مشکلات کشاورزان ماهنشان:

نبود تعاونی و اتحادیه باغداران در ماهنشان/ جای خالی میوه های ماهنشانی در جعبه های صادراتی

نبود تعاونی و اتحادیه باغداران در ماهنشان/ جای خالی میوه های ماهنشانی در جعبه های صادراتی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان گفت: نبود اتحادیه تعاونی های شهرستانی بزرگترین مشکل بخش کشاورزی و باغداران ماهنشانی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماهنشان شهر معادن است و به دلیل نوع خاکش زمینه برای رونق کشاورزی و تولید محصولات درختی نادر چون زردآلو  وهلو فراهم است. از سوی دیگر آب این منطقه املاح مختلفی دارد که این عامل نیز در رشد زردآلو با کیفیت بهتر و طعم خاص را موجب شده است.
اقلیم خاص -گرم و خشک- و -سرد و خشک-ماهنشان نیز در تولید محصولات درختی با طعم و کیفیت خاص موثر است. از سوی دیگر قرار گرفتن در مسیر طولانی رودخانه قزل‌اوزن باعث بالا رفتن املاح آب این منطقه شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,

رونق اقتصاد باغداری و صنایع جانبی، بهبود جایگاه کنونی ایران در عرصه صادرات خشکبار زردآلو و ارتقای امنیت غذایی در حوزه این فراورده از طریق کنترل آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی در کنار ارائه تسهیلات برای باغداران برای ورود به راه‌اندازی واحدهای فراوری و بسته بندی، در بالا رفتن ارزش افزوده محصول اهمیت دارد.

,

زردآلو یکی از مهمترین محصول باغی شناخته شده شهرستان ماهنشان است. گونه نادر زردآلوی کشور در این خطه از استان زنجان برداشت می‌شود و در کشور مشتریان پر و پا قرص خود را دارد. سطح زیرکشت این محصول در شهرستان ماهنشان ۲۳۰۰ هکتار است که از این میزان ۱۸۷۷ هکتار از باغ‌ها بارور هستند.

,

این در شرایطی است که برای انتفاع باغداران از این محصول، ایجاد بازار مستقیم برای فروش توسط باغدار، کوتاه شدن دست دلال، فراهم شدن امکانات بسته‌بندی در کنار راه‌اندازی تشکل‌های فعال حوزه کشاورزی برای تبیین برنامه‌های راهبردی حائز اهمیت است. موضوعی که همچنان باعث شده تا باغداران این دیار یا به اجاره باغ روی بیاورند یا به شکل خرده فروشی محصول خود را به دلالان بفروشند.

,

«صالح رستمی» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان  در گفت و گو با خبرنگار شمیم ماهنشان با بیان اینکه برای باغداران به منظور افزایش تولید در واحد سطح مدیریت جهاد کشاورزی اقدام های قابل توجهی انجام اده است،اظهارکرد:  آموزش اصلاح و احیای باغ ها، نحوه برداشت و بسته‌بندی برای کاهش ضایعات این محصول، توزیع نهال اصلاح شده و شناسنامه‌دار و معرفی باغداران برای دریافت تسهیلات در این شهرستان انجام شده  است.

, شمیم ماهنشان ,

وی نبود تعاونی و اتحادیه باغداران در ماهنشان را از جمله مشکلات بیان کردو افزود: در صورت راه‌اندازی این قبیل تشکل‌های کشاورزی زمینه برای بالا بردن سطح آموزش‌ها، یکپارچگی بین باغداران و فراهم کردن زمینه‌ها و فرصت‌های صادراتی به سایر استان‌ها ایجاد می‌شود.

,

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان با بیان اینکه  ظرفیت‌های صادراتی این محصول برای سایر استان‌ها بالا است، گفت:  زردآلوی این شهرستان در استان‌های کردستان، قم، آذربایجان شرقی، تهران و البرز مشتریان دائمی دارد.
رستمی با تأکید بر فراهم شدن ظرفیت‌ها و امکانات بسته‌بندی این محصول در شهرستان اظهار کرد:  در صورتی که شرایط برای راه‌اندازی واحدهای بسته‌بندی و فراوری این میوه تابستانی در شهرستان فراهم شود، در بالا بردن ارزش افزوده برای باغداران منطقه تأثیر به‌سزایی دارد.
وی در میان سخنانش به تخصیص تسهیلات ویژه فراوری و بسته‌بندی محصول برای باغداران منطقه هم اشاره کرد و افزود:  ورود بانک‌های عامل و مسئولان به این موضوع برای تبیین راهکار مناسب حائز اهمیت است.

,
,
,

اما جایگاه ایران در صادرات زردآلو کجاست
ایران دومین تولیدکننده زردآلوی جهان است و در بازارهای صادراتی قابلیت رقابت جدی با ترکیه و ایتالیا را دارد. تا قبل از این، ارقام زردآلوی ایران قابلیت رقابت در بازارهای صادراتی را نداشت. تولید سالانه محصول زردآلو در ایران۲۸۰ هزار تن است که از این نظر در جایگاه دوم جهان قرار دارد و میزان صادرات خشکبار آن حدود ۸۸۰ تن در سال است که از این نظر نیز در جایگاه نوزدهم جهانی قرار دارد.

,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه