی حضور ایران در سوریه
چرا باید از منافع کشور در مرزهای بینالمللی حفاظت کنیم؟
حضور ما در سوریه از این جهت حایز اهمیت است که در حال حاضر بخش های از عراق در اختیار و کنترل داعش هست، همچنین آنکه داعش در سوریه نیز مناطق وسیعی را در اختیار خود گرفته است. گستره پیشروی های داعش و نیز رو به رشد بودن فتوحات آن، این جسارت را به آنها داده است تا با اعلام خود به عنوان دولتی مستقل اقدام به صادر نمودن نفت و صدور گذرنامه و چاپ اسکناس بنمایند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از گروه بین الملل کافه حقوق؛ یاسر میرزا جعفری- اهمیت و ضرورت بررسی جنبه های حقوقی حضور نیروهای ایرانی در سوریه از این جهت خواهد بود که در حال حاضر تعدادی از نیروهای ایرانی یا همان مدافعان حرم در سوریه به شهادت رسیده اند و بحث بر سر حضور یا عدم حضور جوانان ایرانی در سوریه و عراق بیش از پیش بالا گرفته است، به طوریکه در حال حاضر بسیاری، مخالف هرگونه حضور نیروهای ایرانی در سوریه می باشند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کافه حقوق,از طرفی دیگر چند سالی است که منطقه خاورمیانه در جنگ و آشوب به سر می برد، جنگی که برای کسب قدرت بیشتر آغاز گردیده و دامنگیر مردم بسیاری از کشورهای مسلمان منطقه گردیده است، که تاکنون نتیجه ای جز کشت و کشتار های مردم بی دفاع کشورهایی همچون عراق و سوریه در پی نداشته است.
,

جنگ در خاورمیانه

, جنگ در خاورمیانه
,اما سوال این است که چطور می شود در کشورهایی که کیلومترها با خاک ایران دارای مرز مشترک می باشند جنگ و آشوب و کشت و کشتار بیداد می کند اما در کشور ما آب از آب نیز تکان نمی خورد.
,پاسخ به این سوال عمده و بزرگ، پاسخی به سوال چرا ما در سوریه هستیم نیز خواهد بود، چه اینکه اگر ما در سوریه نبودیم اکنون نیز ایران در آتش جنگی دیگر در حال سوختن و نابودی بود.
,آری ما در سوریه هستیم، درست است که جنگ تحمیلی هشت ساله موجب بزرگی و عزت ما در دنیا شد اما هر جنگی آسیب هایی را بر پیکره آن ملت وارد خواهد نمود که تا سالیان سال امکان رفع آنها وجود نخواهد داشت ولو آنکه آن ملت پیروز در جنگ بوده باشند.
,از همین روی باید بیان داریم که حضور ما در سوریه از این جهت حایز اهمیت است که در حال حاضر بخش های از عراق در اختیار و کنترل داعش هست، همچنین آنکه داعش در سوریه نیز مناطق وسیعی را در اختیار خود گرفته است. گستره پیشروی های داعش و نیز رو به رشد بودن فتوحات آن، این جسارت را به آنها داده است تا با اعلام خود به عنوان دولتی مستقل اقدام به صادر نمودن نفت و صدور گذرنامه و چاپ اسکناس بنمایند.
,

داعش

, داعش
,آری. حضور ایران در سوریه با توجه به اینکه این کشور از نظر استراتزیک برای ما بسیار حائز اهمیت است، ضروری می نماید ، چه اینکه این کشور با بسیاری از دشمنان قسم خورده ما دارای مرز مشترک است، لذا در اختیار قرار گرفتن کنترل سوریه در دست دشمنان ما به معنای نزدیک تر شدن دشمنان به ایران خواهد بود، در حالیکه در اختیار داشتن کنترل سوریه توسط ما، به معنای نزدیک تر بودن ما به دشمنان و دفع راحت تر تهدید ها و توطئه های آنان هست، این تاکتیک تاثیر مستقیم بر روی نظم و امنیت داخلی و خارجی کشور و نیز اقتصاد و استقلال ایران خواهد داشت، چه اینکه رشد و پیشرفت اقتصادی کشور محقق نخواهد شد مگر در سایه بر قراری و تامین امنیت در کشور.
,از طرفی دیگر داعش با کنترل شهرهای بزرگی از عراق و سوریه توانست به ثروت های عظیمی دست یابد، این در حالی بود که ثروت اندوزی داعش و راه های کسب درآمدش محدود به غارت و چپاول مردم این شهر ها نبوده است، بلکه آنها با فروختن زنان و دختران و با به راه انداختن تجارت جنسی توانستند ثروت هایی را بدست آورند. آنها در مقاطعی نیز مبالغ بسیاری را از راه گروگانگیری و اخاذی نمودن به دست آورده اند.
,این اقدامات توسط داعش در کشورهای اسلامی در حالی صورت می گیرد که قوانین بین المللی و نیز داخلی کشورها حضور و دخالت کشورها در امور داخلی دیگر کشورها را ممنوع اعلام نموده است. اما آنچه را که در بیان موضع قانونی و حقوقی حضور نظامی ایران در سوریه و عراق باید بیان داشت این مطلب است که پیروی و متابعت نمودن از این قوانین بین المللی زمانی بر ما لازم خواهد بود که آن قوانین مخالف با نظم عمومی و اخلاق حسنه و نیز قوانین داخلی کشورمان نباشد.
,به عبارتی دیگر درست است که عهد نامه و مقررات و قوانین بین المللی نیز در حکم قانون بوده و ما ملزم به رعایت و پایبندی بدان ها خواهیم بود، اما این پایبندی تا جایی است که آن قوانین یا مقررات بین المللی با منافع ملی، استقلال و امنیت داخلی و خارجی کشورمان ایران در تضاد یا منافات نباشد. بنابراین هرگاه مقرره ای بین المللی وجود داشت که با امنیت و منافع مردم ایران منافات داشته باشد نه تنها رعایت و پایبندی بدان لازم نخواهد بود، که پایبندی و ملتزم بودن به آن نیز خیانتی آشکار به کشور خواهد بود.
,

ایران و سوریه

, ایران و سوریه
,از همین روی و در همین راستا باید بیان داشت که حضور ایران در سوریه و عراق نه تنها یک امر ضروری و واجب به منظور حفظ و برقراری امنیت داخلی و خارجی کشور است. از طرفی دیگر بسیاری از علمای بزرگ اسلام نیز حکم جهاد بر علیه داعش را صادرنموده اند و بر این امر تاکید داشته اند.
,النهایه باید بیان نماییم که موضع قانونگذار نیز همسو با اقدامات دولتمردان ما مبنی بر حضور در سوریه و عراق است، چه اینکه قوانین مملکتی در راستای پاسداشت و حفظ این آب و خاک وضع گردیده اند، پس قانون با هر اقدامی که موجب آسیب به مملکت گردد مقابله می نماید.
]
ارسال دیدگاه