logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. گسست میان ادعا و واقعیت
  2. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  3. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  4. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  5. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  6. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  7. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  8. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  9. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  10. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  11. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  12. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  13. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  14. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  15. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  16. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  17. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  18. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  19. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  20. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد

گزارش تصویری/

سرنوشت ارومیه در انتظار خلیج گرگان

سرنوشت ارومیه در انتظار خلیج گرگان
دریای خزر دریای بسته جهان است که از قسمت جنوبی شرقی خود یعنی خلیج گرگان در حال پسروی است و این مساله تا جایی پیش رفته است که اکنون به یک بحران برای منطقه تبدیل شده است.
[

به گزارش سرویس چندرسانه ای شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دریای خزر دریای بسته جهان است که از قسمت جنوبی شرقی خود یعنی خلیج گرگان در حال پسروی است و این مساله تا جایی پیش رفته است که اکنون به یک بحران  برای منطقه تبدیل شده است.پسروی آب خلیج گرگان از سمت سواحل بندرترکمن و بندرگز در سال های گذشته آغاز شده است که همین علت باعث بوجود آمدن جزیره های متعددی در خلیج گرگان شده که حتی رفت و آمد قایق ها در این محل را مختل کرده وتبعات مختلفی برای منطقه و حتی کشور دارد که باعث ایجاد بحران های محیط زیستی، اجتماعی و  توسعه ای و حتی کوچ اجباری شده است .معضل پسروی آب خزر به حدی است که کارشناسان هشدار داده اند اگر به عنوان یک اولویت محیط زیستی کشور برای آن تدابیر ویژه ای در نظر گرفته نشود، حادثه ای تلخ تر و حادتر از دریاچه ارومیه را در منطقه حاشیه خزر تجربه خواهیم کرد.ورود پساب های صنعتی از استان های همجوار و سیل های فصلی منتهی به خلیج گرگان و کاهش سطح آب باعث افزایش غلظت و میزان آلایندگی ها شده تا جایی که مرگ موجودات خلیج را رقم زده است.از سوی دیگر ماهیان خاویار، تنها گونه جانوری باز مانده از عصر یخبندان است که به عنوان فسیل زنده شناخته می شود زیستگاه و بهترین محل تخم ریزی در دریای خزر را از دست داده و باعث انقراض آن شده و علاوه بر ایجاد یک معضل زیست محیطی  باعث ایجاد مشکلات اقتصادی برای ساکنان حاشیه خزر شده است به گونه ای که حتی برنامه های اقتصادی استان در این حوزه را هم با چالش رو به رو کرده است.از سوی دیگر این بحران به برنامه های توسعه ای گلستان که برپایه گردشگری دریایی مستقر بوده هم آسیب زده و عملا باعث شده بسیاری از طرح ها از جمله طرح گردشگری آشوراده تحت شعاع این بحران قرار بگیرد.کارشناسان و مسئولان با تشکیل کمیته بحران در سطح استانی و ملی درحال بررسی راهکارهای موجود برای حل این بحران  هستند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه