سینما، واژه ای نا مفهوم برای شهروندان سقزی/ تا کی خلأ نبود سینما در شهر خودنمایی می کند؟!

سینما، واژه ای نا مفهوم برای شهروندان سقزی/ تا کی خلأ نبود سینما در شهر خودنمایی می کند؟!
واژه سینما برای جوانان سقزی که متعلق به دهه ی 70 به بعد هستند کنگ و غریب است زیرا رنگ سینما را به چشم ندیده اند و امروزه همچنان خلأ نبود آن در این شهر خودنمایی می کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گولان سقز، چند روز پیش در یک کلاس قرآنی وقتی یک فیلم برای بچەها گذاشتم کە ببینید؛ ناگهان یک پرسش مثل برق از ذهنم گذشت. پرسیدم بچەها تا حالا سینما رفتید؟ سکوت شد. آنان با چشمان باز و در حالی کە غرق شگفتی بودند بە من نگاە می کردند. انگار این واژە برایشان چندان گنگ و غریب بود... بعضی ها گفتند این کلمە را از تلویزیون شنیدیم. تیری از نوک پا راە افتاد و بە سرعت از سرم گذشت!

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, گولان سقز, چند روز پیش در یک کلاس قرآنی وقتی یک فیلم برای بچەها گذاشتم کە ببینید؛ ناگهان یک پرسش مثل برق از ذهنم گذشت. پرسیدم بچەها تا حالا سینما رفتید؟ سکوت شد. آنان با چشمان باز و در حالی کە غرق شگفتی بودند بە من نگاە می کردند. انگار این واژە برایشان چندان گنگ و غریب بود... بعضی ها گفتند این کلمە را از تلویزیون شنیدیم. تیری از نوک پا راە افتاد و بە سرعت از سرم گذشت, !,

سالها قبل در این شهر وقتی خستە می شدی و یا دلت از روزگار و دیگران می گرفت، یک کورسویی داشتی، یک مکان کە در آنجا بە آرامش خاطر مجالی بدی و دمی بیاسایی و خستگی روزگار در کنی. این مکان میتوانست سینما باشد.

, .,

 جایی کە در تاریکی، دل بە پردەی بزرگ بسپاری و دمی محو نور و تصویر شوی تا در آن داستانی ببینی و یک زندگی جدید تجربە کنی و این تجربە را با دیگران بە اشتراک بگذاری.

, .,

هنوز حکاکی تابلوی سینما آسیا بر دیوارهای مخروبەاش نزدیک میدان آزادی در ذهنمان ماندە و هنوز تصویر سر در سینما استقلال کە هر هفتە عوض میشد و نوید فیلمی جدید می داد.

, .,

شهر بدون سینما؛ شهری بدون خاطره ی جمعی

, شهر بدون سینما؛ شهری بدون خاطره ی جمعی,

حضور در سالن سینما باعث برانگیختگی حسی در درون تماشاچیان می گردد که قابل قیاس با دیدن یک فیلم در خانه نیست. سینما به گونه ای بی واسطه و مستقیم قادر هست که شیوه های ذهنی را بار دیگر بسازد و بر پرده به نمایش بگذارد. زنده کردن این دقایق فردی یک تجربه ی بشری را به معناهایی که هماهنگ کننده است بدل می کند و به این گونه موضوعی هرچند کوچک برای افراد درونی و بزرگ می شود. زمانی که شهروندان شهری قادر به داشتن این تجربه ی درونی نباشند، خواه ناخواه خاطره ای جمعی نیز در درون آنها ایجاد نمی گردد و هویتی متشترک شکل نمی گیرد.

, .,

 

,

امروز تعداد سینماهای این شهر بە صفر رسیدە است

, امروز تعداد سینماهای این شهر بە صفر رسیدە است,

همواره تجربه ی دیدن یک فیلم در زمان کودکی در سینما باعث می شود که سرمایه گذاری فرهنگی و هنری برای نسل های آینده بالا رود و کودکان با شیوه های ارتباطی و آموزشی آشنا شوند و بر فعالیت های فرهنگی، هنری، اجتماعی و.... آنها تاثیر مثبتی گذارد. با توجه به بافت فرهنگی جامعه و مختصات ارتباطات خانواده  نیاز به باهم و در کنار هم بودن همواره وجود داشته و سینما یکی از مکان هایی می باشد که این امکان را میسر می کند.

, .,

در این روزگار جمعیت این شهر چندین برابر شدە است در حالی کە از هر چیزی کە روح و تن را بیارامد و از سە بە صفر رسیدەایم. انگار ما امروز ترک زمین کردەایم و داور ما را بە خاطر ترک زمین بازندە اعلام کردە است.

, .,

شهرستان سقز با بیش از 210 هزار نفری و با داشتن پتانسیل های مناسب در بخش هنری و فرهنگی، به لحاظ زیرساخت های فرهنگی از کمبود سینما رنج می برد و پیوسته جوانان و فعالان فرهنگی در گفتگو با خبرنگار ما خواستار مساعدت و تلاش مسئولان شهرستانی برای اتمام هرچه سریعتر پروژه احداث سینما شدند.

, .,

انتهای پیام/م

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه