هم‌زمان با یک‌ساله شدن برجام؛

نشست مدیران بانک مرکزی با نمایندگان وزارت دارایی آمریکا به تعویق افتاد/ دور نمای سیاه گشایش‌های اقتصادی برجام!

نشست مدیران بانک مرکزی با نمایندگان وزارت دارایی آمریکا به تعویق افتاد/ دور نمای سیاه گشایش‌های اقتصادی برجام!
وزارت امور خارجه انگلستان در حالی خبر از لغو نشست مدیران بانک مرکزی با نمایندگان وزارت دارایی آمریکا داده است که باگذشت یک سال از توافق هسته‌ای کشورمان با کشورهای 1+5 همچنان منع‌های قانونی برای همکاری بانک‌های خارجی با کشورمان برداشته نشده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سایت قم فردا، فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه انگلستان دیروز در پارلمان این کشور در حالی خبر از دیدار مقام‌های بانک مرکزی کشورمان با نمایندگان وزارت دارایی آمریکا و نمایندگان بانک‌های بین‌المللی داد که به فاصله چند ساعت وزارت امور خارجه این کشور از به تعویق افتادن این نشست خبر داد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, قم فردا,

بر اساس اظهارات فیلیپ هموند قرار بود در این نشست در خصوص ازسرگیری روابط بانک‌های خارجی با کشورمان بحث شود.

,

این اتفاقات درست در روزی رخ می‌دهد که کشورهای 1+5 با جمهوری اسلامی ایران به توافق رسیدند، توافقی که در آن قرار بود کشورمان با محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای خود تحریم‌های وضع‌شده علیه خودش را لغو کند، اقدام و تعهدی که از سوی کشورمان انجام شد اما در مقابل طرف‌های غربی باگذشت یک از سال امضای برجام و همچنین 6 ماه از زمان شروع اجرای آن همچنان در برابر لغو کامل تحریم‌ها به‌خصوص در مورد تحریم‌های بانکی کارشکنی می‌کنند.

,

شاید در این میان اظهارات مقام‌های بی‌طرف خارجی گوشه‌ای از بدعهدی طرف‌های غربی را نشان بدهد، به‌طور مثال کیم سئونگ-هو سفیر کره جنوبی در ایران چند روز پیش در خصوص بدعهدی طرف‌های غربی گفت: باید رابطه بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی و درعین‌حال افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک در کنار تسهیل اقدامات سرمایه‌گذاری در ایران افزایش یابد، باید کسانی که برجام را پذیرفتند هم‌اکنون بانک‌های خود را مجاب کنند که پول‌های ایران را به این کشور انتقال دهند و مانع‌شدن از این موضوع اکنون غیرقانونی است این تأسف‌آور است که سفارت کره جنوبی باوجود سپری شدن 6 ماه از اجرایی شدن توافق برجام هنوز پول سفارت خود را از طریق قاچاق به ایران می‌آورد.

,

این در حالی است که بر اساس برجام، ممنوعیت افتتاح شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ایرانی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ممنوعیت همکاری با بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ایران به‌خصوص بانک مرکزی و همچنین ممنوعیت افتتاح دفاتر نمایندگی مؤسسات مالی اروپایی در ایران، قرار بود لغو شود که تاکنون این مهم میسر نشده است.

,

از سوی دیگر «استفان مول» نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور مربوط به توافق هسته‌ای با ایران این موضوع را به گردن طرف ایرانی می‌اندازد و می‌گوید: نظام بانکی ایران از ضعف شفافیت رنج می‌برد و همین امر بانک‌های خارجی را نسبت به مراوده با این کشور بی‌میل کرده است.

,

این در حالی است که تحریم‌های آمریکا و مجازات چند ده میلیون دلاری این کشور برای همکاری بانک‌های خارجی با کشورمان اصلی‌ترین عامل عدم همکاری بانک‌های خارجی با کشورمان است که با توجه به روند موجود نمی‌توان دورنمای روشنی برای گشایش‌های اقتصادی برجام متصور بود.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه