عضو هئیت مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان مطرح کرد

فقر تجهیزات نوین و روباتیک در معادن استان زنجان/ آگاه سازی مردم در زمینه استانداردهای زیست محیطی ضروری است

فقر تجهیزات نوین و روباتیک در معادن استان زنجان/ آگاه سازی مردم در زمینه استانداردهای زیست محیطی ضروری است
عضو هئیت مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان با بیان اینکه استفاده از روش‌های کنترل و مدیریت و نظارت در بخش معادن با پیشرفت فناوری رو به بهبود است، گفت: متاسفانه در استان کمتر شاهد بهره‌گیری تجهیزات نوین و روباتیک در فعالیت معادن هستیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا کشاورزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار  موج رسا در زنجان اظهار داشت: یکی از علل عدم تمایل دست اندرکاران معادن درعدم استفاده از این تجهیزات بالا بودن هزینه های اولیه است اما استفاده از این تجهیزات در بلند مدت به‌دلایل ایمنی، سرعت در عملیات، دسترسی به تولید بالا سبب کاهش هزینه عملیات می‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رضا کشاورزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار  موج رسا در زنجان اظهار داشت: یکی از علل عدم تمایل دست اندرکاران معادن درعدم استفاده از این تجهیزات بالا بودن هزینه های اولیه است اما استفاده از این تجهیزات در بلند مدت به‌دلایل ایمنی، سرعت در عملیات، دسترسی به تولید بالا سبب کاهش هزینه عملیات می‌شود.,  , موج رسا, ,

وی با بیان اینکه استفاده از مواد منفجره، بیل‌های مکانیکی و سیستم‌های حمل و نقل سنگین نقش خود را در بهره‌برداری از معادن بزرگ حفظ می‌کنند: گفت: اتوماسیون و روباتیک در معادن از جمله موضوعاتی است که کمتر در معادن استان به آن توجه شده است که لازم است معدنکاران استان با این موارد آشنا شوند که همین امر می‌تواند در بالا بردن بهره‌وری معادن استان نقش بارزی داشته باشد.
عضو هئیت مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان گفت: در آینده معادن باید به سیستم معدنکاری هوشمند تجهیز شوند و اتوماسیون و روباتیک پلی است برای دسترسی به این هدف نه مانعی برای معدنکاران است.
وی با بیان اینکه حضور افراد با توان مالی کمتر در بخش معادن استان سبب شده است تا صاحبان معادن تنها با استفاده از روش سنتی اقدام به بهره برداری از معادن کنند، کشاورزی خاطر نشان کرد: در راستای بهبود در میزان تولید، می توان از ماشین‌آلات با ظرافت تولید بالا و در عین حال فوق‌العاده گرانقیمت و پیچیده استفاده کرد اما این ماشین‌آلات که از تکنولوژی پیچیده و پیشرفته‌ای نیز برخوردارند، نیاز به اپراتورهای ماهر دارند که همین امر لزوم حضور سمرایه گذاران با توان مالی بالا را در معادن استان ضروری می‌سازد.
وی یکی دیگر از چالش‌های فعالیت معادن در استان را توجه به مسائل زیست محیطی دانست و افزود: فعالیت های معدن و معدنکاری در محیط زیست و منابع طبیعی زیرساخت ها و شرایط خاص خود را می‌طلبد و لازم است تا با احتیاط بیشتری نسبت به برداشت مواد معدنی اقدام کرد.
عضو هئیت مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان گفت: در طول سالهای گذشته شاهد بوده‌ایم که برخی از معادن استان این مسائل را رعایت نکرده اند که همین امر سبب نگرانی در مردم استان و نوعی مقاومت برای فعالیت معادن در استان شده است.
وی ابراز کرد: حتی برای راه اندازی و فعال کردن یک معدن با معارضان محلی روبه‌رو بوده‌ایم که در مقابل ایجاد معادن در منطقه زندگی خود مخالف بوده‌اند.
کشاورزی عنوان کرد: باید در فعالیت معادن این امر نیز گنجانده شود که در انتها نسبت به بازسازی و بازگشت محیط زیست و منابع طبیعی به حالت اولیه اقدام کرد و در بسیاری از کشورهای معدنی و پیشرفته قوانین سختی برای معدنکاران تعریف شده و آنها ملزم به رعایت این قوانین هستند.
وی با اشاره به نقش موثر معادن در ایجاد ارزش افزوده برای استان بیان کرد: در زمینه مسائل زیست محیطی نیازمند یک روشنگری و تحلیل همه ابعاد فعالیت معادن به عموم مردم هستیم تا دغدغه و ذهنیت منفی شکل گرفته درمردم را تغییر داد چرا که فعالیت بسیاری از معادن با رعایت مسائل زیست محیطی نمی تواند خطری برای زندگی مردم تلقی شود بلکه می تواند اهرمی برای رشد اقتصادی استان باشد.
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه