معاون بهزیستی استان زنجان:

مراکز اقامتی میان مدت زنجان کمتر از حداکثر ظرفیت خود فعالیت می کنند/ کمبود مرکز برای نگهداری معتادان متجاهر نداریم

مراکز اقامتی میان مدت زنجان کمتر از حداکثر ظرفیت خود فعالیت می کنند/ کمبود مرکز برای نگهداری معتادان متجاهر نداریم
معاون بهزیستی استان زنجان با رد موضوع کمبود مراکز اقامتی برای نگهداری معتادان گفت: مراکز اقامتی میان مدت زنجان کمتر از حداکثر ظرفیت خود در حال فعالیت هستند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گل‌نسا آقامحمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار موج رسا, اظهار داشت: هم اکنون 10 مرکز کمپ اعتیاد دارای پروانه بهره برداری در استان زنجان فعالیت می‌کنند که در فراخوان سال 95 ایجاد مراکز اقامتی در شهرستان های فاقد کمپ ترک اعتیاد میان مدت و نیز ایجاد مرکز اقامتی ویژه زنان پیش بینی شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, گل‌نسا آقامحمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار , موج رسا, , اظهار داشت: هم اکنون 10 مرکز کمپ اعتیاد دارای پروانه بهره برداری در استان زنجان فعالیت می‌کنند که در فراخوان سال 95 ایجاد مراکز اقامتی در شهرستان های فاقد کمپ ترک اعتیاد میان مدت و نیز ایجاد مرکز اقامتی ویژه زنان پیش بینی شده است.,

معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان تصریح کرد: فعالیت‌های کمپ‌ها باید در چارچوب تعیین شده از سوی بهزیستی و دستورالعمل‌های ابلاغی باشد که در این راستا دستور العمل ابلاغی جدیدی در سال گذشته در ستاد شورای مبارزه با مواد مخدر مطرح و مصوب شده است که این دستور العمل در خصوص تمامی مراکز اقامتی میان مدت به اجرا گذاشته شود.
وی خاطرنشان کرد: از سال جاری فعالیت کمپ‎های اقامتی میان مدت مطابق با دستور العمل جدید ابلاغی انجام می‎شود و خدمات ارائه شده به معتادان تحت درمان باید با استانداردهای ارائه شده منطبق باشد.
آقا محمدی عنوان کرد: این دستورالعمل که بر مبنای ارزیابی کلیه‌ مراکز اقامتی میان مدت در سطح کشور تدوین شده است کاستی‎های گذشته را برطرف کرده است.
وی افزود: در دستور العمل ابلاغی پزشکان و روانپزشکان به عنوان اعضای هیات موسسات حقوقی در این مراکز فعالیت می‎کنند که این امر آنها را تشویق به حضور و فعالیت بیشتر در مراکز اقامتی می کند.
معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان ابراز کرد: در مراکز اقامتی که هم اکنون در حال فعالیت هستند نیز تغییرات در هئیت‎های موسس را خواهیم داشت و حضور پزشکان در هئیت موسس مراکز فعال نیز الزامی شده است. 
آقامحمدی بیان کرد: در گذشته مشکلی که وجود داشت این بود که حضور دائمی پزشکان را در مراکز اقامتی میان مدت نداشتیم و جابه‎جایی متخصصان در این مراکز بالا بود که طبق دستورالعمل جدید پزشک تعیین شده برای کمپ‌ها باید پزشک ثابتی باشد که عضو هئیت موسس بوده و به عنوان نفر ثابت مسئول فنی در آن مرکز مشغول به فعالیت باشد..

,
,
,
,
,
,

*مهلت 6 ماهه به مراکز اقامتی میان مدت فعال برای انجام تغییرات
وی گفت: کمپ‌های ترک اعتیاد استان زنجان که طبق بخش‎نامه‌های قبلی در استان فعالیت می‌کنند نیز ملزم به انجام تغییرات هستند و این مراکز 6 ماه فرصت دارند تا خود را با شرایط و دستورالعمل‌های جدید منطبق کنند.
معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان بیان کرد: در گذشته مشکلی که وجود داشت این بود که حضور دائمی پزشکان را در مراکز اقامتی میان مدت نداشتیم و جابه‎جایی متخصصان در این مراکز بالا بود که طبق دستورالعمل جدید پزشک تعیین شده برای کمپ‌ها باید پزشک ثابتی باشد که عضو هئیت موسس بوده و به عنوان نفر ثابت مسئول فنی در آن مرکز مشغول به فعالیت باشد..
وی با بیان اینکه نفرات حقیقی هم می‌توانند متقاضی ایجاد مراکز اقامتی میان مدت باشند، تصریح کرد: در فراخوان امسال ایجاد مراکز اقامتی ویژه زنان نیز در استان پیش بینی شده است که به افراد حائز شرایط مجوز ایجاد مرکز بازتوانی و بهبودی معتادان خود معرف داده می‎شود.
آقا محمدی تاکید کرد: نفرات متقاضی ایجاد مرکز اقامتی میان مدت(مرکز بازتوانی و بهبودی معتادان خود معرف) باید تحصیلات آکادمی در حوزه پزشکی، روانپزشکی و کارشناس ارشد مددکاری اجتماعی داشته باشند و دوره های لازم را در زمینه درمان اعتیاد گذرانده باشند که این افراد در کنار گروه‎های همتا (معتادان بهبود یافته) به درمان معتادان می‎پردازند.
وی افزود : در شهرستان‎های طارم و ایجرود مرکز اقامتی میان مدت وجود ندارد که امسال با توجه به اعلام نیاز بهزیستی این شهرستان‎ها فراخوان داده شده است.
معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه تعرفه‎های جدید برای پذیرش معتادان باید منطبق با خدمات مراکز اقامتی میان مدت باشد، عنوان کرد: افزایش میزان این تعرفه‎ها برای سال جاری تاکنون به مراکز اقامتی اعلام نشده است.
وی میزان پذیرش معتادان در مراکز ترک اعتیاد را 492 نفر در طول سه ماهه اول امسال اعلام کرد و خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز 3 هزار و 612 نفر در مراکز اقامتی میان مدت پذیرش شده‎اند و میزان افراد پذیرش شده در سه ماهه اول سال جاری تغییر محسوسی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نداشته است.
آقامحمدی تاکید کرد: هم اکنون 10 مرکز اقامتی فعال در استان با کمتر از حداکثر ظرفیت خود در حال فعالیت هستند و مراکزی نیز برای نگهداری معتادان متجاهر در استان پیش بینی شده است که ظرفیت این مرکز نیز کامل نیست و در این راستا کمبود مرکز برای نگهداری معتادان متجاهر نداریم.

, *مهلت 6 ماهه به مراکز اقامتی میان مدت فعال برای انجام تغییرات,
,
,
,
,
,
,
,
,

*مرکز ترک اعتیاد غیر مجاز در زنجان وجود ندارد
معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه هیچ مرکز غیر مجاز در استان وجود ندارد، افزود: بازدیدهای مستمر از فعالیت مراکز ترک اعتیاد استان در این کمیته با حضور تمامی ارگان‎های عضو کمیته به عمل می‎آید که این امر سبب شده است تا به محض اطلاع از فعالیت مرکز غیر مجاز با هماهنگی اداره اماکن فعالیت مرکز تعطیل و مرکز پلمپ شود.
وی با بیان اینکه انجام نظارت‎ها بر این مراکز در قالب کمیته ساماندهی مراکز غیر مجاز در حال انجام است، گفت: در قانون کمیته‎ای تحت عنوان ساماندهی مراکز غیر مجاز پیش‎بینی شده است که مسئولیت این کمیته با دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان بوده و در این کمیته نمایندگان سازمان‎هایی همچون بهزیستی، نیروی انتظامی، اداره اماکن، دادگستری و معاونت دارو و غذای علوم پزشکی حضور دارند.
آقامحمدی تاکید کرد: علاوه بر انجام نظارت توسط کمیته هریک از دستگاه های عضو کمیته نیز می توانند نظارت از این مراکز را داشته باشند که به عنوان مثال بررسی داروهای ترک اعتیاد برعهده معاونت دارو وغذای علوم پزشکی است.
معاون توسعه و پیشگیری استان زنجان تصریح کرد: در صورتی که مراکز دچار تخلف شده و یا در مدت زمان تعیین شده اقدام به انجام تغییرات دستور العمل جدید نکرده باشند بهزیستی با این موضوع برخورد می‎کند.
انتهای پیام/

, *مرکز ترک اعتیاد غیر مجاز در زنجان وجود ندارد,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه